سه حوزه تحریمی ضدایرانی غیرقابل لغو از نگاه کاخ سفید

سه حوزه تحریمی ضدایرانی غیرقابل لغو از نگاه کاخ سفید

دیده بان ایران نوشت: تحلیلگر مسائل هسته ای کشور می گوید: اصرار جمهوری اسلامی برای دریافت تضمین از امریکا اساساً به این منظور است که دولت کنونی ساکن در کاخ سفید را در تنگنا قرار دهد که از پافشاری بر آن ۳ موضوع دست بردارد.

در حالیکه شاید مهمترین تحولات اخیر در مذاکرات هسته‌ای را باید در متن و حاشیه گزارشی مورد بررسی قرار داد که رویترز به‌تازگی روی خروجی خود فرستاد و البته منجر به موضع‌گیری منفی جمهوری اسلامی و تکذیب این گزارش ازسوی ایران شد، یک کارشناس ارشد سیاست خارجی و روابط بین‌الملل معتقد است که مذاکرات در شرایطی بسیار پیچیده قرار گرفته و فرصت چندانی برای طرفین جهت دستیابی به توافق نهایی وجود ندارد.

علی بیگدلی که تاکید دارد «این شرایط پیچیده و حساس در مذاکرات، کار را به‌ویژه برای ایران دشوار کرده است»، گفت: «در حال حاضر سطح فشار ازسوی اروپا و امریکا علیه جمهوری اسلامی افزایش پیدا کرده و این فشار هم به‌لحاظ محدودیت زمانی و فرصت اندکی که برای دستیابی به توافق وجود دارد و هم فشار سیاسی این قدرت‌ها، ایران را در وضعیتی پیچیده قرار داده است.»

او با اشاره به آن‌چه ازسوی مذاکره‌کنندگان و دیگر مقامات جمهوری اسلامی با تعبیر «توافق خوب» هدف‌گذاری شده، توضیح داد: «باید بگوییم که همین «توافق خوب» موردنظر جمهوری اسلامی عملاً به مبدا اختلافات تبدیل شد. چراکه آن‌چه جمهوری اسلامی به‌عنوان «توافق خوب» مدنظر دارد، مذاکراتی است که صرفاً درباره برجام و مسائل هسته‌ای باشد. حال آن‌که طرف امریکایی و البته اغلب طرفین دیگر در این مذاکرات هسته‌ای درمورد دست‌کم ۳ مقوله دیگر نیز انتظاراتی دارند و خواهان ورود به آن مسائل هستند.»

سه حوزه تحریمی ضدایرانی غیرقابل لغو از نگاه کاخ سفید

بیشتر بخوانید:

او گفته است: «مباحثی همچون «مسادل حقوق بشری»، «مسئله موشکی» و آن‌چه به‌عنوان «دخالت جمهوری اسلامی در برخی مسائل کشورهای منطقه» موردانتقاد قرار گرفته است، ۳ مسئله و مقوله موردنظر طرف مقابل در مذاکرات احیای برجام است و به‌خصوص ایالات متحده در ارتباط با هر یک از این ۳ مقوله، تحریم‌هایی را علیه ایران وضع کرده که درحالی ایران با تاکید بر لزوم برداشتن تمامی تحریم‌ها، عملاً خواستار رفع تحریم‌های مرتبط با این ۳ مسئله نیز هست، طرف امریکایی به هیچ عنوان حاضر به پذیرش این خواست ایران نبوده و هرگز حاضر به رفع تحریم‌های مرتبط با این ۳ مسئله نیست.»

او با بیان این‌که «جو بایدن در نخستین سخنرانی پس از پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری تاکید کرده بود که به هیچ عنوان از این ۳ مسئله چشم‌پوشی نخواهد کرد»، تاکید کرد که «حتی روسیه و چین هم در این خصوص موضعی به‌نسبت همسو با طرفین امریکایی و اروپایی دارند و تلاش می‌کنند که مذاکره‌کنندگان جمهوری اسلامی را قانع کنند که امکان برداشتن همه تحریم‌ها ازجمله تحریم‌های مرتبط با این ۳ مقوله نیست.»

این کارشناس ارشد سیاست خارجی و روابط بین‌الملل با تاکید بر این‌که دولت کنونی ایالات متحده به هیچ عنوان قادر به آن نیست که درخصوص تعهد و پایبندی دولت‌های بعدی به ایران تضمین بدهد، گفت: «این جمهوری اسلامی است که باید تضمین بدهد که به‌خصوص در ارتباط با این ۳ مسئله، سیاست و راهبردی متفاوت را پیش گرفته و در مسیری دیگر گام بردارد. در آن شرایط تحریم اساسا معنا و مفهومی نخواهد داشت و نه فقط بحث مذاکرات، بلکه بسیاری از دیگر مشکلات نیر مرتفع خواهد شد.»

او در عین حال می‌گوید: «نکته مهم دیگر این است که اصرار جمهوری اسلامی برای دریافت تضمین از امریکا اساساً به این منظور است که دولت کنونی ساکن در کاخ سفید را در تنگنا قرار دهد که از پافشاری بر آن ۳ موضوع دست بردارد.»

بیگدلی در پایان می‌گوید: «واقعیت اما این است که دولت بایدن چنین امکانی ندارد و هرگز حاضر به برداشتن تمامی تحریم‌ها نخواهد بود. بنابراین این جمهوری اسلامی است که باید با راهبردی دیگر با آن ۳ مقوله مواجه شود و این نکته را نیز در نظر داشته باشد که فرصت چندانی برای ادامه مذاکرات در کار نیست.»

۲۱۹

پست بعدی

تفاوت محتوایی مذاکرات برجامی روحانی و رئیسی چیست؟

ش فوریه 19 , 2022
رویداد24 نوشت: مذاکرات وین به مرحله حساسی رسیده است. هر دو طرف معتقدند به خط پایان نزدیک شده‌اند، اما همزمان طرفین از عدم اتخاذ یک تصمیم سیاسی برای نهایی کردن توافقات حرف می‌زنند. در این بین خبرگزاری رویترز گزارشی درباره پیش‌نویس مفاد قرارداد وین منتشر کرده که قابل تامل است. […]

اجتماعی

منوی شبکه های اجتماعی تنظیم نشده است. شما باید منویی ایجاد کنید و آن را به منوی شبکه های اجتماعی در تنظیمات منو اختصاص دهید.

آخرین دیدگاه

000