ایسنا نوشت: پدیده آقازادگی به یکی از معضلات امروز ایران بدل شده است. موضوعی که هر از چندگاهی با انتشار یک عکس یا افشای فعالیتهای اقتصادی برخی از فرزندان و وابستگان مقامات به موضوعی داغ در شبکههای اجتماعی تبدیل میشود.
اخیرا توقیف یک کشتی که گفته میشود متعلق به شرکت کشتیرانی فرزندان یکی از مقامات ارشد سیاسی کشور است باز هم آقازادهها را به صدر اخبار بازگردانده است. موضوعی که این مقام ارشد را به واکنش واداشته و در توییتی، داغ شدن آن را به ستون پنجم دشمن نسبت داده و گفتن ناگفتهها را به بعد حواله داده است. پیش از آن هم موضوع عکسهای دختر یکی از مقامات دولتهای نهم و دهم و برند لباس او و البته اعلام برائتش از خانواده، خبرساز شده بود.
از طرفی مدتی قبل برجسازی فرزندان یکی از مقامات ارشد سیاسی که به مردم توصیه کرده بود از نان خشک خوردن و لنگ پوشیدن مردم یمن درس بگیرند و حضور آنها در همایش برجسازان موفق در ترکیه انتقاداتی را ایجاد کرد. همچنین رسیدن به مدیریت و عضویت در هیات مدیره شرکتهای مهم دولتی توسط خویشاوندان برخی مقامات باعث انتقادات زیادی از مسئولان شده است.
بیشتر بخوانید:
علاوه بر این حضور دامادها و اعضای خانواده برخی مقامات در مناصب مختلف دولتی آن هم بدون داشتن سابقه مشخص یا تجربه خاص یا فعالیتهای اقتصادی پرسود برخی از آنان و موفقیتهای اقتصادی آنها و یا داشتن تابعیت خویشاوندان نزدیک برخی مقامات در کشورهای خارجی به خصوص در آمریکا ، کانادا و انگلیس، ابهاماتی را برای مردمی که با انواع مشکلات روزمره دست و پنجه نرم میکنند، ایجاد کرده است.
این اتفاقات و رواج پدیده خویشاوندسالاری که به آقازادگی شهرت یافته، پرسشهایی را ایجاد میکند:
۱. مسئولانی که به مردم توصیه میکنند در برابر مشکلات مقاومت کنند چرا چنین توصیههایی را به خویشاوندان خود نمیکنند؟
۲. آیا مسئولی که نتوانسته سبک زندگی مورد نظر خود را به خویشاوندانش بقبولاند صلاحیت تصمیمگیری برای اکثریت مردم را دارد؟
۳. آیا خویشاوندان این مسئولان خاص، همه نخبه هستند که به چنین موفقیتهایی دست پیدا میکنند؟
۴. چرا مردم عادی به خصوص بسیاری از جوانان نخبه کشور که به رانتی دسترسی ندارند نمیتوانند به موفقیت اقتصادی و سیاسی خویشاوندان برخی از مسئولان برسند؟
۵. اگر در موفقیت خویشاوندان این مسئولان خاص، رانت و فسادی وجود نداشته چرا مسیر دستیابیشان به این موفقیتها به صورت شفاف اعلام نمیشود؟
۶. برخی مسئولانی که یکسره در حال شعار علیه غرب هستند چطور نتوانستهاند خویشاوندان خود را از داشتن تابعیت کشورهای غربی و خوشگذرانی در خارج از کشور منصرف کنند؟
۷. چرا قوه قضاییه روند موفقیتهای سیاسی و اقتصادی خویشاوندان برخی از مسئولان را بررسی نمیکند تا اگر تخلفی صورت گرفته با آن برخورد شود و اگر روال طبیعی بوده شفافیتسازی صورت گیرد؟
۸. چرا دلسوزان نظام به صورت اساسی برای مقابله با پدیده آقازادگی چارهای نمیاندیشند؟
۹. آیا پدیده آقازادگی که در میان خویشاوندان برخی از مسئولان رواج یافته، باعث دلسردی مردم از کل نظام و از بین رفتن اعتماد آنها نسبت به همه مسئولان نمیشود؟
۲۱۲۱۹
آخرین دیدگاه