جزییات جشنواره قصه‌گویی امسال، تشریح شد

جزییات جشنواره قصه‌گویی امسال، تشریح شد

بیست‌وسومین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری، در بخش بین‌الملل، میزبان ۱۹ قصه‌گوی داخلی و ۲۱ قصه‌گوی خارجی است. همچنین در بخش قصه‌های ملی، ۲۶ قصه اجرا خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، نشست خبری بیست‌وسومین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری، امروز (شنبه ۲۰ آذر) برگزار شد.

مهدی علی‌اکبرزاده، مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، در این نشست خبری، با تاکید بر اهمیت قصه و قصه‌گویی گفت: «قصه با فرهنگ و روح ما گره خورده و از کوچک تا بزرگ قصه را دوست داریم. درواقع خیلی از مسائل را با قصه مطرح و با کمک آن مطالب خود را راحت‌تر و شیرین‌تر به دیگران منتقل می‌کنیم. قصه انتقال پیام را تسهیل می‌کند و باعث تقویت خلاقیت می‌شود، بنابراین در جان مخاطب خواهد نشست.»

او با اشاره به برگزاری مجازی جشنواره قصه‌گویی گفت: «حدود ۲۷هزار اثر به جشنواره رسید و در این فرآیند مرحله اول کاملا به‌صورت مجازی و از طریق ارسال فیلم انجام شد. سپس مرحله منطقه‌ای را به‌صورت مجازی و زنده داشتیم، به شکلی که قصه‌گویان در محل خود به شکل مجازی قصه‌گویی داشتند و داوران به‌صورت حضوری و متمرکز در تهران آثار را داوری کردند. تعامل خوب میان داوران و قصه‌گوها از اتفاقات خوب این برگزاری مجازی بود.»

مدیرعامل کانون ادامه داد: «داوری آثار ابتدا در مرحله استانی، سپس منطقه‌ای و بعد بین‌الملل انجام شد و بخش نهایی جشنواره ۲۵ تا ۳۰ آذر به صورت حضوری و کاملا محدود در تهران و همچنین از طریق فضای مجازی برگزار و پخش خواهد شد.»

علی‌اکبرزاده یکی از نکات مثبت برگزاری مجازی جشنواره را ایجاد فضای رسانه‌ای اثرگذار عنوان کرد و ادامه داد: «بسیاری از علاقه‌مندان توانستند از طریق فضای مجازی جشنواره را دنبال کنند. همچنین ارتباط مجازی امکان بهره‌مندی از داوران خارج از تهران را نیز فراهم کرد و عده‌ای بدون حضور فیزیکی برای داوری آثار حضور داشتند.»

در ادامه این نشست، محمد گودرزی‌دهریزی، دبیر بیست‌وسومین جشنواره قصه‌گویی کانون، با بیان این‌که جشنواره در دو بخش اصلی و الحاقی کار خود را شروع کرده گفت: «بخش اصلی جشنواره شامل قصه‌هایی است که در بخش «ملی»، «بین‌المللی»، «آیینی‌سنتی»، «زبان اشاره»، «صوتی یا پادکست» و «۹۰ ثانیه‌ای» ارائه می‌شود که البته روی این نام‌گذاری‌ها نقدهایی وجود دارد و در حال بررسی دقیق‌تر هستیم تا در شیوه‌نامه اجرایی جشنواره بعدی از نام‌های دقیق‌تری استفاده کنیم.»

او افزود: «اما بخش بعدی بخش الحاقی و بسیار مهم جشنواره است. به طور طبیعی جشنواره‌ای با این قدمت و بزرگی نمی‌تواند از روند دانش در زمینه قصه‌گویی غفلت کند به همین دلیل این فکر و ایده اجرا شده که قصه‌گویی همراه با دانش قصه‌گویی رشد کند و بخش علمی با همین هدف راه‌اندازی شده است.»

