ایسنا نوشت: قیمت هر کیلو خرمای مضافتی در میادین میوه و ترهبار در بستهبندیهای ۵۵۰ گرمی حدود ۳۲ هزار تومان و بستهبندیهای ۷۰۰ تا ۷۳۰ گرمی حدود ۳۴ هزار و ۹۰۰ تومان و در سطح شهر قیمت آن در بستههای ۵۰۰ تا ۷۰۰ گرمی ۴۱تا ۵۵ هزار تومان است.
بر اساس مشاهدات میدانی از مغازههای سطح شهر تهران قیمت هر کیلو خرمای مضافتی در بستههای ۵۰۰ تا ۷۰۰ گرمی ۴۱ تا ۵۵ هزار تومان، هر کیلو خرمای مضافتی ۶۰ تا ۶۵ هزار تومان، خرمای خاصویی کیلویی۷۰ هزار تومان، خاصویی خشک ۶۰ هزار تومان و کبکاب ۳۲ تا ۳۴ هزار تومان است.
گفتنی است قیمتهای ذکر شده حدودی بوده و ممکن است در برخی مناطق بیشتر یا کمتر باشد.
در میادین میوه وترهبار نیز قیمت هر بسته ۷۰۰ گرمی رطب مضافتی درجه یک بم ۳۴هزار و۹۰۰ تومان، بسته۷۰۰ گرمی سایر انواع رطب مضافتی ۳۲ هزار و ۹۰۰ تومان، هر کیلو خرمای پیارم ممتاز ۸۵ هزار تومان، پیارم درجه یک ۷۰ هزار تومان، خاصویی هر کیلو ۴۸ هزار تومان، کبکاب۴۰ هزار تومان، خرمای آلویی ۴۱ هزار تومان، خرمای ربی ممتاز ۴۰ هزار تومان، خرمای بیزو ۳۵ هزار تومان، خرمای مرداسنگ ۳۲ هزار تومان، خرمای زاهدی هر کیلو ۳۰ هزار تومان، خرمای کلوته ۲۶ هزار تومان، خرمای دشتستان ۲۵ هزار تومان و خرمای خارک ۱۷ هزار تومان است.
محمدمهدی برومندی _ معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی نیز اخیرا اعلام کرده است با توجه به عرفی که برای بستهبندی خرما در کشور وجود دارد، خرمای مضافتی، بستهبندیهای ۵۵۰ گرمی حدود ۳۲ هزار تومان و بستهبندیهای ۷۰۰ تا ۷۳۰ گرمی حدود ۳۴ هزار و ۹۰۰ تومان در میادین میوه و تره بار به فروش میرسد که با این حساب قیمت هر کیلوگرم خرما به ۴۸ هزار تومان میرسد. همچنین حوزه بازرسی وزارت جهاد کشاورزی هر روز بازار را رصد میکند و هر روز صبح در قرارگاه امنیت غذایی وزارت جهاد کشاورزی این قیمتها پایش و رصد میشوند و اگر واحد صنفی افزایش قیمتی بیش از قیمت اعلام شده داشته باشد، برخورد لازم انجام خواهد شد.
وی همچنین اضافه کرد که ما در ۱۴ استان کشور، ۲۶۸ هزار هکتار نخیلات داریم و با تولید ۱.۴ میلیون تن خرما، سومین تولید کننده خرما در جهان هستیم و ۲۰ درصد از محصول خرمای بازارهای جهان در ایران تولید میشود. در سال ۱۳۹۹، حدود ۳۸۸ هزار تن خرما صادر کردهایم که حدود ۳۰۰ میلیون دلار درآمد ارزی برای کشور به ارمغان آورده است، در سال ۱۴۰۰ نیز تولید خرما به یک میلیون و ۴۲۰ هزار تن رسید و جزو کشورهای پیشرو در صادرات خرما بودیم.
بنا بر گفته این مقام مسئول در وزارت جهادکشاورزی سرانه مصرف خرما در کشور ۸ تا ۱۰ کیلوگرم است و مابقی تولیدات در حوزه صنعت و صادرات قرار میگیرد. در حال حاضر بیش از ۷۰ هزار تن خرما در سردخانههای کشور نگهداری میشود و تا برداشت سال جدید، خرما برای ورود به بازار وجود دارد و تمام سازمانهای جهاد کشاورزی در استانهای تولید کننده خرمای مضافتی و کبکاب آمادگی دارند به هر نقطه از کشور که احساس کمبود وجود دارد، این محصول را ارسال کنند.
۲۲۳۲۲۷
آخرین دیدگاه