باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: پژوهشگران آمریکایی یک روش درمانی احیاکننده بر اساس تحریک رشد سلولهای مویی در گوش داخلی با استفاده از سلولهای بنیادی روده ابداع کردند.
زمانی که فردی به دنیا میآید، هر حلزون گوش او حاوی حدود ۱۵۰۰۰ سلول مویی است، اما به مرور زمان این سلولها میمیرند و هرگز بازسازی نمیشوند. از دست دادن شنوایی منجر به مشکلات بسیاری مانند گوشه گیری، ناامیدی میشود، این عارضه همچنین ارتباط نزدیکی با زوال عقل دارد.
محققان شرکت بیوتکنولوژی آمریکایی «FriquancyTherapeutics» با همکاری مؤسسه فناوری ماساچوست کشف کردند که مولکولهایی که سلولهای بنیادی روده را کنترل میکنند، توسط نسل نزدیک سلولهای بنیادی به نام «سلولهای پیشساز» نیز استفاده میشوند.
این شرکت از مولکولهای ریز برای برنامهریزی مجدد سلولهای پیشساز، سلولهای بنیادی گوش داخلی و تزریق آنها به گوش برای ایجاد سلولهای مویی ریز شنوایی استفاده کرد.
پس از آزمایشهای بالینی روی بیش از ۲۰۰ بیمار، محققان شاهد بهبودی در شنوایی بودند، به طوری که برخی از بیماران پس از یک بار تزریق، شاهد بهبودی در درک گفتارشان بودند.
دکتر کریس لوز، یکی از نویسندگان این مطالعه و مدیر ارشد علمی آن گفت: گفتار؛ هدف شماره یک بهبود شنوایی و نیاز شماره یک بیماران است.
محققان تأکید کردند که روش تزریق ذرات کوچک به گوش داخلی برای تبدیل سلولهای پیشساز به سلولهای تخصصیتر، مزایای بهتری نسبت به ژندرمانیهای مبتنی بر استخراج سلولهای بیمار، برنامهریزی مجدد آنها در آزمایشگاه و سپس رساندن آنها به ناحیه صحیح دارد.
آنها امیدوارند با توجه به منابع موجود در این زمینه، درمان کم شنوایی نیز طی ۱۰ تا ۱۵ سال آینده مشابه جراحی لیزیک باشد.
بیشتر بخوانید:
روش جدید درمان ناشنوایی با رشد دادن سلولهای حسگر مویی
4747
آخرین دیدگاه