موتورسواری و دوچرخه سواری برای زنان هیچ منع شرعی ندارد/عده ای در مملکت از اسلام سواستفاده می کنند

موتورسواری و دوچرخه سواری برای زنان هیچ منع شرعی ندارد/عده ای در مملکت از اسلام سواستفاده می کنند

سایت مدارا نوشت: فاضل میبدی گفت: نه موتورسواری و نه دوچرخه‌سواری هیچ فرقی با اسب سواری و الاغ سواری و پشت فرمان اتومبیل نشستن ندارد. هیچ ممنوعیت شرعی نیز برای آنها وجود ندارد.

محمدتقی فاضل میبدی، عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم و استاد دانشگاه مفید در مورد مشکل شرعی موتورسواری زنان که برخی به آن اشاره می‌کنند، گفت: «موتورسواری زنان به هیچ وجه مشکل شرعی ندارد. حتی اگر شک داشته‌باشیم، بر اساس قاعده اسلام، اصل بر حلال بودن است. شما به هر چه شک دارید، اصل بر این است که اشکال ندارد و حلال است. همان‌طور که اصل بر برائت و بیگناهی انسان است. هیچ مبنای شرعی و عرفی و قانونی وجود ندارد که بر اساس آن دوچرخه‌سواری یا موتورسواری حرام باشد. زنان همان‌طور که رانندگی می‌کنند یا همان‌طور که سوار بر اسب می‌شوند، می‌توانند دوچرخه‌سواری و موتورسواری نیز بکنند. چه فرقی دارد؟ پلیس که می‌گوید قانون می‌خواهد، اشتباه می‌کند. اصل بر این است که قانون نخواهد. اصل بر این است که جایز باشد. کاری که اصل آن بر حلیت است برای چه قانون نیاز داشته‌باشد.»

او همچنین با اشاره به سوارکاری زنان در طول تاریخ ادامه داد: «نه تنها در طول تاریخ بلکه الان هم اگر به روستاها سر بزنید، زنان کشاورزی می‌کنند، سوار الاغ و اسب می‌شوند و همه کارهایی که مردها می‌کنند را انجام می‌دهند. به هر حال سوار شدن بر مرکب چه از نوع جاندار و حیوان چه از نوع موتور و ماشین هیچ فرقی با هم نمی‌کند.»

موتورسواری و دوچرخه سواری برای زنان هیچ منع شرعی ندارد/عده ای در مملکت از اسلام سواستفاده می کنند

فاضل میبدی افزود: «متاسفانه عده‌ای در مملکت اسلامی از اسلام سواستفاده می‌کنند. محدودیت‌هایی برای افراد قائل می شوند و عرصه دین را بر مردم تنگ می‌کنند. اخیرا شنیدم امام جمعه اصفهان گفته‌بود اگر کسی ریش ندارد نباید برای شهرداری کاندیدا شود. این چه ادله‌ای است. هیچ دلیل محکمی وجود ندارد که اگر مرد ریشش را بتراشد گناهی مرتکب شده‌است. تراشیدن ریش برای مرد ‌نه گناه صغیره و نه گناه کبیره نیست.»

این روحانی همچنین مطرح کرد: «برخی یا جاهل‌اند یا متملق و چاپلوس که می‌خواهند در ظاهر شرع دستکاری کنند. قانون شرعی باید مبنای محکمی داشته‌باشد وگرنه تبدیل به بدعت می‌شود. مثلا گفته می‌شد که زنان فقط می‌توانند از اموال غیرمنقول شوهر ارث ببرند. یعنی یک زن مظلوم بعد از سال‌ها زندگی، پس از این که شوهرش فوت می‌کرد از زمین و خانه و … ارث نمی‌برد و مثلا اگر آن مرد پول داشت به زنش به ارث می‌رسید. این ظلم به زنی بود که باید حالا فرزندانش را هم به تنهایی بزرگ می‌کرد. در مورد حجاب هم برخی صحبت‌هایی که وجاهت شرعی و قانونی ندارد،‌ می‌شنویم. مثلا در برخی اداره‌ها تاکید می‌کنند که زن باید حتما چادر سر کند. این اجحاف است. کجای اسلام فقط تاکید کرده که باید زن چادر به سر کند؟ این خلاف شرع است. در اسلام تنها بر حجاب تاکید شده‌است. در نهایت باید تاکید کنم که نه موتورسواری و نه دوچرخه‌سواری هیچ فرقی با اسب سواری و الاغ سواری و پشت فرمان اتومبیل نشستن ندارد. هیچ منوعیت شرعی نیز برای آنها وجود ندارد.»

23219

پست بعدی

این گیاه به درمان بیماری‌های دستگاه گوارش کمک می‌کند

پ اکتبر 21 , 2021
باشگاه خبرنگاران نوشت: برخی ازگیاهان از گذشته خاصیت دارویی شان مورد تائید بوده و برای دردهای گوارشی موثر اعلام شدند. در قرون وسطی در شب نیمه تابستان مردم رازیانه را در پشت درهای خود آویزان می‌کردند تا خانواده شان از شر ارواح شیطانی در امان بمانند. اگرچه امروزه از رازیانه […]

اجتماعی

منوی شبکه های اجتماعی تنظیم نشده است. شما باید منویی ایجاد کنید و آن را به منوی شبکه های اجتماعی در تنظیمات منو اختصاص دهید.

آخرین دیدگاه

000