سازمان «اکا اینترنشنال» که در زمینه خدمات مشاورهای و آماری مربوط به وضعیت کار و معیشت کارمندان فعال است، روز سهشنبه ۷ ژوئن (۱۷ خرداد) فهرست سالانه خود را از گرانترین شهرهای جهان برای زندگی منتشر کرد.
به گزارش یورونیوز، در این فهرست بار دیگر هنگکنگ در صدر قرار گرفته است. این سومین سال متوالی است که هنگکنگ عنوان نه چندان خوشنام گرانترین شهر جهان را به خود اختصاص میدهد.
پس از هنگکنگ شهرهای نیویورک، ژنو و لندن قرار گرفتهاند. با این حال با نگاهی به فهرست منتشره میتوان آسیا را گرانترین قاره نامید، چرا که علاوه بر هنگکنگ، چهار شهر آسیایی توکیو، شانگهای، گوانگژو و سئول نیز در بین ۱۰ شهر بالای لیست قرار دارند.
اگر تلآویو را نیز که در رده ششم فهرست قرار گرفته است شهری آسیایی به حساب بیاوریم، شهرهای آسیایی ۶ شهر از ۱۰ شهر گران جهان را به خود اختصاص خواهند داد.
در ردهبندی امسال اکا اینترنشنال پایتختهای اروپایی از رتبههای بالای فهرست خارج شدهاند. پاریس، که در گذشته معمولا در بالای لیست قرار داشت، دیگر در بین ۳۰ شهر اول حضور ندارد و رتبه مادرید، رم و بروکسل همگی سقوط کرده است.
لی کوان، رئیس بخش منطقهای شرکت اکا اینترنشنال، درباره علت این امر میگوید: «تقریباً همه شهرهای بزرگ منطقه یورو امسال شاهد کاهش رتبهبندی بودند، چرا که یورو در ۱۲ ماه گذشته بدتر از دلار آمریکا و پوند انگلیس عمل کرده است.»
دو شهر ژنو (رتبه ۳) و زوریخ (رتبه ۷) که در ده شهر بالای جدول قرار گرفتهاند هرچند اروپایی هستند، اما از فرانک سوئیس به عنوان واحد پول استفاده میکنند.
در فهرست منتشره امسال عوامل خارجی مانند سیاست و درگیریهای بینالمللی نیز در ردهبندی شهرها نقش داشتهاند. تهاجم روسیه به اوکراین و تحریمهای اعمالشده علیه مسکو باعث شده است که پایتخت روسیه در جایگاه ۶۲ و سنت پترزبورگ در رده ۱۴۷ قرار گیرد.
همهگیری ویروس کرونا و بروز اخلال در وضعیت زنجیرههای اقتصادی تامین مواد غذایی نیز در این میان نقش داشته است.
پیشتر واحد اطلاعات نشریه اکونومیست (EIU) مستقر در لندن لیست گرانترین شهرهای جهان در سال ۲۰۲۱ را بر اساس شاخص هزینه زندگی منتشر کرده بود که در آن تلآویو پرهزینهترین مکان برای زندگی شناخته شده بود و پاریس و سنگاپور جایگاههای دوم و سوم را به خود اختصاص داده بودند. در آن لیست هنگ کنگ پس از زوریخ در رده پنجم قرار گرفته بود.
آخرین دیدگاه