در قرن جدید جایی برای پیرمردها نیست

در قرن جدید جایی برای پیرمردها نیست

یادداشت نوروزی خبرآنلاین در آغاز بهار سال ۱۴۰۱ خورشیدی

فیلم ماندگار «جایی برای پیرمردها نیست» محصول ۲۰۰۸ ساخته «برادران کوئن» در سکانس افتتاحیه و اختتامیه یک نریشن بسیار خاص دارد. تامی‌لی جونز می‌گوید: دنیای غریبی است یک زندانی و قاتل زنجیره‌ای را دستگیر کرده بودند. بدون هیچ انکاری همه جرایم را گردن گرفت. و سرآخر گفت: اگر دستگیر نمی‌شدم بازهم آدم می‌کشتم! جونز ادامه می‌دهد: دنیای اکنون قابل درک نیست. جوانان چه رویایی دارند؟ در حالیکه دیگر جایی برای پیرمردها نیست.

ایهام این دو سکانس بی‌نظیر است. جان کلام تامی لی جونز این است: اگر جوانان دارای رویای خوب باشند بازهم جایی برای پیرمردها نیست.

رفیق قدیمی و ادیب و نازنینم محمدرضا اسدزاده برای نوشتن یک یادداشت نوروزی از حقیر یاد کرد.

چیزی به ذهنم نرسید. تا دیشب که حرف‌های دو پسرم را ناخواسته گوش می‌دادم. پسر بزرگم ۲۷ سال دارد و دومی ۲۳ ساله است. این پسر بزرگم همانی است که یادداشت پوستر رئیس جمهور کنار عکس جان سینا را، بازهم با توجه به سوژه او، در ۱۲ سال پیش در همین جا نوشتم. بحث آن‌ها در مورد دکتر محمد مصدق بود. این که وی کیست؟ چه کرد؟ چرا از او یادی و نامی نیست؟ و چرا در همه حکومت‌ها مغضوب بود؟ حرف‌های این دو جوان به این جا رسید که مصدق دوروبرش جوانانی هم بودند که به هرحال به نسبت سن و سال سیاستمداران آن دوران جوان هم بودند (و مثال مهم این دو حسین فاطمی بود) اما زورشان به پیرمردها نرسید…

من آرزو دارم که در قرن جدید ستاره‌هایی که متولد می‌شوند در دین و ملی‌گرایی و نوگرایی و دغدغه‌مندی تمام اقشار جامعه بویژه طبقه متوسط ( به عنوان قلب تپنده هر جامعه واقعی) پیشقدم باشند.

در قرن گذشته متولدین هر ۲ دهه را بررسی کنید:

متولدین ۱۳۰۰ تا ۱۳۲۰: شاهد تغییر سلطنت بودند. برچیده شدن بساط سلسله قاجاریه و روی کار آمدن حکومت پهلوی.

متولدین ۱۳۲۱ تا ۱۳۴۰: این‌ها بسیار چیزها دیدند. جنگ جهانی دوم. برچیده شدن بساط پهلوی اول. آزادی رسانه ها تا ۱۳۳۲. کودتای آمریکایی- انگلیسی ۲۸ مرداد ۱۳۳۲. درک این مهم که اوباش رکن اساسی حکومت‌ها هستند. جلوه‌گری این مهم که محبوب ملت می‌تواند منفور حکومت باشد.

متولدین ۱۳۴۱ تا ۱۳۶۰: این دو نسل کارها کردند و وقایع فراوان دیدند. ۱۵ خرداد ۱۳۴۲. تاجگذاری محمدرضا شاه در ۱۳۴۶. برگزاری جشن‌های ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی. ثبات نسبی قیمت‌ها بین سال های ۱۳۴۹ تا ۱۳۵۴. جنگ‌ها و درگیری‌های خیابانی بین معترضان از هر طیفی و دین و آئینی در مخالفت با حکومت وقت. و دیدن انقلاب اسلامی ایران در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ و در ادامه آغاز جنگ تحمیلی.

متولدین ۱۳۶۱ تا ۱۳۸۰: این رده سنی چشم و چراغ سال‌های آتی در قرن نو هستند. آن‌ها جنگ و دوران سازندگی را دیدند. این‌ها به احتمال قریب به یقین ستاره‌هایی هستند که در این دو دهه بدنیا آمدند تا برای سال‌های ۱۴۲۰ منشا خیر و برکت و رحمت برای ایران زمین باشند.

متولدین ۱۳۸۱ تا ۱۴۰۰: بزرگترین این نسل الان ۱۹ ساله است و در سال ۱۴۲۰ در آستانه ۴۰ سالگی یک مرد یا زن ششدانگ است. آبدیده است. می‌تواند در کنار متولدین دهه ۶۰ و ۷۰ کار یاد بگیرد.

