کیهان در یادداشتی در پاسخ این سوال که "آیا موافق فیلترینگ هستیم یا مخالف؟ " نوشت:پاسخ این است که فیلترینگ شاید یکی از راههای اعمال حاکمیت و ضابطهمند کردن فضای مجازی باشد، اما همه راهحل نیست.
علاوهبر این فیلترینگ پیامرسانهای خارجی مضر زمانی میتواند پاسخگو باشد که زیرساختها و نیازهای کاربران با همان کیفیت برنامههای خارجی پاسخ داده شود در غیراین صورت فیلترینگ نه تنها اثر مثبت نخواهد داشت، بلکه منجر خواهد شد تا کاربران برای دسترسی به برنامه مورد نظر به سراغ فیلترشکنها بروند که نهایتا آسیبهای بیشتری به دنبال خواهد داشت.
از سوی دیگر همان طور که مطرح شد، زمانی که مسئله امنیت ملی و تحدید مرزهای مجازی کشور مطرح باشد، بحث فیلترینگ مطرح نیست بلکه چهارچوب بخشیدن به مرزهای مجازی و قانونمند کردن و افزایش نظارت و پایش این فضا است. طبیعی است که با این اقدامها امنیت فضای مجازی افزایش چشمگیری پیدا خواهد کرد و مواردی چون کلاهبرداریهای مجازی، فروش مواد مخدر و سلاح به صورت مجازی، تهدید و انتقامگیری از افراد به دلیل تن ندادن به خواستههای شخصی، پخش کردن تصاویر شخصی و تهدید آبروی افراد و… نیز کاهش خواهند یافت.
در این رابطه ضروری است تا دولت سیزدهم دو مسیر را به صورت همزمان دنبال کند. نخست؛ در راستای افزایش امنیت و مرزبانی همچنین ارتقاء کیفیت خدمات و دسترسی به دولت الکترونیک در فضای مجازی، پروژه «شبکه اجتماعی ملی» را دنبال کند. طی سالهای اخیر، شبکههای اجتماعی ایرانی پیشرفت قابل توجهای داشتهاند و با ارائه انواع خدمات، وجه تمایزهای جدی و ملموسی را با شبکههای اجتماعی خارجی پیدا کردهاند. با این حال همچنان اقبال نسبت به آنها پایین است که قطعاً یکی از دلایل، پراکندگی کاربران در شبکههای اجتماعی مختلف است. این در حالی است که اگر شبکه اجتماعی ملی به سرانجام برسد تکلیف کاربران فضای مجازی برای انتخاب یک شبکه داخلی و استفاده از آن مشخص خواهد شد. البته لازم است پروژه شبکه اجتماعی ملی به انتخاب کاربران فضای مجازی در یک فضای رقابتی صورت پذیرد و دولت صرفا بستر رقابت را مهیا نماید.
23302
آخرین دیدگاه