محمدعلی زلفی گل، شامگاه روز چهارشنبه، ۱۱ خردادماه، در نشست با اصحاب رسانه در تبریز اظهار کرد: دانشگاهها باید در مقطع کارشناسی بیشتر برنامههای آموزشی، محتوایی و مفاهیم محور داشته باشند البته در حوزهی مهارتمحوری نیز باید بسته آموزشی در مقطع کارشناسی تدوین شود.
به گزارش ایسنا، وی در ارتباط با کارآفرینی افزود: درصد کمی از دانشجویان ما در حوزهی کارآفرینی شرکت میکنند و مهارت محورکردن آنها بسیار مهم است؛ وزارت علوم باید بپذیرد که در بحث مهارت محوری با محدودیت روبرو است.
وی ادامه داد: مراکز رشدی در وزارت علوم شکل گرفته است و افراد دانشجو و غیر دانشجو اگر ایدهای داشته باشند، میتوانند به مراکز دانشجویی مراجعه کنند تا از امکانات بهرهمند شوند.
زلفی گل خاطرنشان کرد: در حوزهی کارآفرینی و تبدیل ایده به محصول نیاز به شتاب دهندهها داریم و در نظام ملی نوآوری باید افراد صاحب ایده برای تبدیل ایدهی خود به محصول، واحدهایی را در نظر بگیرند و آموزش داده شده و بدانند برای کارآفرینی چه مسیری را باید طی کنند.
وی همچنین گفت: هنوز سند نظام نوآوری نداریم و اخیراً نظام نوآوری به این نتیجه رسیده است که برای کارآفرینی نیاز به شتاب دهنده دارد؛ ما دنبال وصل حلقههایی از جمله مراکز رشد و نوآوری، شتاب دهندهها، هستههای رشد و مراکز دانش بنیان به یکدیگر هستیم.
وی یادآور شد: نظام ایدهها و نیازها را تحت عنوان «نان» طراحی و رونمایی کردهایم و به منظور افزایش بهرهوری و ارتقاء کیفیت دانش، دورههای سه ماههای را برای اساتید در زمینهی فلسفه تعلیم و تربیت، تعامل با دانشجو، روش اندازه گیری آموختههای دانشجو، منش و رفتار استادی و پاسخگو بودن استاد را برای اساتید برگزار میکنیم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در خصوص همسان سازی حقوق اساتید وزارت علوم و بهداشت، اظهار کرد: در بحث همسان سازی حقوق اساتید وزارت بهداشت و وزارت علوم نیز تابع قانون هستیم و طبق مصوبهی مجلس شورای اسلامی عمل میکنیم.
وی افزود: قانون جهش تولید نیز ظرفیتی را ایجاد کرده است و در اجلاس روسای دانشگاهها و پارکهای علم و فناوری که در مشهد مقدس برگزار میشود، این قانون را بررسی میکنیم و ظرفیتهای آن ارائه میشود که در نظر گرفتهایم، صنایع هزینهی مالیات خود را در دانشگاهها صرف کنند و در عوض از پرداخت مالیات معاف میشوند.
وی با اشاره به مهاجرت اساتید و دانشجویان، متذکر شد: مهاجرت بحث بدی نیست بهویژه در عرصهی علمی چراکه دانشمندان متعلق به عرصه خاصی نبوده و متعلق به کل جامعه بشری هستند و نمونهی ابوعلیسینا است که مطالب خود را در کل دنیا تدریس میکرد.
زلفی گل در ادامه بیان کرد: چیزی که مهاجرت را در کشور ما تبدیل به تهدید میکند، بیکاری است؛ ما در کشور نتوانستهایم مطابق تخصص دانشجو شغل بیافرینیم، طبیعی است که این فرد برای امرار معاش و یافتن شغل درخور تخصص خود اقدام به مهاجرت میکند.
وی در مورد مهاجرت دانشجویان نخبه به خارج از کشور نیز گفت: نفس مهاجرت بد نیست بهویژه در عرصهی علمی چراکه دانشجویان و علم متعلق به جغرافیای خاص نیست بلکه متعلق به کل جامعه بشری است؛ اما اگر مهاجرت یک طرفه باشد، آسیبزا است و باید سعی کنیم دانشجویان دکترای ما با دانشگاههای برتر دنیا تعامل و دیپلماسی علمی داشته باشند.
وی با اشاره به بازنگری سرفصل دروس دانشگاهی، اظهار کرد: دانا شدن تدریجی است و برخی کارها را یک دفعه نمی شود انجام داد؛ من ابتدای شروع به کارم ۲۲ مورد از موارد اصلاحی را به موسسه تحقیق و پژوهش ارایه دادم که از جمله آنها بررسی رشته ها و کتاب های درسی است.
زلفی گل، با بیان اینکه یک بخش از محتوای دروس دانشگاهی در رشته هایی همچون ریاضی، پایه و تجربی، نظریه های جهانی و علمی است که نمی شود آنها را حذف کرد و باید برای آموختن این رشته ها حتما آنها را خواند، خاطرنشان کرد: بخش دیگر دروس را هم باید متخصصان و دانشمندان این رشته ها نظر بدهند و اینکه کتاب درسی چه ویژگی داشته باشد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر اینکه در دانشگاه ۲ رکن استاد و کتاب مهم است، گفت: به منظور افزایش بهره وری و ارتقا کیفیت دانش، دروه های سه ماهه ای رابرای اساتید در زمینه فلسفه تعلیم و تربیت، تعامل با دانشجو، روش اندازه گیری آموخته های دانشجو، منش و رفتار استادی و پاسخگو بودن استاد را برای اساتید برگزار می کنیم.
وی در پایان با اشاره به جایگاه علوم انسانی در مقابله با کاهش آسیبهای اجتماعی و ارائهی راه حل برای اداره بهتر جامعه تاکید کرد: در دنیا نخبهترین دانش آموزان را به سمت علوم انسانی سوق میدهند چراکه قرار است آینده و سرنوشت اداره جامعهی خود را به این نسل بسپارند اما متاسفانه در کشور ما در دورهی دبیرستان گرایش و هدایت دانش آموز به سمت رشتههای علوم انسانی بسیار کم شده است.
آخرین دیدگاه