نفوذ در شاخ آفریقا، قاهره را رودرروی ابوظبی قرار داد

اعتمادآنلاین|

برنامه‌های نفوذ امارات متحده عربی در منطقه شاخ آفریقا باعث خشم مصر شده و قاهره را بر آن داشته تا نسبت به اقدامات ابوظبی دست به واکنش بزند.

به گزارش اعتمادآنلاین، رسانه‌های عربی به نقل از منابع دیپلماتیک مصری خبر دادند، قاهره در نگرانی بزرگی به سر می‌برد، به ویژه که بعد از ترکیه شاهد فعالیت‌ها و نفوذ امارات متحده در جیبوتی و چند کشور دیگر است.

به گفته این رسانه‌ها، تحرکات آنکارا و ابوظبی در منطقه شاخ آفریقا دقیقاً در تضاد با منافع قاهره قرار گرفته است، این در حالی است این منطقه برای مصر- به ویژه در سایه افزایش تنش بر سر سد النهضه با کشور ایتیوپی- اولویت پیدا کرده است.

منابع مذکور تاکید کردند، توسعه روابط بین مصر و ترکیه به دلیل اختلاف بر سر نفوذ ترکیه در لیبی در حال حاضر متوقف شده است و این امر را می‌توان در حمایت قاطع قاهره از فتحی باشاغا برای ریاست دولت وحدت لیبی تا زمان برگزاری انتخابات بعدی تلقی کرد.

در این بین از منظر قاهره، تحرکات امارات متحده عربی در منطقه شاخ آفریقا، به ویژه تماس‌های انجام‌گرفته بین ابوظبی و برخی از نظامیان در جیبوتی، عبور از خطوط قرمز تلقی و باعث شده است مسئولان مصری از همتایان اماراتی خود در این باره توضیح بخواهند.

به زعم مسئولان مصری، جیبوتی یک از برگ‌های برنده قاهره برای فشار بر ایتیوپی در کشمکش بر سر منابع آبی نیل و سد النهضه است، از این رو هر نوع تحرک و نفوذ کشورهای دیگر را در تضاد با منافع ملی خویش می‌داند.

به اعتقاد کارشناسان، با توجه به اینکه جیبوتی تنها منفذ و راه عبور کالاهای تجاری به کشور ایتیوپی است، تحرکات امارات در این کشور به طور اخص می‌تواند به زیان تلاش‌های مصر در رابطه با حفظ منابع آبی خود باشد.

پست بعدی

۱۳ نفر در ایران به تب کریمه کنگو مبتلا شدند

ی ژوئن 19 , 2022
اعتمادآنلاین| سیدمحمد آقامیری معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی گفت: سازمان دامپزشکی در تنظیم بازار نقشی ندارد، اما عملکرد و نظارت ما در تنظیم بازار موثر است. به گزارش تسنیم، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهادکشاورزی، به گفته وی، اگر قیمت دارو و واکسن زیاد باشد، تولیدکننده خریداری نمی‌کند […]

اجتماعی

منوی شبکه های اجتماعی تنظیم نشده است. شما باید منویی ایجاد کنید و آن را به منوی شبکه های اجتماعی در تنظیمات منو اختصاص دهید.

آخرین دیدگاه

000