گروهی از هنرمندان هنرهای تجسمی، در اعتراض به سخنان مسعود فراستی و دو کارشناس دیگر برنامه سینمایی «هفت»، در نامهای به رییس صداوسیما، آنچه را که روی آنتن تلویزیون رفت، اهانت به ساحت هنر و هنرمندان کشور دانستند که باعث تعجب و حیرت اهل فرهنگ و رنجش خاطر جامعه هنری ایران شده است.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، گروهی از هنرمندان هنرهای تجسمی، با امضای نامهای به رییس سازمان صداوسیما، به بخشی از برنامه سینمایی «هفت» که جمعه گذشته (یکم بهمن) روی آنتن رفت، به شدت اعتراض کردند.
در آن برنامه، کارشناسان برنامه «هفت» از حراج تهران انتقاد کردند؛ از جمله مسعود فراستی، گفت: «من نمیدانم در چه مملکتی زندگی میکنم؟ در مملکتی که خط فقر زیر ده میلیون است و کلی آدم در مشکلات معیشتی هستند، زندگی میکنم یا مملکتی که در یک سالن کوچک، ١۵٠ میلیارد پول جابهجا میشود؟»
او با زیر سوال بردن ارزش آثار فروخته شده در حراج تهران که ۲۴ دی برگزار شده بود، افزود: «کسی که ۱۴ میلیارد میدهد و اثر را میخرد، اصلا میفهمد نقاشی چیست؟ پولش از کجاست؟ این چه بازی است که در میآورید، که طرف فکر کند اثر واقعا هنری است و او چیزی نمیفهمد و فقط میفهمد گران است، نه عزیزم، این اثر هیچی نیست!»
در پاسخ به این حملهها، گروهی از هنرمندان هنرهای تجسمی، بیانیه زیر را خطاب به پیمان جبلی، رییس صداوسیما منتشر کردند:
«احتراماً جمعه شب گذشته (اول بهمن) در یک برنامه سینمایی اهانتهایی به ساحت هنر و جمیع هنرمندان صاحب نام کشور روا داشته شد که باعث تعجب و حیرت اهل فرهنگ و رنجش خاطر جامعه هنری ایران شده است.
در این برنامه کارشناسانی بدون تخصص هنری و دانش نسبت به اقتصاد هنر، دستاوردهای گرانسنگ هنرمندان نامی ایران را به هیچ شمرده و از عبارتهایی سخیف و موهن علیه هنر و هنرمندان استفاده کردند. لذا به منظور آگاهی جنابعالی و تنویر افکار عمومی موارد ذیل را متذکر میشویم.
۱- هنرمندان یادشده که مورد بیمهری آن سازمان قرار گرفتند، بیتردید مهمترین نامها و چهرههای برجسته در هنر ایران هستند؛ آنها نه تنها در داخل، بلکه در سطح بینالمللی مورد ستایش مجامع هنری، دانشگاهی و علاقهمندان به هنر قرار دارند.
۲- چهرههای مهمی از هنرمندان تجسمی کشور در خارج از مرزها، نام ایران را در مجامع هنری و بینالمللی در قامت مطرحترین کشور خاورمیانه طنینانداز کردهاند و بسیاری از موزهها و مراکز هنری و فرهنگی جهان، مشتاق گردآوری و نمایش آثار آنها هستند. در حوزه اقتصاد هنر نیز بالاترین رکوردها در منطقه خاورمیانه، به همین هنرمندان ایرانی اختصاص دارد.
۳- هنرمندان هنرهای تجسمی ایران که بزرگترین جامعه هنری کشور را در بر میگیرند، از هیچ سوبسید دولتی برخوردار نیستند. دریغا افرادی غیرکارشناس، بهجای حمایت و ترویج هنر در رسانه ملی، بهخاطر افزایش ارزش آثار هنرمندان کشور که فیالنفسه مایع غرور و مباهات است، شبهاتی درباره ارزش این آثار و پولشویی در این برنامه مطرح کرده اند. بدیهی است نهادهای نظارتی، اقتصادی و قضایی کشور مسئول رسیدگی به این موارد هستند و مداخله افراد بیاطلاع از تریبون رسانه ملی غیرمسئولانه است. ضمن آنکه باید پرسید اگر کارآفرین و صاحب سرمایهای بهجای خرید کالاهای تورمزا و هر آنچه که از آن بوی سود و سودا میآید، به هنر روی آورد، دلیل و برهان بیخردی و پولشویی اوست؟
۴- قاطبه هنرمندان هنرهای تجسمی بدون صرف اعتبارات دولتی و با استفاده از امکانات خصوصی اقدام به ارائه آثار خود مینمایند. حتی در صدور آثارشان به خارج کشور نیز از هیچ پشتوانهای برخوردار نیستند، در حالیکه آثاری با بالاترین ارزش افزوده خلق میکنند. لذا شایسته است بهجای بیاعتنایی و سخنانی مأیوسکننده، تلاش گرانقدر آنها در تقویت ثروت ملی مورد تقدیر قرار گیرد.
