موسیقی نواحی در بعضی مناطق پسرفت کرده است

موسیقی نواحی در بعضی مناطق پسرفت کرده است

فواد توحیدی، عضو هیئت‌انتخاب چهاردهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران می‌گوید متاسف است که باید اعلام کند موسیقی بعضی مناطق به لحاظ سازبندی، نوازندگی و… پسرفت کرده و آثارشان بیشتر شاخصه‌های موسیقی کلاسیک را دارد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، فواد توحیدی، عضو هیئت‌انتخاب چهاردهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران تاکید می‌کند که هنرمندان موسیقی نواحی باید برای خودشان پاتوق مشخص داشته باشند و این سبک از موسیقی تنها به یک جشنواره در سال ختم نشود.

براساس اعلام ستاد خبری چهاردهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران، او در این باره می‌گوید: «در جلسات هیئت انتخاب آثار زیادی را بررسی کردیم و این در حالی بود که از تمام نقاط ایران آثاری برای جشنواره ارسال شده بود. متاسفانه باید بگویم بعضی مناطق به لحاظ سازبندی، نوازندگی و… پسرفت کرده بودند و آثارشان بیشتر شاخصه‌های موسیقی کلاسیک را داشت و در عین حال گروه‌هایی هم داشتیم که ما را شگفت‌زده کردند.»

این پژوهشگر در همین‌باره می‌افزاید: «متاسفانه یک ناحیه خاص از ایران آثارش چندان ما را راضی نکرد و بیشتر احساس موسیقی «گل‌ها»یی به ما منتقل شد تا موسیقی نواحی! آثار این ناحیه بیشتر در راستای موسیقی ردیف دستگاهی ایران بود و دلیل انتقاد صریح بنده هم این است که احساس می‌کنم جریان نادرستی موسیقی این منطقه را هدایت می‌کند و باید جلوی آن گرفته شود.»

او ادامه می‌دهد: «خوشبختانه آثار خوبی هم در این دوره دیده شد. آثاری که به لحاظ ملودی‌های محلی، گویش و نوازندگی عالی بودند. در عین حال بنده معتقدم که دلیل عدم انتخاب برخی گروه‌ها برای حضور در جشنواره باید به آن‌ها اعلام شود. صرف حذف‌کردن این گروه‌ها باعث پیشرفتشان نمی‌شود بلکه باید نقاط ضعف را به آن‌ها گوشزد کرد تا به اصالت و هویت خودشان برگردند و در نحوه ارائه آثارشان تجدید نظر کنند.»

توحیدی می‌گوید: «هنرمندان موسیقی نواحی ایران باید برای خودشان یک پاتوق مشخص داشته باشند تا بتوانند در ایامی که جشنواره‌ای هم نیست، از فضایی برای تبادل هنر و تجربه استفاده کنند. موسیقی نواحی، موسیقی مادر است زیرا که این موسیقی بر پایه ملودی است و اگر بخواهیم مراوده هنری با جهان داشته باشیم، زبان مراوده همین موسیقی است. باید فضایی باشد که بتوانیم، نقد و آسیب‌شناسی داشته باشیم و برای حضور در جشنواره‌های خارجی برنامه بریزیم. این خودش باعث می‌شود کم‌کم مسیر گردشگری موسیقی باز شود و حتی روستاهای ایران هم بتوانند میزبان این رویداد هنری باشند. حقیقتا موسیقی منطقه خیلی با موسیقی جشنواره‌ای متفاوت است.»

این عضو هیئت انتخاب چهاردهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران تاکید می‌کند: «موسیقی نواحی پژواک اقلیم است و اگر اقلیم را از این موسیقی بگیریم در واقع تمام حس آن را از بین برده‌ایم. باید به این سمت برویم که گردشگر و مخاطب این هنر را نزد هنرمندان موسیقی نواحی ببریم تا خدشه‌ای هم به هنر آن‌ها وارد نشود. به زعم بنده عنصر بیرونی نباید وارد این موسیقیی شود زیرا تقدس آن را از بین می‌برد.»

فواد توحیدی همچنین اظهار می‌کند: «در جشنواره چهاردهم از بعضی مناطق برای اولین بار شرکت‌کننده خواهیم داشت. مثلا ما گروهی از جزیره کیش داریم و گروهی از یکی از مناطق کردستان که کارشان واقعا خوب بود.»

چهاردهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران به صورت غیررقابتی از ۲۹ مهر تا ۲ آبان ۱۴۰۰ در شهر کرمان برگزار خواهد شد.

۵۷۲۵۹

پست بعدی

توضیح ضرغامی درباره دیدار با یکی فرماندهان سپاه

س اکتبر 12 , 2021
عزت الله ضرغامی وزیر گردشگری و میراث فرهنگی با انتشار توئیتی به دیدار خود با یکی از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پرداخته است. سیدعزت‌الله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی و گردشگری در توییتر نوشت: ‏یک استکان چای با سردار جمیری سپاه انصار مسئول حفاظت از اماکن حساس، از جمله فرودگاه‌های […]

اجتماعی

منوی شبکه های اجتماعی تنظیم نشده است. شما باید منویی ایجاد کنید و آن را به منوی شبکه های اجتماعی در تنظیمات منو اختصاص دهید.

آخرین دیدگاه

000