روایت جالب هوشنگ ابتهاج از روز ازدواج با همسر تازه درگذشته‌اش

روایت جالب هوشنگ ابتهاج از روز ازدواج با همسر تازه درگذشته‌اش

آلما مایکیال، همسر هوشنگ ابتهاج که روز گذشته، چهارشنبه ۱۸ اسفند درگذشت در سال ۱۳۳۷ با این شاعر شهیر معاصر ازدواج کرد. ازدواجی که ابتهاج روایت جالبی از آن در کتاب «پیر پرنیان‌اندیش» مطرح کرده است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در کتاب «شعر سایه در موسیقی ایرانی» به کوشش مهدی فیروزیان در مورد آلما مایکیال، همسر امیرهوشنگ ابتهاج (هــ.ا.سایه) که روز چهارشنبه، ۱۸ اسفند از دنیا رفت، چنین آمده است:

«ایشان به‌تاریخ ۲۲ فروردین ۱۳۱۱ در بندر انزلی زاده شده و در رشت و اصفهان و تهران بالیده است. پدرش، آرام، از ارمنیان رشت و مادرش، واروارا پتروونا (همنام یکی از شخصیت‌های رمان «شیاطین» داستایوسکی) روس بود. او جز برادری ناتنی (از ازدواج نخستِ مادرش) یک خواهر بزرگ‌تر با نام ایرما (زاده ۱۳۰۷) داشت.

آرام مایکیال، حسابدار شرکت کام‌ساکس، پیمانکار طرح احداث خط راه‌آهن سراسری بود و ناگزیر به سفرهای گوناگون می‌رفت. واروارا برای همراهی با همسرش، دو دخترشان را چند سالی به مدرسه شبانه‌روزی کاتولیک‌های اصفهان سپرد… پس از چند سال خانواده مایکیال به تهران آمد و آلما توانست از دبیرستان نوربخش مدرک دیپلم بگیرد. سایه هنگام تحصیل در دبیرستان تمدن، آلما را در ۱۴ سالگی به‌عنوان دوستِ یکی از همشاگردی‌هایش دیده بود اما از سال ۱۳۳۲ با او آشنایی نزدیک یافت و سرانجام پس از پنج سال، با وی پیمان زناشویی بست.»

در کتاب «پیر پرنیان‌اندیش»؛ گفت‌وگوی سایه با میلاد عظیمی نیز چنین می‌خوانیم:

«… سایه بدون مقدمه – و تو گویی صرفا برای ثبت در تاریخ – می‌گوید:
می‌دونید من چطوری زن گرفتم؟ روز نهم مهر ۱۳۳۷ در میدان فوزیه، اون خیابونی که سمت جنوب می‌ره، تو بالاخونه یه محضر قراضه‌ای که وقتی داشتیم از پله‌ها بالا می‌رفتیم می‌ترسیدم که پله‌ها خراب بشه. ۲۷۰ تومن خرج عروسی ما شد؛ یعنی من پول رو به محضریه دادم و بعد شوهر خواهرم که به عنوان شاهد همراه ما بود، دید که خیلی خشک ‌و خالی شده، رفت یه جعبه شیرینی خرید و به محضری‌ها داد. بعد من دست آلما رو گرفتم و رفتیم خونه…»

یلدا ابتهاج، فرزند این شاعر پیشکسوت، شب گذشته با انتشار تصویری از کودکی خود در آغوش مادرش نوشت: «مادرم برای بهارِ در راه صبر نکرد و رفت…»

هوشنگ ابتهاج در ۳۱ سالگی با آلما مایکیال ازدواج کرد. یلدا (متولد ۱۳۳۸)، کیوان (متولد ۱۳۳۹)، آسیا (متولد ۱۳۴۰) و کاوه (متولد ۱۳۴۱) چهار فرزند آن‌ها هستند.

بیشتر بخوانید:

هوشنگ ابتهاج به سوگ نشست

۵۷۲۵۹

پست بعدی

شرایط تزریق دز چهارم و پنجم واکسن کرونا اعلام شد

پ مارس 10 , 2022
ایسنا نوشت: معاون بهداشت وزارت بهداشت مصوبات جدید کمیته علمی کرونا درباره واکسیناسیون دز سوم بیماران گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ سال، دز چهارم بیماران دارای ضعف سیستم ایمنی بالای ۱۸ سال و دز پنجم مسافران خارج از کشور را تشریح کرد. دکتر کمال حیدری با بیان این مطلب اظهار داشت: واکسن قابل تزریق در این گروه سنی، به عنوان دُز سوم، واکسن‌های پاستو کووک و سینوفارم است. ملاک تشخیص ضعف سیستم ایمنی ارائه برگه توسط پزشک متخصص بوده و اظهار نظر شخصی و شفاهی افراد مورد قبول نیست. وی افزود: همچنین تعاریف ضعف سیستم ایمنی بر اساس سند کشوری گسترش واکسیناسیون کرونا شامل نقایص اولیه سیستم ایمنی، بیماری های خاص مانند سرطان تحت درمان با شیمی درمانی و پرتودرمانی، بیماران پیوند عضو شده، بیماران دریافت کننده داروهای سرکوب کننده یا تضعیف کننده سیستم ایمنی، افراد اچ آی وی ‌مثبت، بیماران تحت درمان با دیالیز و ... است. معاون وزیر بهداشت یادآور شد: با توجه به سوالات و درخواست معاونت‌های بهداشت تعدادی از دانشگاه‌ها در خصوص امکان تزریق دُز پنجم واکسن کووید۱۹ در متقاضیان سفر بین المللی که قبلاً سه نوبت از واکسن های موجود در کشور را دریافت کرده و به علت الزامات سفر باید یک یا دو نوبت واکسن دیگر دریافت کنند، تصمیماتی در جلسه اخیر کمیته ملی واکسن کووید۱۹ اتخاذ شد. دکتر حیدری ادامه داد: بر اساس مصوبه این کمیته ملی این گروه از هموطنان با اخذ رضایت کتبی و آگاهانه و ارائه مدارک سفر می‌توانند واکسن دُز چهارم و پنجم را از واکسن‌های مورد تایید کشور مقصد دریافت کنند. در این شرایط فاصله دُز سوم و چهارم حداقل یک ماه و فاصله توصیه شده بین دُز چهارم و پنجم ترجیحاً ۳ ماه است که در صورت اضطرار سفر می‌تواند به حداقل یک ماه کاهش پیدا کند. وی یادآور شد: همچنین در جلسه اخیر این کمیته تزریق دُز چهارم واکسن کرونا در گروه سنی بالای ۱۸ سال و برای بیماران دارای ضعف سیستم ایمنی به فاصله حداقل ۴ ماه بعد از دُز سوم، مورد تصویب و توصیه قرار گرفت. واکسن توصیه شده برای تزریق به این افراد به عنوان دُز چهارم، واکسن های با پلتفرم پروتئین نوترکیب است. به گفته معاون بهداشت وزارت بهداشت این مصوبات، ۱۸ اسفندماه برای اجرا به معاونین بهداشت دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ شده است. ۴۷۴۷

اجتماعی

منوی شبکه های اجتماعی تنظیم نشده است. شما باید منویی ایجاد کنید و آن را به منوی شبکه های اجتماعی در تنظیمات منو اختصاص دهید.

آخرین دیدگاه

000