نماینده مرودشت در مجلس یازدهم، گفت: مافیای خودرو، منافع برخی تصمیم گیران و تصمیم سازان را با منافع خود گره زده و به گونه ای بر گرده ملت سوار و بی محابا میتازد که صدای خرد شدن استخوانهای مردم در این هیاهوی کاذب را نمیشنود.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، «جلال رشیدی کوچی» در نشست علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور، گفت: با خودم عهد بستم که اگر روزی به مجلس راه پیدا کردم صدای ملت در خانه ملت باشم. امروز از درد بزرگ این ملت میگویم بی آنکه ترسی از عصبانیت مافیای خودرو یا ابایی از ناراحتی فلان آقازاده سهامدار داشته باشم. امروز از مولودی ناقص الخلقه میگویم که بعد از ۵۰ سال ارتزاق از خون و مال ملت به غولی عظیم تبدیل شده که هیچ کس را یارای مقابله با آن نیست.
نماینده مردم مرودشت، پاسارگاد و ارسنجان در مجلس یازدهم افزود: قصه امروز خودروسازی ما، قصه پر غصه است برای ملتی که سالها از ابتداییترین حق خود که دست بر قضا در اسلام هم بر آن تاکید شده یعنی مرکب خوب بیبهره اند، چرا که به واسطه انحصار ناشی از حمایتهای بی پایان دولتها، مافیای خودرو سالها است ملت ایران را به استثمار کشیده است، کار تا جایی بیخ پیدا کرده که خودروسازان عنان دولتها در دست دارند نه دولتها ناظر و کنترل کننده خودروسازها.
رشیدی کوچی خاطرنشان کرد: مافیای خودرو منافع برخی تصمیم گیران و تصمیم سازان را با منافع خود گره زده و به گونه ای بر گرده ملت سوار و بی محابا میتازد که صدای خرد شدن استخوانهای مردم در این هیاهوی کاذب را نمیشنود. سوال اصلی بعد از ۵۰ سال این است حمایت بی قید و شرط از صنعت خودروسازی در چه جایگاهی است، آیا میتوان خودرویی که طراحی و تکنولوژی آن متعلق دهه ۸۰ و ۹۰ میلادی و اکثر قطعات آن امروزه از چین تامین میشود به عنوان خودروی ملی نامگذاری کرد؟
وی بیان کرد: تاکنون چندموتور در حجمهای مختلف توسط خودروسازان طراحی و ساخته شده است؟ به جز پلتفرمها موجود که از تعداد انگشتان یک دست هم تجاوز نمیکند چه پلتفرمهای جدید در کشور تولید شده است؟ آیا با تغییر جلو پنجره، چراغها، صندوق عقب یا پاشیدن یک قوطی رنگ قرمز بر روی نقاطی از خودرو و اضافه کردن کلمه «پلاس» به انتهای نام خودرو میتوان بگوییم خودروی جدید تولید کرده ایم؟
این نماینده مجلس یازدهم افزود: امروز خودروسازان به بهانه زیان انباشته و ضررهای پی در پی با گستاخی تمام با وجود دستور صریح ریاست جمهور و مخالفت مجلس قیمت را افزایش و متاسفانه وزیر مربوطه به جای تنبیه در توجیهی ناشیانه افزایش قیمت را اصلاح قیمت گذاری مینامد.
رشیدی کوچی تصریح کرد: کجای دنیا دیده اید که برای خودرو مردم را به صف کنند و قرعه کشی به راه بیاندازند آن هم قرعهکشیهایی که بی نتیجه و صوری است، معمولا این تولید کننده است که به دنبال مشتری میدود نه مشتری به دنبال تولیدکننده. یا شما میتوانید نیاز داخل را برطرف کنید یا نمی توانید. اگر می توانید پس این بازی چیست؟ اگر نمیتوانید مردم و مملکت که نمیتواند معطل بی عرضگی شما باشد یا شاید هم میتوانید اما میخواهید محصولات به شدت بی کیفیت خود را با قیمتهای بالاتر به ملت مظلوم قالب کنید.
نماینده مرودشت در مجلس یازدهم گفت: این تراژدی آنجایی غمگینتر می شود که صحبت از بازار دسته دوم به میان میآید با یک مثال اوج این درد را به شما میگویم، خودروی ماکسیمای مدل ۱۳۹۰ امروز در بازار ما قیمتی بین ۸۰۰ تا ۹۰۰ میلیون تومان دارد یعنی معادل ۲۵ تا ۳۰ هزار دلار، حال جالب است بدانید همین خودرو در کشورهای همسایه ما قیمتی بین ۲هزار و ۵۰۰ تا ۳ هزار و ۵۰۰ دلار دارد اختلاف فاحش قیمت چیزی جز انحصار و دیکتاتوری خودرو است.
رشیدی افزود: امروز مافیای خودرو حرف از آزادسازی قیمت میزند و از اینکه مجبور است فولاد، مس و پلاستیک و قطعه را به قیمت آزاد تهیه کند و محصول خود را مثلا به قیمت دولتی بفروشد مینالد، اشکال ندارد ما هم موافق آزادسازی قیمتها هستیم به شرط آنکه واردات آزاد و تعرفه به صورت تدریجی حذف شود. آیا نیم قرن فرصت کافی در حمایت از این صنعت ملی نیست؟
وی افزود: خروجی این حمایتهای بعضا نادرست امروز چیزی جز ایجاد نارضایتی، از دست رفتن جان هزاران انسان، بحرانهای اجتماعی، بدبینی نسبت به حاکمیت، بلعیدن و چپاول سرمایه ملی اعم از ریالی، ارزی و ذخایر انرژی و حیف و میل بیت المال مسلمین نیست. لذا پیشنهاد میشود مجلس و دولت انقلابی در جهت شکستن انحصار و ایجاد رقابت سالم و در راستای افزایش کیفیت و تنوع محصولات، بازگشت امید از دست رفته و جلب رضایت آحاد مردم، صرفه جویی در مصرف بنزین و سایر هزینههای جانبی با در نظر گرفتن سود حاصل ما به التفاوت این صرفه جویی به عنوان درآمد پایدار و ایجاد اشتغال برای هزاران جوان ایرانی براساس یک برنامه زمان بندی اقدام به آزادسازی قیمت خودرو در کنار آزاد سازی واردات کنند تنها راه بیرون رفت از وضعیت کنونی همین است.
عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس اضافه کرد: ذکر دو نکته را لازم و ضروری میدانم، حمایت قاطع و بی چون و چرا از رتبه بندی معلمان و بازگشت عزت و حرمت از دست رفته فرهنگیان عزیز که در شرایط سخت معیشتی قرار دارند را وظیفه انسان خود میدانم.
نماینده مرودشت خطاب به نمایندگان مجلس گفت: یقین بدانید شفافیت معجزه میکند حسنات بیشمار آن چه در کوتاه مدت چه در بلند مدت به نفع نظام، مردم و خود ما است، بی شک فرهنگسازی که به واسطه شفافیت اتفاق خواهد افتاد از انحرافات پیدا و پنهان احتمالی جلوگیری خواهد کرد و یادمان نرود با ادعای انقلابی بودن و ولایت مداری داریم و رهبر عزیزمان حضرت امام خامنه ای عزیز فرمودند معنای شفافیت یعنی مسئولین در جمهوری اسلامی عملکرد خود را واضح در اختیار مردم قرار دهند. با رای قاطع خود بعد از شفاف سازی مجلس به سراغ باقی نهادها و قوا خواهیم رفت.
2123231
آخرین دیدگاه