آرزوی من برای قرن جدید این است که ستاره هایی که متولد شدند به حق و با شایستگی جا را برای پیرمرد ها سخت کنند. و این برای ما خوش خواهد بود. به مانند اکثر کشورهای دارای اقتصاد علمی، فرهنگ پویا و دارای ثبات نسبی بازار و قیمت‌ها، پیرمردها اتاق فکر، آن هم به درخواست جوانان سیاستمدار زیر ۵۰ ساله تشکیل خواهند داد و تجربه‌ها را منتقل خواهند کرد.

ما دلخوش به ستاره‌های متولد شده دهه ۶۰ تا دهه اخیر باشیم. باشد که ایران را با توکل به خداوندگار به عظمت رهنمون باشند.

پست بعدی

توصیه‌های خوراکی برای پیشگیری از «ترش کردن» معده

پ مارس ۲۴ , ۲۰۲۲
باشگاه خبرنگاران نوشت: بیماری ریفلاکس معده‌ای به مرو زمان اتفاق می‌افتد که اسید معده به طور مکرر به مری باز می‌گردد. مهسا موذن دکترای تخصصی تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: ریفلاکس اسید می‌تواند پوشش مری را تحریک کند که بسیاری از افراد ریفلاکس اسید را تجربه کرده اند، به ویژه در ایام نوروز به دلیل استفاده از غذاهای چرب و ناسالم و تغییر الگوی غذایی، این علائم ممکن است تشدید شود. او گفت: رعایت برخی از نکات تغذیه‌ای در نوروز می‌تواند سبب پیشگیری از این مشکل در افراد شده یا علائم را بهبود بخشد که با این راهکارها آشنا می‌شویم: موذن گفت: در صورت استفاده از غذاهای رستورانی یا مصرف غذا در بیرون از خانه، از مصرف وعده‌های غذایی بزرگ و پرچرب مانند فست فودها شامل سوسیس و کالبالس، پیتزا، همبرگر، چیز برگر و موارد مشابه، همچنین غذاهای سرخ شده، غذاهای تند، نوشیدنی‌های گازدار و نوشیدنی‌های انرژی زا خودداری کنیم و غذاهای کم چرب‌تر را انتخاب کنیم. دکترای تخصصی تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: در صورت اضافه وزن یا چاقی، (از چند ماه قبل نوروز) برنامه کاهش وزن را زیر نظر متخصص تغذیه آغاز کرده و در طول ایام نوروز به این برنامه پایبند بمانیم. او گفت: در صورت رفتن به دید و بازدید نوروزی، از مصرف چای به ویژه چای پررنگ، قهوه، شکلات، شیرینی‌های خامه‌ای و شیرینی‌های حاوی چربی زیاد پرهیز کنیم. موذن گفت: بهتر است از میوه‌هایی غیر از مرکبات مانند موز یا سیب و یا سبزی‌هایی مانند خیار استفاده کنیم. دکترای تخصصی تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: از خوردن شام دیرهنگام پرهیز کنیم. کمترین فاصله زمانی غذا خوردن تا دراز کشیدن، باید ۲ تا ۳ ساعت باشد. او گفت: به جای سه وعده غذایی در روز، وعده‌های غذایی کم حجم و مکرر را انتخاب کنیم و از مصرف، نعناع، پیاز، الکل، غذاهای اسیدی همچون آب پرتقال، گوجه فرنگی و محصولات حاوی گوجه فرنگی خودداری کنیم. موذن گفت: لباس‌های آزاد و گشاد (در ناحیه کمر) بپوشیم. دکترای تخصصی تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: در صورتی که از دخانیات استفاده می‌شود، آن را ترک کرده و از دود آن‌ها نیز دوری کنیم. او گفت: سطح استرس را کاهش داده و یک رژیم غذایی متعادل با فیبر کافی مصرف کنیم. موذن گفت: در صورتی که در طی شب دچار ریفلاکس معده شویم باید بلندی زیر سر خود را ۲۰ تا ۱۵ سانتی متر افزایش دهیم. بیشتر بخوانید: ۵ سوال کلیدی برای اینکه بفهمید فرزندتان آسم دارد یا نه اگر عاشق غذاهای تند هستید، این مطلب را بخوانید ۴۷۲۳۱

خبرهای فوری

اجتماعی

منوی شبکه های اجتماعی تنظیم نشده است. شما باید منویی ایجاد کنید و آن را به منوی شبکه های اجتماعی در تنظیمات منو اختصاص دهید.

آخرین دیدگاه

۰۰۰