۵- اکیداً توصیه مینماید در برنامههای هنری رسانه ملی از صاحبنظران معتبر و متخصصین راستین استفاده و در مباحث مربوط به اقتصاد هنر نیز از کارشناسان مجرب استفاده کنید تا برنامههای رسانه ملی به جای تهمتپراکنی و اشاعه سخنان بیاساس، برای قاطبه مخاطبان زمینه ارتقاء آگاهی عمومی را فراهم آورند.
جمعی از هنرمندان کشور از نسلها و گرایشهای فکری مختلف همصدا با هم انتظار دارند موارد یاد شده مورد توجه مدیران محترم رسانه ملی قرار گیرد تا آگاهی و خردورزی در آن رسانه بر صدر نشیند.»
بیانیه بالا را هنرمندانی چون پرویز تناولی، سیدمحمد احصایی، آیدین آغداشلو، نصراله افجهای، غلامحسین نامی، رضا درخشانی، ایرج اسکندری، رضا بانگیز، واحد خاکدان، مرتضی اسدی، رضوان صادقزاده، احمد مرشدلو، کاظم چلیپا، صداقت جباری، علی شیرازی، سید محمد فدوی، همایون سلیمی، علی ندایی، هادی جمالی، طاهر شیخالحکمایی، جواد نوبهار، مرتضی گودرزی دیباج، امیر راد، مهرداد محبعلی، رزیتا شرفجهان، بهنام کامرانی، سعید صادقی، افشین پیرهاشمی، بهزاد حاتم، منیژه صحی، رضوان صادقزاده، امید تهرانی، شهریار احمدی، کامبیز صبری، عادل یونسی، نگار نادریپور، بهداد لاهوتی، بهمن بروجنی، سارا روحی صفت، علیرضا آستانه، امیر موبد، وحید چمانی، عینالدین صادقزاده، مجتبی تاجیک، روحاله شمسیزاده، عنایتاله نظری نوری، رضا نامی، مریم مجد، مجید احمدی، پرویز براتی، حسین محسنی، شهناز زهتاب، مژده طباطبایی، تارا نظمعلیزاده، آزاده رزاقدوست، محمد طباطبایی، پیمان رحیمیزاده، علی اتحاد، تکتم فرمانفرمائیان، فاطمه ژاله، افشین شاهرودی، فرناز محمدی، علی مشهدیالاصل، هامون علیپور، شیرین آزادی، بهزاد اژدری، بهاره فریسآبادی، سوگند بشاش، میلاد نظمعلیزاده، بنفشه فریسآبادی، سارا جعفری، وحید حیدری، وحیده قنبری، میلاد علیزاده، وحید پناهی، آتسسا خدایار، سهند آشتیانی، محمدرضا سلطانی، شبنم حیدری، مولود عکافزاده، مریم اشکانیان، امیر شلمانی، مهشید رحیمتبریزی، عاطفه محمدپور، سیدوریا هاشمی، وحید حشمتی، اکرم رحیم تبریزی، یلدا فخیمی، مائده امیری، سارا سعادتفر، نعیمه حیدری، سوگند نبی، عباس داییچی، رضا رزم، سید نوید برزنجی، حسن خادمی، سامان فاتحی، فرامرز خانی، حسامالدین سلیمانی، سپیده ذرات، مهتا بهرامی، دنیا کاوند، مهدیه حسینی، فاطیما حسیننژاد، فواد شریفی، سامان یونسیان، حسین اسماعیلی، مونا فرزانه، هونیا عباسی، صبا مبینی، محسن فولادپور، محسن سلیمانی، وحید حسینپور، امید خاکباز، ستار جلیلزاده، فاضل محمدی، محسن نبیزاده و فرزین هدایتزاده، امضا کردهاند.
۵۷۵۷
آخرین دیدگاه