روزگاری، در این مملکت می‌شد با ۶۰۰ هزار تومان فیلم ساخت!

روزگاری، در این مملکت می‌شد با ۶۰۰ هزار تومان فیلم ساخت!

مهر نوشت: غلامرضا آزادی، تهیه‌کننده و کارگردان سینما می‌گوید هزینه تولید فیلم به گونه‌ای افزایش پیدا کرده که نمی‌توان به راحتی دست به ساخت زد و این در حالی است که زمانی می‌شد با ۶۰۰ هزار تومان فیلم ساخت و در زمان اکران نیز شاهد بازگشت سرمایه بود.

غلامرضا آزادی، تهیه‌کننده و کارگردان سینما می‌گوید «می‌توان گفت در حال حاضر به دلیل شرایط موجود امکان تولید فیلم وجود ندارد»، او در توضیح آن‌چه گفته است، می‌افزاید: «چرا که هزینه تولید فیلم به گونه‌ای افزایش پیدا کرده که نمی‌توان به راحتی دست به ساخت زد. این در حالی است که زمانی در بیشترین حالت ممکن می‌توانستیم با ۶۰۰ هزار تومان فیلم بسازیم و در زمان اکران نیز می‌توانستیم بازگشت سرمایه مناسبی داشته باشیم.»

او توضیح می‌دهد: «متاسفانه امروز نمی‌توان با چنین بودجه‌هایی فیلم ساخت و حتی اگر پول کافی برای ساخت یک اثر سینمایی فراهم کنید، بعد از ساخت باید با آن چه کنید؟! در واقع برای این که بتوانیم یک فیلم جدید بسازیم باید سرمایه فیلم قبلی خود را بازگردانیم و برای این کار فیلم اول باید اکران و بعد فروش خوبی داشته باشد.»

آزادی ادامه می‌دهد: «این در حالی است که قبل از شیوع ویروس کرونا، سینمای کودک تمام شد و امید چندانی به آن وجود نداشت. البته فیلم‌هایی در حوزه سینمای کودک ساخته می‌شود اما این آثار چندان باب میل ما نیست و دوست نداریم چنین آثاری را تولید کنیم.»

این تهیه‌کننده سینما با اشاره به این که در حال حاضر نیز همچنان پروژه «آرش کمانگیر» در مرحله تولید است، بیان می‌کند: «در واقع بخش‌های انیمیشن این پروژه باقی مانده و به دلیل افزایش قیمت در این حوزه مجبور هستیم کار را در شهرستان ادامه دهیم که همین مساله نیز خود نیازمند بودجه است. این در حالی است که در حال حاضر بسیاری از افراد جوان تا وارد سینما می‌شوند بودجه‌های قابل توجهی برای تولید در اختیارشان قرار می‌گیرد، البته حضور جوانان در سینما بسیار خوب است اما باید همه جوانب را مورد توجه قرار داد.»

او توضیح می‌دهد: «به عنوان مثال، فیلم‌هایی که سال ۱۴۰۰ در بنیاد سینمایی فارابی تولید شد، هرکدام بودجه‌های میلیاردی داشت اما تقریباً نمی‌توان نام یک سینماگر قدیمی چه در پشت دوربین و چه در جلوی دوربین را در این پروژه‌ها دید. این در حالی است که بسیاری از سینماگران در حوزه‌های مختلف در شرایط نامناسبی قرار دارند.»

تهیه‌کننده فیلم‌های کودک بیان می‌کند: «فیلم‌هایی که این روزها در سینمای ایران ساخته می‌شود، یا دولتی است و یا به فرموده است. فیلم‌هایی که در گیشه یک دهم هزینه تولید خود را در نمی‌آورند.»

او توضیح می‌دهد: «در چنین شرایطی امیدوارم در سال جدید سینمای ایران به گذشته خود بازگردد، من از آینده حرف نمی‌زنم چرا که آینده سینمای ایران مشخص است. ببینید سینمای کودک ایران در گذشته چه اندازه موفق بود و یا سری به موزه سینما بزنید و شاهد جوایزی باشید که سینمای ایران در گذشته دریافت می‌کرد.»

او ادامه می‌دهد: «امیدوارم فیلمسازان بخواهند دوباره به سینما بازگردند و آثار جذابی بسازند، به یاد دارم زمانی که فیلم «کاکلی» اکران شد، همراه با خانم بهزاد به سینماهای مختلف سر می‌زدیم و با دیدن صف‌های طولانی جلوی در سینماها نسبت به ادامه فعالیت امیدوار می‌شدیم.»

آزادی در پایان می‌گوید: «مساله دیگر این است که سینما رفتن و فیلم دیدن بعد از کرونا، چندان دغدغه مردم نیست، زمانی مردم برای دیدن یک فیلم به سینما می‌رفتند. اما امروز به دلیل افزایش هزینه‌ها، سینما رفتن تبدیل به یک تفریح گران شده است.»

۲۵۹۲۵۹

پست بعدی

ناامنی بدتر است یا احساس ناامنی؟

س مارس 22 , 2022
دولت‌هایی موفق هستند که احساس ناامنی را با برنامه از جامعه بزدایند و آمار خود را بر واقعیات استوار کنند. ناامنی بدتر است یا احساس ناامنی؟ این سوال و پاسخ آن در تمام حوزه های اقتصادی، سیاسی اجتماعی و… اهمیت بالایی دارد. اگر در منطقه‌ای تعدادی از ساکنان به طور […]

اجتماعی

منوی شبکه های اجتماعی تنظیم نشده است. شما باید منویی ایجاد کنید و آن را به منوی شبکه های اجتماعی در تنظیمات منو اختصاص دهید.

آخرین دیدگاه

000