دبیر جشنواره بیست‌وسوم درباره شرکت‌کنندگان بخش‌های مختلف، گفت: «در بخش بین‌الملل، ۱۹ قصه‌گوی داخلی و ۲۱ قصه‌گوی خارجی حضور دارند که داخلی‌ها حضور فیزیکی دارند و در بخش خارجی نیز فیلم‌ها از قبل ارسال شده و داورها این فیلم‌ها را داوری می‌کنند. همچنین در بخش قصه‌های ملی ۲۶ قصه در این بخش اجرا می‌شود که در یک روز مجزا در جشنواره داوری خواهد شد.»

گودرزی‌دهریزی تصریح کرد: «بخش بعدی که در جشنواره حضور دارد و به صورت مجزا در یک روز داوری می‌شود، بخش آیینی سنتی است که متشکل از سه گونه پرده‌خوانی، نقالی و شمایل‌گردانی است.»

او با اشاره به قصه‌گویی به زبان اشاره نیز گفت: «قصه‌گویان با زبان اشاره امسال به صورت مستقل در جشنواره با چهار قصه‌گو حضور پیدا کرده‌اند و جنبه آزمایشی دارد و ما امیدواریم که در جشنواره‌های آینده فراگیر شود و بخشی از شیوه‌نامه جشنواره را به خود اختصاص دهد. بخش غیررقابتی نیز به‌عنوان بخش کوچکی امسال به جشنواره اضافه شده است که در طول تمام داوری‌های مرحله منطقه‌ای افرادی بودند که اجراهای ویژه‌ای داشتند اما با فرم داوری جشنواره مغایرت داشتند و توصیه داوران این بود که این آثار حتما در جشنواره حضور داشته باشند، اگرچه جزء برگزیدگان ما نیستند.»

دبیر جشنواره امسال افزود: «بخش غیررقابتی از اهمیت بالایی برخوردار است خصوصا در بخش بین‌الملل، من به‌عنوان دبیر این جشنواره معتقدم می‌توان از دوره‌های آینده بخش بین‌الملل را غیررقابتی برگزار کرد چون بسیاری از شرکت‌کنندگان خارجی به خاطر رقابتی بودن در جشنواره شرکت نمی‌کنند.»

گودرزی‌دهریزی درباره بخش‌های شگفتانه و جدید جشنواره هم گفت: «قصه‌های صوتی و بخش ۹۰ ثانیه‌ای از بخش‌هایی است که در دوره قبل اضافه شده و جزو ایده‌های خیلی خوب بوده است. امسال نیز بخش پادکست قصه‌گویی به جشنواره اضافه شده که امیدوارم ادامه‌دار باشد.»

او در پایان به اضافه شدن بخش نقد و بررسی قصه‌ها اشاره کرد و گفت: «بعد از اجرای قصه‌ها در یک بخش دیگر یک گروه نقد و بررسی به همراه قصه‌گویان به گفت‌وگو می‌پردازند و چون بحث داوری در آن مطرح نیست می‌تواند بسیار آموزنده باشد.»

مرحله پایانی بیست‌وسومین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هم‌زمان با شب یلدای ۱۴۰۰ برگزار می‌شود.

۵۷۵۷

پست بعدی

دیدار پرستاران و خانواده شهدای سلامت با رهبر معظم انقلاب

ش دسامبر 11 , 2021
به مناسبت ایام ولادت با سعادت حضرت زینب کبری سلام‌الله‌علیها و روز پرستار، جمعی از پرستاران و خانواده شهدای سلامت صبح فردا (یکشنبه) با رهبر انقلاب دیدار خواهند کرد. به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، به مناسبت ایام ولادت با سعادت حضرت […]

اجتماعی

منوی شبکه های اجتماعی تنظیم نشده است. شما باید منویی ایجاد کنید و آن را به منوی شبکه های اجتماعی در تنظیمات منو اختصاص دهید.

آخرین دیدگاه

000