چرا پارلمان انگلیس علی رضوانی را تحریم کرد؟

چرا پارلمان انگلیس علی رضوانی را تحریم کرد؟

روزنامه جام‌جم نوشت: پارلمان انگلیس در اقدامی عجیب، نام علی رضوانی، خبرنگار ۲۰:۳۰ را در فهرست تحریم خود قرار داده است. به همین دلیل با حسن عابدینی، سرپرست خبرگزاری صدا و سیما درباره این اتفاق صحبت کردیم که چه اتهاماتی از سوی پارلمان انگلیس به این خبرنگار وارد شده است.

حسن عابدینی، سرپرست خبرگزاری صدا و سیما در پاسخ به این سوال که چه اتفاقی افتاد که علی رضوانی از سوی پارلمان انگلیس تحریم شده؟ می‌گوید: «ما شاهد یک استاندارد دوگانه در نظام غرب، در قبال جریان آزاد اطلاع‌رسانی هستیم. از یک سو خبرنگاران درصدد هستند تا طبق آنچه که خود غربی‌ها می‌گویند، به دنبال کشف واقعیت باشند، اما وقتی خبرنگاری به وظیفه‌اش عمل می‌کند که در چارچوب منافع نظام سلطه نیست، بی‌درنگ او را تحت شدیدترین فشارها قرار می‌دهند.»

وی ادامه می‌دهد: «این موضوع پیشتر در قبال شبکه‌های تلویزیونی جمهوری اسلامی ایران که روی ماهواره پخش می‌شوند، اتفاق افتاده است. به گونه‌ای که بسیاری از شبکه‌های جمهوری اسلامی ایران را از روی هات‌برد، عرب‌ست، نایل‌ست و برخی دیگر از ماهواره‌ها حذف کردند تا پیام جمهوری اسلامی به مخاطبان نرسد. از دیگر سو شما شاهد هستید روی همین ماهواره‌ها، شبکه‌هایی می‌بینیم که ترویج‌دهنده اقدام‌های تروریستی هستند و آموزش براندازی می‌دهند، با این حال کمترین برخوردی صورت نمی‌گیرد و موضوعات نفرت‌افکنی و ضداخلاقی را برخی شبکه‌ها ترویج می‌کنند، اما چون در چارچوب منافع غرب است هیچ‌گونه برخوردی با آنها صورت نمی‌گیرد. درباره خبرنگاران هم همین طور است، چگونه است که وقتی در شبکه‌های غربی مثل ایران اینترنشنال یا بی‌بی‌سی و دیگر شبکه‌ها با تروریست‌هایی همچون عبدالمالک ریگی یا تروریست‌هایی که فاجعه خونبار در خوزستان اهواز آفریدند، به صورت زنده ارتباط برقرار می‌کنند، هیچ‌گونه برخوردی با آنها صورت نمی‌گیرد.»

سرپرست خبرگزاری صدا و سیما اشاره می‌کند: «حال این‌که یک خبرنگار در چارچوب وظایف خبرنگاری‌اش، برای کسب حقیقت می‌رود و در چارچوب قانون مدون کارش را انجام می‌دهد، نباید اینها زمینه‌ای باشد برای محدودسازی خبرنگار. همگان می‌دانند آقای علی رضوانی یکی از خبرنگاران برجسته است. او برنامه پرطرفدار بدون تعارف را دارد و در این مسیر با افراد مختلف صحبت می‌کند. این یک کار عادی است اما از آن رو که رسانه‌های غربی و به صورت کلی سیاستمداران غربی یک معیار دوگانه در برخورد با موضوعاتی چون آزادی بیان، دموکراسی، حقوق بشر و سایر مسائل دارند، اقدام به وارد آوردن فشار روی خبرنگاران می‌کنند تا آنها را مجبور به سکوت کنند.»

وی با اشاره به اقدامات آمریکایی‌ها و انگلیسی‌ها تاکید می‌کند: «این‌که آمریکایی‌ها و انگلیسی‌ها در قبال مردم ایران از معیارهای دوگانه استفاده می‌کنند و همواره خصومت‌آمیز برخورد می‌کنند، نکته تازه‌ای نیست. اما چگونه می‌توانند این اقدام‌شان را نزد افکار عمومی در قرن بیست و یکم توجیه کنند؟ بی‌تردید این مساله محل مناقشه است؛ چراکه کسی باور نمی‌کند که یک خبرنگار به صرف انجام امور خبرنگاری، مورد تحریم واقع شود.»

عابدینی ادامه می‌دهد: «پیشتر هم همین کار را در قبال دیگران انجام داده‌اند. کسی که در حوزه دفاعی برای جمهوری اسلامی ایران تلاش می‌کند، به ذائقه و مذاق غربی‌ها خوش نمی‌آید و او را مورد تحریم قرار می‌دهند. در صورتی که او یک قهرمان ملی برای ایرانیان است. بنابراین چنین اقداماتی هیچ تاثیری در روحیه و تلاش خبرنگار حرفه‌ای علی رضوانی ندارد. آنها گفتند که اموالش را در انگلیس بلوکه می‌کنند. ما هیچ ابایی نداریم که اگر ایشان اموالی دارند، در آنجا بلوکه کنند. این حرف آنها نشان می‌دهد اصلا شناختی از مسائل خبرنگاران ندارند و نه‌تنها از خبرنگاران نمی‌دانند، بلکه شناختی هم از سایر موضوعات ندارند. بنابراین یک اقدام غیرقابل توجیه و ضدگردش آزاد اطلاعات و بی‌حاصل است.»

سرپرست خبرگزاری صدا و سیما در پاسخ به این سوال که چه اتهامی از سوی پارلمان انگلیس به رضوانی وارد شده؟ تصریح می‌کند: «این را باید از انگلیسی‌ها پرسید که چه اتهامی زده‌اند. برای ما هم در واقع روشن نیست که ایشان چه کار خلافی کرده، چه رفتاری انجام داده که مخل حرفه خبرنگاری بوده و به این دلیل او را تحریم کرده‌اند. گرچه چنین اقدامی، تاثیری در کار او ندارد. اما بحث این است که می‌خواهیم انگلیسی‌ها به صورت مشخص بگویند چه اقدامی علی رضوانی در کسوت خبرنگاری انجام داده که درواقع مغایر با اصول حرفه خبرنگاری بوده است؟ این مساله‌ای است که برای بسیاری از کارشناسان، دست‌اندرکاران و تحلیلگران سیاسی و رسانه، معما شده است. زیرا او مثل ده‌ها خبرنگار دیگر که در جاهای مختلف فعالیت رسانه‌ای می‌کنند، به وظایف خودش عمل کرده و اتهامی به او وارد نیست. رضوانی یک خبرنگار تحقیقی حرفه‌ای است.»

۵۸۵۸

پست بعدی

عضو هیات رییسه مجلس: عجله در توافق جایز نیست

ش دسامبر 11 , 2021
ایرنا نوشت: عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی گفت: ما دستیابی به توافق هسته‌ای در هر شرایطی را قبول نداریم، بلکه توافق جدید باید متضمن منافع ملی باشد از این رو اقتصاد و اداره کشور را به مذاکرات وین و برجام گره نمی‌زنیم. علی کریمی فیروزجایی روز شنبه بر لزوم […]

اجتماعی

منوی شبکه های اجتماعی تنظیم نشده است. شما باید منویی ایجاد کنید و آن را به منوی شبکه های اجتماعی در تنظیمات منو اختصاص دهید.

آخرین دیدگاه

000