سیدمیثم حسینیلر- معاون برنامهریزی و امور بینالملل گمرک ایران- در این رابطه اعلام کرد که به دنبال ابلاغ کدهای تعرفه از سوی وزارت صمت به گمرک که در اواسط هفته گذشته انجام شد، اعمال تغییرات حقوق ورودی بر مبنای مأخذهای جدید و به روزرسانی آن بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۱ در دستور کار قرار گرفت و همزمان اعمال مالیات بر ارزش افزوده و تغییر نرخ ارز از ۴۲۰۰ به نرخ سامانه معامالات الکترونیک (ETS) انجام شد.
به گزارش ایسنا، وی گفت که با اقدامات صورت گرفته، از امروز (دوشنبه) سامانه گمرک آماده تغییرات جدید شد و حقوق ورودی بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۱ اخذ میشود.
تغییر نرخ ارز از ۴۲۰۰ به حدود ۲۵۵۰۰
در سوم خردادماه در راستای اجرای تبصره ۷ قانون بودجه ۱۴۰۱، بخشنامه مربوط به گمرکهای اجرایی ابلاغ شد ولی با توجه به اینکه باید تغییرات مبنای حقوق ورودی شامل کدهای تعرفه، نرخ ارز بانک مرکزی و مالیات بر ارزش افزوده در سامانه اعمال میشد و تغییرات لازم در تعرفهها در سهشنبه هفته گذشته از وزارت صمت به گمرک رسید و اعمال آن زمانبر بود، تا آمادهسازی سامانه، همچنان در سیستم با مأخذهای سال گذشته محاسبه شد.
طبق بخشنامه گمرک ایران، نرخ سامانه مبادلات الکترونیک جهت اعمال در حقوق ورودی در تارنمای Fxmarketrate.cbi.ir بانک مرکزی قابل مشاهده است و از ساعت ۹ هر روز تا ۹ اولین روز کاری بعد یعنی به مدت ۲۴ ساعت معتبر خواهد بود. بر همین اساس، نرخ ارز اعلامی امروز در سامانه ETS برای دلار ۲۵ هزار و ۵۲۷ تومان است که در این حالت، ارزش کالای وارداتی برای محاسبه حقوق ورودی به جای ۴۲۰۰، با این نرخ است که ثابت نیست و به صورت روزانه میتواند دستخوش تغییر شود.
تجار مابهالتفاوت را پرداخت کنند
بر اساس قانون، تغییر مبنای محاسبه حقوق ورودی، از ابتدای امسال اعمال خواهد شد و کالاهایی که تاکنون ترخیص شدهاند را نیز شامل میشود، گمرک از ابتدای سال از صاحبان کالا برای ترخیص تعهد دریافت کرده است و اکنون باید نسبت به پرداخت مابهالتفاوت اقدام کنند.
آخرین دیدگاه