برگزیدگان جشنواره شعر فجر معرفی شدند

برگزیدگان جشنواره شعر فجر معرفی شدند

با برپایی آیین پایانی شانزدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر، برگزیدگان این رویداد ادبی در چهار بخش شعر بزرگسال (کلاسیک، نو، محاوره)، شعر کودک و نوجوان، هم زبان‌ها و درباره شعر، معرفی شدند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، آیین پایانی شانزدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر، با معرفی برگزیدگان، عصر امروز (چهارشنبه ۴ اسفند) در تالار وحدت برگزار شد.

در آغاز این آیین، قربان ولیئی، دبیر علمی شانزدهمین جشنواره شعر فجر گفت: «در جشنواره امسال، نزدیک به چهار هزار کتاب در چهار بخش شعر بزرگسال (کلاسیک، نو، محاوره)، شعر کودک و نوجوان، هم زبان‌ها و درباره شعر، بررسی شد.»

در ادامه، یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی گفت: «شعر و ادبیات انقلاب، بزرگانی را از دست داده است؛ آفرینندگان هنر و ادبیات که نام‌شان در تاریخ ادبیات این کشور پایدار است. این جشنواره و تلاش‌هایی از این دست، برای پیمودن راه این بزرگان و استمرار این حرکت فرهنگی باید مؤثر باشد. بنابراین هر تلاشی در جهت تقویت ادبیات متعالی که ریشه در فرهنگ غنی این سرزمین است، باید انجام شود.»

او افزود: «در این جشنواره تلاش شد آثار با توجه کامل مورد ارزیابی قرار گیرد؛ با تأکیدات وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امیدواریم شتاب بیشتری در حوزه ادبیات داستانی و شعر داشته باشیم و اثری عمومی و اجتماعی در حوزه ادبیات ایجاد شود.»

محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ ارشاد اسلامی، دیگر سخنران این مراسم بود که گفت: «ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به مقوله شعر به گونه دیگری توجه می‌کنیم. در همه حوزه‌های فرهنگی و هنری وظیفه ترویج و گسترش را بر عهده داریم اما حوزه شعر و ادبیات، داستان متفاوتی دارد چرا که ادبیات فارسی یکی از مهم‌ترین مسائل هویت ملی ما ایرانیان است.»

او ادامه داد: «زبان فارسی به عنوان یک مؤلفه مهم در هویت ما ایرانیان نقش پررنگی دارد و آن‌چه که این نقش را پررنگ کرده است، بیان زبان فارسی به همراه شعر است که از موهبت‌های ادبیات شمرده می‌شود. شعر و ادبیات، در قوام هویت ملی کشورمان بسیار مهم است و ما نیز یکی از وظایف جدی که داریم، ترویج این معناست. البته کسی فکر نکند وقتی از زبان فارسی صحبت می‌کنیم، بی‌توجهی به گویش‌های دیگر است، بلکه همه این زبان‌ها، گویش‌های ایران است اما زبان فارسی یک مؤلفه مشترک است.»

در مهم‌ترین بخش این آیین، برگزیدگان شانزدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر، به شرح زیر معرفی شدند:

بخش شعر کودک و نوجوان:

اثر شایسته تقدیر: «سکوت به‌زبان مادری» نوشته مهدی مردانی (انتشارات سوره مهر)

بخش درباره شعر:

«آذربایجان و شاهنامه» اثر سجاد آیدنلو (انتشارات بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار با همکاری سخن)

«تلفظ در شعر کهن فارسی» اثر وحید عیدگاه طرقبه‌ای (انتشارات بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار با همکاری سخن)

بخش ویژه (هم‌زبانان دیگر کشورها)

عسگر حکیم، برای نگارش کتاب «آهنگ باد و باران» از کشور تاجیکستان

محمدشریف سعیدی، برای نگارش کتاب «سماع محشر» از کشور افغانستان

مهدی باقرخان، برای نگارش کتاب «شیراز هند» از کشور هند

بخش شعر بزرگسال:

اثر شایسته تقدیر شعر نو: «سفر بخیر ناخدا» نوشته رحمت حقی‌پور (نشر سپیدرود)

اثر شایسته تقدیر شعر محاوره: «رد زنجیرهای بازشده» اثر مهدی نقبایی (انتشارات ریما)

آثار برگزیده مشترک «شعر کلاسیک»:

«آنیماه» اثر عالیه مهرابی (انتشارات سوره مهر)

«عید در تبعید» اثر علیرضا رجبعلی‌زاده کاشانی (انتشارات سوره مهر)

در ادامه آیین پایانی جشنواره شعر فجر، حاج علی انسانی، نشان درجه یک هنری را دریافت کرد و از او برای نگارش کتاب «رخصت» با موضوع ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای، تجلیل ویژه شد.

همچنین به محمدعلی مجاهدی، حکم دبیری دبیرخانه دائمی شعر آیینی، اعطا شد.

۵۷۵۷

پست بعدی

علی لاریجانی: میزان دخالت حکومت در زندگی مردم را مشخص کنید/ این نظرات باید دقیق شوند

چ فوریه 23 , 2022
جماران نوشت: رئیس پیشین مجلس شورای اسلامی در سوالی مطرح کرد دخالت حکومت در زندگی مردم را مشخص کنید. علی لاریجانی با انتشار ویدئویی در رابطه با میزان دخالت حکومت در زندگی مردم بیان کرد: سوال مهم این است که میزان و چگونگی دخالت حکومت در امور مردم را مشخص […]

اجتماعی

منوی شبکه های اجتماعی تنظیم نشده است. شما باید منویی ایجاد کنید و آن را به منوی شبکه های اجتماعی در تنظیمات منو اختصاص دهید.

آخرین دیدگاه

000