ایسنا نوشت: رییس مجمع نمایندگان استان مرکزی گفت: طی چندماه اخیر که مذاکرات وین ادامه داشته، طرف اروپایی و امریکایی به سمتی حرکت کرده که بخشی از تحریم ها برداشته شود و بخشی را باقی بگذارند.
علیرضا نظری در خصوص ارزیابی خود از مذاکرات برجام، اظهار کرد: با توجه به رویکرد جدید دولت سیزدهم و استفاده از ظرفیت های مصوبه آذرماه سال گذشته مجلس در بحث اقدام راهبردی جمهوری اسلامی در لغو تحریم ها در ۹ ماده، ظرفیتی برای تیم مذاکره کنندگان هسته ای ایجاد شده است و در واقع جاده یک طرفه مجددا احیا نخواهد شد.
وی با بیان اینکه امروز تمام صحبت تیم مذاکره کننده هسته ای این است که قبل از خروج ترامپ از برجام به تمامی تعهدات عمل شده است، گفت: تیم کارشناسان هسته ای گزارش داده اند که ایران به تمامی تعهدات برجامی خود بیش از حد عمل کرده است و آنچه بر زمین مانده است، تعهدات امریکا و اروپاست.
بیشتر بخوانید:
نماینده تهران: تحریم بهانه مسئولان ناکارآمد است / با تفکر بسیجی میتوان کشور را اداره کرد
نظری تصریح کرد: امروز نمی توانیم به عقب بازگردیم چراکه مصوبه مجلس شورای اسلامی این بوده است که اگر پس از دو ماه تعهدات طرفین برجام انجام نگیرد، ایران فعالیت های هسته ای خود را آغاز می کند. اجرای این مصوبه از ۵ اسفندماه سال گذشته آغاز شد و ایران در حال حاضر تمامی فعالیت های هسته ای خود را از سر گرفته و بازگشت به تعهدات قبلی مستلزم این است که تمامی تعهدات طرف مقابل کامل انجام گرفته باشد، البته طی چندماه اخیر که مذاکرات وین ادامه داشته، طرف اروپایی و امریکایی به سمتی حرکت کرده که بخشی از تحریم ها برداشته شود و بخشی را باقی بگذارند.
وی با اشاره به اینکه تحریم هایی که در صدد باقی گذاشتن آن هستند شامل ۱۰۰ تحریم از جمله تحریم فروش نفت، بازگشت پول، صنایع دریایی، کشتیرانی، بیمه و مسائل اساسی است، گفت: طرف مقابل به دنبال برداشتن تحریم هایی است که تاثیر اساسی ندارند، اگر آنها براساس برجام به تمامی تعهدات خود عمل کنند امکان بازگشت ایران به میز مذاکره مجدد با اعضای ۱+۵ وجود دارد که البته بعید به نظر می رسد که امریکا به چنین جمع بندی و بازگشت به ۱+۴ برسد.
این عضو مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه ایران منتظر برجام نمانده است، افزود: با توجه به توافق همکاری ۲۵ ساله ایران و چین و عضویت در پیمان شانگهای و توافق بلند مدت ایران و روسیه و روابط قوی شکل گرفته با کشورهای همسایه همچون ترکیه، عراق، تاجیکستان، افغانستان و کشورهای اوراسیا، به نظر می رسد که می توانیم مبادلات تجاری و اقتصادی خود را با استفاده از ظرفیت های منطقه رونق دهیم و در این شرایط عملا تحریم ها بی اثر خواهد شد و طرف مقابل هم به این شرایط واقف است شاید چون می داند که ایران منتظر نتیجه برجام نمی ماند.
نظری با تاکید بر اینکه قطعا خواهان برداشته شدن تحریم ها به شکل کامل هستیم، اما همه امور را به نتیجه برجام گره نزده ایم و قطعا کشور را شرطی نگه نمی داریم، بیان کرد: به نظر می رسد در این شرایط اروپا و امریکا دست ها را به نشانه تسلیم بالا ببرند چراکه به دلیل محروم شدن از ظرفیت های منطقه، از شرایط کنونی و تعامل ایران با کشورهای همسایه متضرر می شوند.
21213
آخرین دیدگاه