حسین پاکدل فیلم سینمایی «ناخدا خورشید» ساخته ناصر تقوایی را برای نابینایان توضیحدار کرد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، فیلم سینمایی «ناخدا خورشید» ساخته ناصر تقوایی فردا پنجشنبه ۲۶ اسفند، در چارچوب برنامه فیلمخانه منتشر میشود.
نظارت متن و ضبط این برنامه به عهده کیوان کثیریان بوده و متن روایت آن را محدثه واعظیپور نوشته و حسین پاکدل خوانده است. این برنامه در استودیو فراز ضبط شده و مسعود زرگران آن را میکس و تدوین کرده است.
این گروه پیشتر نسخه توضیحدار فیلمهای سینمایی ایرانی «روز واقعه» با صدای افشین زینوری، «دلشدگان» با صدای شبنم مقدمی، «مادر» با صدای احترام برومند، «بنفشه آفریقایی» با صدای علیرضا شجاعنوری، «باشو غریبه کوچک» با صدای پریناز ایزدیار، «خانه دوست کجاست» با صدای ستاره اسکندری، «یک بوس کوچولو» با صدای علیرضا آرا، «من، ترانه ۱۵ سال دارم» با صدای سارا بهرامی، «هامون» با صدای پرویز پرستویی، «روسری آبی» با صدای رخشان بنیاعتماد، «مسافران» با صدای صابر ابر، «اجارهنشینها» با صدای هوتن شکیبا، «درباره الی» با صدای فرشته صدرعرفایی، «به همینسادگی» با صدای مهراوه شریفینیا، «بودن یا نبودن» با صدای بهناز جعفری، «گلهای داوودی» با صدای ژرژ پطروسی، «مارمولک» با صدای بهرام افشاری، «لیلا» با صدای بیتا فرهی و «کلاه قرمزی و پسرخاله» با صدای نازنین بیاتی را در قالب برنامه فیلمخانه منتشر کرده است.
ایسنا نوشت: نتایج تحقیق جدید نشان میدهد کسانی که در برابر سویه اصلی سارس کوو ۲ ویروس مسبب بیماری کووید ۱۹ مصونیت پیدا کردهاند، احتمالا در برابر سویه امیکرون نیز از مصونیت برخوردار هستند.
نتایج این تحقیق که توسط گروه تحقیقاتی بینالمللی مرکز پزشکی جانز هاپکینز ایالات متحده انجام شد، حاکی از آن است کسانی که واکسینه شدهاند یا در معرض عفونت قرار گرفتهاند، از سطح محافظتی در برابر امیکرون نیز برخوردار هستند.
با این حال محققان هشدار میدهند یافتههای آنان تنها به یک نوع پاسخ ایمنی سلولی مربوط میشود؛ به همین دلیل ممکن است پاسخ ایمنی مربوط به آنتیبادی باشد و زمانی که امیکرون باعث ایجاد عفونتهای جدید شود، از بین میرود.
این تحقیق با همکاری موسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی ایالات متحده(NIAID) و ایمنواسپس(ImmunoScape) شرکت بیوتکنولوژی ایالات متحده سنگاپور انجام شد.
محققان میگویند: نتایج این مطالعه دیگر یافتههای ایالات متحده و آفریقای جنوبی را تقویت میکند که شامل موارد مشابه برای کسانی است که قبلا توسط سویه اصلی کووید ۱۹ آلوده شده یا علیه آن واکسینه شدهاند.
اندرو رد، دانشمند و محقق ارشد این تحقیق، گفت: محققان در تحقیقی در ژانویه ۲۰۲۱ دریافتند که اپیتوپهای خاص یا بخشهایی از پروتئینی که پاسخ ایمنی را در ویروس برمیانگیزد، توسط سلولهای سیستم ایمنی به نام لنفوسیتهای CD۸+T معروف به لنفوسیت کشنده تی شناسایی میشود. سلولهای تی سیتوتوکسیک در افرادی که به سویه اصلی کووید آلوده شدهاند، وجود دارد.
وی گفت: در آخرین تحقیقات متوجه شدیم این اپیتوپها تقریبا توسط جهشهای یافت شده در سویه امیکرون دست نخورده باقی ماندهاند. بنابراین پاسخ سلول CD۸+T به امیکرون باید تقریبا به همان اندازه قوی باشد که در شکل اولیه سارس کوو ۲ بود.
به گفته محققان سلولهای تی مورد استفاده در آخرین مطالعه از نمونههای خون دوران نقاهت ۳۰ بیمار آمریکایی در سال ۲۰۲۰ که از موارد خفیف تا متوسط کووید ۱۹ بهبود یافته بودند، جمعآوری شده است. این نمونهها بین ۲۶ تا ۶۲ روز پس از توقف علائم کووید ۱۹ اهدا شد، سپس برای شناسایی واکنش سلولهای تی به ویروس مورد بررسی قرار گرفتند.
وی افزود: به طور کلی سویه امیکرون به داشتن بیش از ۵۰ تفاوت جهشی بین خود و سویه اصلی سارس کوو ۲ شناخته شده اما به نظر میرسد این ویروس توانایی جلوگیری از شناسایی سلول تی را ایجاد نکرده است.
در حالی که یافتهها نشان میدهد ایمنی حاصل از سویه اصلی کووید ۱۹ در برابر سویههای بعدی پایدار است، محققان این مطالعه میگویند: تحقیقات بیشتری برای تعریف کامل اینکه چرا افرادی که از این محافظت برخوردار هستند، ممکن است همچنان با امیکرون بیمار شوند، مورد نیاز است.
این یافتهها اوایل این ماه در نشریه mBio مجله علمی معتبر انجمن میکروبیولوژی آمریکا منتشر شد.
بیشتر بخوانید:
خطر شروع پیک هفتم کرونا بعد از نوروز
کد 47474
آخرین دیدگاه