کاظم غریب آبادی در اولین نشست کمیته صیانت از حقوق مردم، گفت: کمیته صیانت از حقوق مردم تقویت کننده اقدامات حقوقی بشری است که تاکنون انجام شده است. جمهوری اسلامی ایران مدافع حقوق بشر است و انقلاب جمهوری اسلامی انقلابی حقوق بشری است؛ چرا که با حذف نهادهای دیکتاتوری نهادهای مردمی را حاکم کرد و ۱۴ تا ۱۵ نهاد مرتبط با حقوق مردم در کشور مانند ستاد حقوق بشر ایجاد شده است.
به گزارش ایسنا، دبیر ستاد حقوق بشر با بیان اینکه حقوق بشر محدود به قوه قضاییه و دولت نیست بلکه شامل حقوق اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی میشود، گفت: غربیها قصد دارند حقوق بشر مدنظر خود را به دیگر کشورها تسری بدهند تا بتوانند براساس آن، از کشورهای دیگر نقد کنند یا به آنها فشارهای با انگیزه سیاسی وارد کنند.
غریب آبادی ادامه داد: چهار کارگروه پیش بینی کردیم که ماهانه جلساتی برگزار خواهند کرد و کارگروه سمنها نیز در ادامه اضافه خواهد شد و پیگیری درخواستهای مردمی نیز وظیفه کارگروه های مذکور است.
دبیر ستاد حقوق بشر ادامه داد: تشکیل کمیته صیانت از حقوق مردم گامی مبارک است و ظرفیت مناسبی برای صیانت از حقوق مردم با تعامل بیشتر ستاد حقوق بشر و قوای سه گانه با تشکیل این کمیته ایجاد شده است.
غریب آبادی با اشاره به اینکه ستاد حقوق بشر به عنوان یک نهاد فراقوهای ۱۷ سال قبل ایجاد شد، گفت: کار ما هماهنگی، طراحی و هدایت و نظارت بر همه موضوعات مربوط به حقوق بشر در داخل و خارج از کشور است.
وی با اشاره به تعامل ستاد حقوق بشر و نهادهای قوای سه گانه، گفت: حقوق بشر و حقوق شهروندی تفاوتهایی دارند و این حقوق در نهادهای مختلف قوای سه گانه مانند کمیسیون اصل نود و دیگر نهادهای موجود در سه قوه در حال پیگیری هستند. کمیته صیانت، تقویت کننده اقدامهای حقوقی بشری است که تاکنون انجام شده است و صحبت از حقوق بشر در خود، حقوق شهروندی را نیز دارد.
غریب آبادی گفت: جمهوری اسلامی ایران مدافع حقوق بشر است و تلاش جمهوری اسلامی ایران در دخالت دادن مردم در تعیین حق سرنوشتشان در جهان بی نظیر است. انقلاب اسلامی ما انقلابی حقوق بشری است؛ زیرا مردم ایران را از شر دیکتاتوری نجات داد و نهادهای مردمی را مستقر کرد اما مدعیان حقوق بشر عامدانه این نکته مهم را نادیده می گیرند.
وی افزود: رفع آسیب همواره هدف دستگاههای اجرایی ما بوده است در صورتی که شناسایی حقوق بشر از سوی دستگاههای اجرایی تقویت شود، گام مهمی در مسیر حقوق بشر محقق میشود. با توجه به گستردگی وجوه حقوق بشر، این موضوع به قوه قضاییه و مجریه محدود نمیشود و حقوق اقتصادی، فرهنگی واجتماعی جز لاینفک حقوق بشر است و غربیها عامدانه از وجوه مذکور حقوق بشر عبور میکنند زیرا میخواهند استانداردهای خود در زمینه های سیاسی و مدنی را به دیگر کشورها تسری بدهند و چون کشورهای مستقل و در حال توسعه سبک زندگی و فرهنگ خاص خود را دارند، غربیها با استانداردهای خود آنها را مورد نقد قرار میدهند.
غریب آبادی ادامه داد: دلیل این بی توجهی عامدانه از سوی غربیها به حقوق فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی به طور مثال در بحث تحریمها مشخص میشود. تحریمها به حقوق اقتصادی آسیب میزنند و در حال حاضر ۳۵ کشور تحت تحریم هستند لذا صحبت از حقوق بشر در رابطه با تحریمها در حقوق اقتصادی مطرح میشود.
وی با اشاره به توجه و اهمیت بیشتر حقوق پنج گانه در دستگاههای اجرایی در آینده گفت: فلسفه تشکیل کمیته صیانت از حقوق مردم، نخست پاسخگویی و مسئولیت پذیری دستگاههای اجرایی است و دوم حمایت و ارتقا حقوق بشر در تمامی دستگاه های اجرایی است و سوم شناسایی آسیبهای حقوق بشری و اصلاح فرایندها جهت احقاق حقوق بشر، هدف دیگر کمیته صیانت است و چهارم تبیین و ارایه دستاوردهای حقوق بشری و پنجم، چهار کارگروه پیش بینی شده است که ماهانه نشستهایی خواهند داشت.
معاون امور بینالملل قوه قضاییه در پایان گفت: تبیین و ارایه دستاوردهای حقوق بشری از اهداف این کارگروههاست و توصیه های کارگروهها نیز به دستگاههای اجرایی ارایه میشوند.
آخرین دیدگاه