پیامبر(ص) صبح روز عروسی درباره دخترش از امام علی(ع) چه پرسید؟

پیامبر(ص) صبح روز عروسی درباره دخترش از امام علی(ع) چه پرسید؟

اول ذی حجه، سالروز ازدواج امام علی(ع) و حضرت زهرا(س) است و در منابع تاریخی و حدیثی، روایت هایی درباره رخدادهای این روز ثبت شده است.

خبرآنلاین به مناسبت این روز فرخنده، دو روایت از منابع حدیثی را برگزیده است که به نوعی نگاه حضرت علی علیه السلام به همسرش حضرت زهرا علیهاالسلام را به ما می شناساند. امیرالمؤمنین سخنان فراوانی درباره زهرا دارد لیکن در اینجا به دو کلام اکتفا می شود:

کلام اول را بامداد اولین روز عروسی در جواب سؤال پیامبر اکرم فرمود.
رسول خدا صلّی اللَّه علیه و آله صبح اولین روز عروسی وارد خانه شد و از داماد پرسید: کیف وجدت اهلک؟ فقال: نعم العون علی طاعة اللَّه [بحار ج 43 ص 117.]
یعنی رسول خدا از حضرت علی پرسید: همسرت را چگونه یافتی؟
علی(ع) در جواب عرض کرد: او بهترین یار برای زندگی ام در مسیر اطاعت از خدا خواهد بود.

کلام دوم را در آخرین ساعت های عمر، حضرت زهرا علیهاالسلام فرمود: امیرالمؤمنین و زهرا در آخرین ساعت ها با هم خلوت کردند.
و قال: اوصینی بما احببت. قالت: یا ابن عم ما عهدتنی کاذبة و لا خائنة و لا خلفتک منذ عاشرتنی. فقال علیه السلام: معاذ اللَّه انت اعلم باللَّه وابرّ واتقی و اکرم و اشدّ خوفاً من اللَّه من ان اوبّخک بمخالفتی، قد عزّ علیّ مفارقتک [بحار ج 43 ص 91.]
یعنی: زهرا در آخرین ساعت های وداع به امیرالمؤمنین گفت: پسر عمو! در طول عمر هرگز به تو دروغ نگفتم و نادرستی نکردم و هیچگاه با تو مخالفت ننمودم.
امیرالمؤمنین در پاسخ فرمود: آری ای دختر پیامبر! معاذ اللَّه که تو خلافی را مرتکب شده باشی. مرتبه خداشناسی و نیکوکاری و تقوا و خداترسی تو بالاتر از آن است که با من مخالفت کرده باشی. مفارقت از تو بسیار بر من سخت است.

امیرالمؤمنین در آغاز زندگی زناشوئی خود حضرت زهرا علیهاالسلام را به عنوان بهترین همسری که با کمک او می تون خدای را اطاعت نمود معرفی کرد. جمله (نعم العون علی طاعة اللَّه) جمله ای کوتاه ولی بسیار پر محتوا است. در این جمله هدف ازدواج را بیان کرد که کمک گرفتن از همسر برای اطاعت از خدا باشد و همسرش زهرا را به عنوان بهترین مصداق برای توفیق در این امر مهم دانست. در آخرین ساعتهای وداع فاطمه علیهاالسلام نیز مقام عرفان و نیکوکاری و تقوا و خوف از خدای آن حضرت را ستود و نظر گذشته اش را تأیید نمود. معلوم می شود زهرا در طول مدت ازدواج نه تنها مزاحم شوهرش در اطاعت از خدا و انجام دادن مسؤولیت سنگین ولایت نبوده، بلکه در تمام ابعاد مؤید و معاون او هم بوده است.

با توجه به شخصیت فوق العاده امیرالمؤمنین، و موقعیت اخلاقی، سیاسی، اجتماعی آن حضرت، شخصیت ممتاز همسرش زهرا علیهاالسلام نیز روشن می شود.

بیشتر بخوانید:

فاطمه(س) در تعریف و توصیف مولا علی(ع)

ماجرای خواستگاری و ازدواج امام علی(ع) با حضرت فاطمه(س)

زنی با والاترین پدر، عالی‌ترین همسر در آرام‌ترین خانه

پیامبر(ص) صبح روز عروسی درباره دخترش از امام علی(ع) چه پرسید؟

/6262

پست بعدی

آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده سرقت از بانک ملی

ج جولای 1 , 2022
اعتمادآنلاین| رییس پلیس پایتخت آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده سرقت از صندوق‌های امانات شعبه دانشگاه بانک ملی را تشریح کرد. به گزارش ایسنا، صبح روز دوشنبه شانزدهم خردادماه امسال بود که خبر سرقت از چندین صندوق امانت واقع در شعبه دانشگاه بانک ملی ایران منتشر شد؛ ساعاتی از انتشار این […]

اجتماعی

منوی شبکه های اجتماعی تنظیم نشده است. شما باید منویی ایجاد کنید و آن را به منوی شبکه های اجتماعی در تنظیمات منو اختصاص دهید.

آخرین دیدگاه

000