ایرنا نوشت: مدیرعامل انجمن اوتیسم ایران از خانوادههای دارای فرد اوتیسم خواست که از آنها عکس بگیرند و به این انجمن ارسال کنند تا در صورت گمشدن آنها، امکان تشخیص هویت آنها از روی تصویر چهره با همکاری نیروی انتظامی فراهم باشد.
سعیده صالح غفاری افزود: طی دو سال گذشته یکی از دغدغههای بسیار مهم خانوادههای دارای فرزند اوتیسم، رها شدن و گم شدن کودکان و افراد دارای اوتیسم است که چندین بار در این زمینه در رسانهها اطلاعرسانی شده و جلسات متعددی در این رابطه با مسئولان نیروی انتظامی در بخشهای مختلف برگزار شد تا از بار این معضل خانوادهها کم شود.
وی ادامه داد: حلقه مفقوده در شناسایی افراد دارای اوتیسم و ارجاع آنها به خانوادهها یا انجمن اوتیسم ایران وجود داشت که این حلقه مفقوده عبارت از عدم شناسایی هویت فرد دارای اوتیسم بود که از سوی کلانتریهای کشور پیدا میشد. افراد دارای اوتیسم متوسط و شدید از سوی ماموران نیروی انتظامی یا مردم پیدا و به کلانتریها ارجاع داده میشوند اما مشکل عمده در اینجا، تعامل و ارتباط اجتماعی است زیرا افراد دارای اوتیسم متوسط و شدید، تعامل، ارتباط اجتماعی و کلام و امکان معرفی خود را ندارند.
مدیرعامل انجمن اوتیسم ایران اظهار داشت: سامانهای بر مبنای کدملی، نام و نام خانوادگی را برای احراز هویت افراد اوتیسم در صورت گم شدن، طراحی کردیم اما هنگامی که آنان، امکان معرفی خود را ندارند، همکاران نیروی انتظامی نیز امکان شناسایی آنان را ندارند بنابراین خدمت جدیدی طراحی شده و نیروی انتظامی قول آن را به انجمن اوتیسم ایران داده است تا هویت آنها را از روی تصویر چهره، تشخیص دهند.
غفاری افزود: اگر ما عکس افراد دارای اوتیسم را در سامانه طراحی شده، آپلود کنیم به محض اینکه هر کودک یا فرد دارای اوتیسم در هر نقطه ایران به کلانتری تحویل داده شود، مسئولانی که به این خدمت دسترسی دارند، به راحتی میتوانند از روی تصویر چهره، فرد را احراز هویت کنند و به خانواده اطلاع دهند که کودک یا عضو خانواده خود را تحویل بگیرند.
وی با بیان اینکه احراز هویت افراد اوتیسم از روی چهره، یکی از جدیدترین خدمات نیروی انتظامی است، ادامه داد: انجمن اوتیسم ایران تعدادی از عکسهای افراد دارای اوتیسم متوسط و شدید را دارد که خانوادهها با موبایل گرفتهاند اما بیکیفیت است بنابراین از این خانوادهها میخواهیم از کودکان و افراد دارای اوتیسم متوسط و شدید خود حتی با موبایل، عکس با کیفیت بگیرند بهطوریکه صورت افراد قابل شناسایی باشد و پس از آن با انجمن اوتیسم تماس بگیرند تا شماره تلفنی به آنها اعلام شود تا عکسهای خود را از طریق واتساپ برای انجمن اوتیسم ایران ارسال کنند.
مدیرعامل انجمن اوتیسم ایران یادآور شد: اکنون اطلاعاتی مانند نام، نام خانوادگی، سن، طیف اوتیسم، داروی مصرفی و شماره تماس افراد دارای اوتیسم در سامانه نیروی انتظامی آپلود شده است و اگر تصاویر چهره را نیز آپلود کنیم، احراز هویت افراد دارای اوتیسم به راحتی امکانپذیر است.
غفاری با اشاره به شعار امسال هفته نیروی انتظامی از ۱۷ تا ۲۳ مهرماه با شعار «پلیس هوشمند، امنیت پایدار» افزود: باید تلاش کنیم از سامانههای هوشمند نیروی انتظامی در جهت تامین امنیت کودکان استفاده کنیم.
وی خاطرنشان کرد: برای اجرایی شدن قول نیروی انتظامی برای احراز هویت افراد اوتیسم از روی تصویر چهره، ارسال عکس این افراد از سوی خانوادهها به انجمن اوتیسم ضروری است.
سامانه ثبت نام (رجیستری) افراد دارای اوتیسم به نشانی http://www.irautism.ir/ نیز پیش از این راهاندازی شده بود که دارای امتیازات زیادی از جمله تسهیل در معافیت از نظام وظیفه، یافتن کودکان گم شده دارای اوتیسم و ارائه بیمه سلامت و تکمیلی و دیگر خدمات آموزشی با تائید انجمن اوتیسم ایران است.
۴۷۲۳۳
آخرین دیدگاه