چرم مصنوعی (Faux Leather) یکی از انواع چرمهای موجود در بازار می باشد. این عنوان اغلب برای توصیف استفاده خاص از محصولات چرم مصنوعی، از قبیل چرم ساختگی (مبل، صندلی و اثاثیه یا وسایل داخلی)، چرم پارچه نما یا کاغذی (اثاثیه یا وسایل داخلی خودرو، لباس) و کوشکین (کالاهای مصرفی) استفاده میشود. دو نوع اصلی چرم مصنوعی از نظر ساختار وجود دارد: پلی اورتان (PU) و پلی وینیل کلراید PVC – وینیل.
چرم مصنوعی وینیل در ایالاتمتحده در دهه 1940 ساختهشده است، در ابتدا برای محصولاتی از قبیل کفش، درون خودرو و اثاثیه یا وسایل داخلی استفاده میشد. در اواخر دهه 1950 DuPont و سایر شرکتهای شیمیایی شروع به تولید محصولات پلی اورتان کردند.
چرمهای مصنوعی پلی اورتان و وینیل در صنعت لباس، اثاثیه یا وسایل داخلی و پوشش محصولات استفاده میشوند. ولی هر کدام برای برنامههای منظور خاصی مزیتهایی نسبت به انواع دیگر دارد. پارچه PU نرمتر، انعطافپذیر و دارای تنفس است، به طوری که برای تولید محصولات با کیفیت بالا، مانند لباس و اثاثیه یا وسایل جانبی (سطوحی که با پوست تماس مستقیم دارند) استفاده میشود. وینیل به شکل PU ظریف نیست و قابلیت تنفسی ندارد، ولی اغلب برای محصولاتی استفاده میشود که نیاز به رطوبت دارند مانند جلد و شیرازه کتاب. البته در بعضی از موارد خاص برای دستگاههای الکترونیکی نیز ایده آل می باشد.
انواع چرم مصنوعی
همانطور که در بالا هم گفتیم چرم مصنوعی را از چندین لحاظ می توان دسته بندی کرد. در زیر به معرفی انواع چرم مصنوعی می پردازیم:
انواع چرم مصنوعی از لحاظ کاربرد
- چرم مصنوعی پوشاک
- چرم مصنوعی مبلمان
- چرم مصنوعی اداری
- چرم مصنوعی کیف
- چرم مصنوعی کفش
- چرم مصنوعی خودرو
انواع چرم مصنوعی از لحاظ طرح
- چرم مصنوعی اکلیلی
- چرم مصنوعی منفذ دار
- چرم مصنوعی طرح دار
- چرم مصنوعی پوست ماری
- چرم مصنوعی کروکدیل
- چرم مصنوعی سوزنی
انواع چرم مصنوعی از لحاظ متریال
- چرم مصنوعی PU
- چرم مصنوعی PVC
انواع چرم مصنوعی از لحاظ روش تولید
- چرم مصنوعی تولید شده با روش خشک
- چرم مصنوعی تولید شده با روش تر
انواع کاربرد چرم مصنوعی
چرم مصنوعی کاربردهای گوناگونی در صنایع مختلف دارد ؛ ولی بیشترین کاربردهای چرم مصنوعی را در زیر می توانید بخوانید:
- کاربرد چرم مصنوعی در صنعت پوشاک: تولید کت ، کاپشن ، بارانی ، دستکش و…
- کاربرد چرم مصنوعی در صنعت کیف: تولید انواع کیف اداری ، ورزشی ، دستی ، دوشی ، پاسپورتی ، کیف پول و…
- کاربرد چرم مصنوعی در صنعت کفش: تولید انواع کفش، کتانی، صندل، بوت و…
- کاربرد چرم مصنوعی در صنعت خودرو: تولید روکش صندلی خودرو ، روکش فرمان ، روکش دنده و …
- کاربرد چرم مصنوعی در صنعت مبلمان: تولید انواع مبلمان اداری ، خانگی و …
- کاربرد چرم مصنوعی در صنعت وسایل اداری : تولید انواع ملزومات اداری مانند کازیه ، جای تقویم ، جای قلم و…
گرانول پی وی سی چیست؟
گرانول پی وی سی یکی ازاصلی ترین مواد تشکیل دهنده پلاستیک می باشد که با پلیمریزاسیون آن، گرانول pvc ساخته میشود. این گرانول به صورت صد در صد قابل بازیافت می باشد. مرحله ساخت گرانول pvc به این صورت می باشد که در آغاز پودر پلیمر پی وی سی، در دستگاهی بهنام اکسترود قرار داده میشود و بعد پلیمر پی وی سی به دانههای ریزی شبیه به گلوله تبدیل خواهد شد. جهت کسب اطلاعات بیشتر از گرانول پی وی سی به آدرس زیر مراجعه فرمایید:
https://www.pipcom.ir/blogs/62a7227cf6dd305b0c741c1d
گرانول ساخته شده نیز خود نوعی پلیمر می باشد که تفاوتهای اندکی از نظر خواص فیزیکی با پلیمر اولیه دارد. به صورت کلی از تمام مواد پلیمری میتوان گرانول به دست آورد. البته در صورتی که مواد پلیمری همه شرایط لازم مثل میزان ویسکوزیته و پلیمریزاسیون مناسب را دارا باشند، گرانول ایجاد میشود. اگر شرایط تشکیل گرانول مناسب نباشد، گرانول نهایی کریستالی شکل نمی شود و به صورت پودر یا محلول ساخته میشود. به طور کلی مراحل تولید گرانول به دو صورت رشتهای و خشک صورت میگیرد.
یکی از علت های مهم استفاده از گرانولهای پی وی سی در تولید مواد پلاستیکی، طراحی خاص دستگاههای شکلدهی مواد پلاستیکی مثل خطوط تولید اکستروژن می باشد. این خطوط طوری طراحی شده است که مواد اولیه ورودی آنها باید به شکل تکههای خیلی ریز باشد. اصولا مواد پلاستیکی ورقهای شکل در ابعاد بزرگ نمیتواند در قیفهای ورودی این دستگاهها جای بگیرد.
کامپاند PVC چیست؟
از جمله اصلی ترین مواد پلیمری که در ساخت محصولات پلاستیکی مورد استفاده قرار میگیرد، کامپاند می باشد. زمانی که دو یا چند ماده اولیه را به نسبتهای مشخص با یکدیگر مخلوط میکنیم، کامپاند تشکیل می شود. علاوه بر مواد اولیه که پایههای پلیمری اصلی کامپاند را تشکیل میدهند، میتوان افزودنیهایی نیز به کامپاند اضافه نمود. کامپاند به عنوان ماده اولیه در ساخت محصولات پلاستیکی قرار میگیرد و مشکلاتی همانند اختلاط مواد اولیه با یکدیگر زمان تولید، هدر رفت مواد اولیه و کندبودن سرعت تولید را برطرف میکند. به عبارت دیگر، کامپاندها دارای ترکیباتی از قبیل پلیمر و مواد افزودنی هستند که با هدف تسهیل و تسریع فرآیند ساخت محصولات پلاستیکی تولید میشوند. از معروفترین کامپاندها، میتوان به انواع کامپاندهای پلی اتیلن، پلی پروپیلن، پی وی سی، کربنات کلسیم، پلی کربنات و… اشاره نمود.
آخرین دیدگاه