تسنیم نوشت: غلامعلی حدادعادل با اشاره به ارزش شعر بیدل گفت: فضایی که بیدل در آن ۱۰۰ هزار بیت به زبان فارسی سروده، فضایی بوده که با چنین شاعری تناسب داشته است.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در مراسم رونمایی از مجموعه «غزلیات بیدل» با تأکید بر اینکه به طور کلی روح شعر بیدل، عرفان اسلامی است و هرکس که با عرفان اسلامی آشناتر باشد، در فهم شعر بیدل موفقتر خواهد بود، اضافه کرد: من بیدل را مفسر عالم درون انسان میدانم. عالم درون انسان دربرابر محیط بیرون، عالم پیچیده و عمیقی است. اصولاً شاعر کارش بیان عالم درون است. بیدل گوهرشناس و معدنشناس عالم درون انسانی است. کمتر شاعری توانسته مفاهیم و واقعیتهای درونی و روابط ظریف و پنهان ذهن آدمی را اینطور واژهنشان و واژهنشین کند. هنر بزرگ او، قدرت تخیل است. او دریچه ذهن را به سمت عالم درون باز کرده و ظرافتهای این عالم را کشف کرده و مهمتر از آن، بیان کرده است.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی افزود: افزون بر این، در شعر بیدل قدرت زبان فارسی را میبینیم که این زبان، چه زبان نیرومندی است که تاکجاها گسترش پیدا میکند و چه کسانی را شاعر فارسیگو میکند؛ با اینکه زبان مادری آنها فارسی نبوده است. هندوستان و شبهقاره چه سرزمینی بوده است که چنین درخت پر برگ و باری در آن اقلیم میتوانسته رشد کند. مسلماً فضایی که بیدل در آن ۱۰۰ هزار بیت به زبان فارسی سروده، فضایی بوده که با چنین شاعری تناسب داشته است. این شعر شنونده داشته و مورد پذیرش واقع میشده است.
۵۸۵۸
آخرین دیدگاه