کیهان نوشت: حضور به اندازه، هدفمند و کنترلشده در فضای مجازی و استفاده کاربردی از تکنولوژیهای روز تلفن همراه موضوعی پذیرفته شده و واضح است اما مشکل از آنجایی شروع میشود که این روزها بسیاری از افرادی که مشتری فضای مجازی هستند، بیش از حد نیاز یا ضرورت و بدون اینکه هدف مشخصی داشته باشند ساعتها مشغول به این فضای بیکران میشوند.
این نوع رفتار در کنار خطرات مختلفی که برای همه سنین و خانوادهها دارد بهطور ویژه باعث بروز اختلال و مشکلات عدیده جسمی، روحی، رفتاری و آسیب در کودکان و نوجوانان میشود، اختلالهایی که گاه برای ترک آنها و در امان ماندن از آثار مخربشان بر زندگی اجتماعی، روابط خانوادگی، تحصیل و کسبوکار و سلامت باید مدتها تلاش کرد.
اما مشکل وقتی بیشتر و بغرنجتر میشود که میبینیم در کنار این حجم گسترده و غیرهدفمند از حضور طیفهای مختلف سنی بهویژه کودکان و نوجوانان کشورمان در فضای مجازی، متأسفانه مدیریت این فضا در کشور به شدت رها شده و این فضا تقریباً بدون ضابطه و کنترل مناسب، بر زندگی خانوادهها و سبک زندگی کودکان و نوجوانان و افراد مختلف احاطه پیدا کرده و سایه انداخته است. فضای مجازی امروز در کشورمان به رانندگی انبوه خودروها با سرعت بالا و خطرآفرین در شرایطی میماند که هیچ قانون و مأمور و راهکاری برای کنترل آنها وجود ندارد.
نکته عجیب اینکه این حجم از رها بودن و انفعال نسبت به فضای مجازی در دولتها و کشورهای غربی نیز کمسابقه است. طبیعی است وقتی پدیدهای چنین گسترده وارد زندگی انسانها میشود و تا این حد میتواند جوامع و رفتار و سبک زندگی آنها را دستخوش تغییر کند، نمیتوان و نباید نسبت به کنترل و مدیریت آن بیتفاوت بود، این اصلی است که سالهاست در بسیاری از کشورهای دنیا از جمله کشورهای پیشرفته غربی و شرقی با حساسیت و بدون اغماض در حال اجراست اما سالهاست بسیاری از مسئولان کشورمان نسبت به آن بیتفاوت بوده و گاه به تعبیر رهبر انقلاب برخی از مسئولان به رها بودن فضای مجازی افتخار هم میکردهاند!
همین رها بودن فضای مجازی بهترین فرصت را به دشمنان داده است تا با خیال راحت به طراحی و اجرای انواع و اقسام پروژههای فکری، ترویج مسائل ضدفرهنگی و غیراخلاقی، تغییر سبک زندگی ایرانی اسلامی، طرح زیرکانه و البته فریبنده شبهات، شایعات و… پرداخته و بهویژه جوانان و نوجوانان و حتی کودکان ایرانی را هدف قرار دهند.
همین غربیها که در فضای مجازی برای خود قوانین مختلفی از جمله کنترل سنی کاربران در پیوستن به برخی شبکههای اجتماعی و… را به اجرا درمیآورند و در مدیریت فضای مجازی و کنترل اثرات آن تا آنجا جدی هستند که در آمریکا حساب کاربری رئیسجمهور مستقر آن کشور به علت عبور از خط قرمزهای منافع ملی مسدود میشود، در قبال ما چنین نیستند و این فضا را فرصتی برای اثر گذاری مطلوب خود میدانند.
در جدیت دشمنان کشورمان برای اثرگذاری در اذهان و هجمه فرهنگی علیه ما همین بس که هر روز طی 24 ساعت دهها و صدها شبکه ماهوارهای و کانال و رسانه اجتماعی با صرف هزینههای سنگین بهصورت رایگان برای مردم ایران برنامه فارسی و محتوای مختلف تولید و عرضه میکنند.
یکی از اهداف این پروژهها در کنار اهداف سیاسی، هدفگیری هویت ملی، تغییر سبک زندگی و تفکر و نابود کردن اعتماد به نفس جوانان با القای شبهات، تصویرسازیهای غلط از جمله کتمان پیشرفتها و اغراق و دروغپردازی درخصوص مشکلات است.
آخرین دیدگاه