در حالی که رییسجمهوری در نامهای به وزرای صمت و امور اقتصادی و دارایی ممانعت از ورود لوازم خانگی را ابلاغ کرده است، مدیر کل دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صمت اعلام کرد: از سال ۱۳۹۷ هیچ گونه ثبت سفارشی در لوازم خانگی کرهای و خارجی نداشتهایم.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سعید عباسپور با اشاره به انتشار برخی شایعات در خصوص ثبتسفارش و به دنبال آن واردات لوازم خانگی خارجی افزود: دولت دوازدهم در سال ۹۷ به منظور حمایت از تولید کالای داخلی، جلوگیری از تشدید قیمت ارز و تعادل بخشی و کنترل مصارف ارزی نسبت به گروه بندی کالاهای وارداتی اقدام کرد و ثبت سفارش بسیاری از این اقلام و کالاها ممنوع اعلام شد.
وی اضافه کرد: بر اساس همین تصمیمات گرفته شده، ثبت سفارش لوازم خانگی از جمله انواع یخچال، ماشین لباسشویی و… از سال ۱۳۹۷ تاکنون ممنوع بوده است.
مدیر کل دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صمت همچنین تأکید کرد: ممنوعیت واردات لوازم خانگی خارجی از جمله کرهای در جهت حمایت حداکثری از تولید داخل مورد تاکید حاکمیت بوده و بر همین اساس این محدودیتها در حوزه ثبت سفارش گروه کالاهای مورد نظر همچنان تداوم دارد.
عباسپور در پایان ضمن اشاره با این موضوع که وظیفه وزارت صمت در بحث واردات صرفا ثبت سفارش است و از سال ۹۷ تاکنون هیچ گونه ثبت سفارشی در حوزه لوازم خانگی مورد اشاره نداشته است تصریح کرد: تحریمها و خروج شرکتهای لوازم خانگی خارجی باعث شد تا شرکتهای داخلی به دنبال توسعه داخلی سازی قطعات و شرکتهای جایگزین بین المللی بروند، برای تحقق این موضوع اطمینان از حمایتهای دولت ضروری است که در همین راستا وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز هیچ گونه برنامهای برای حضور برندهای خارجی در صنعت لوازم خانگی کشور ندارد.
ورود لوازم خانگی خارجی در قالب تهلنجی و کولهبری است
این در حالی است که معاون فنی گمرک گفت: ثبت آمارهای غیرقابل توضیح به عنوان کولهبری و تهلنجی برای واردات لوازم خانگی مدتهاست که انجام شده و گمرک هم براساس قانون موظف به ترخیص آنها بوده است.
مهرداد جمال ارونقی معاون فنی گمرک گفت: در بحث کالاهای گروه چهار که لوازم خانگی هم جزو آنهاست از سال ۹۷ ممنوعیتهایی وضع شده و به همه مراجع ذیربط از جمله گمرک نیز ابلاغ شده، اما در حال حاضر اخباری مبنی بر ترخیص این اقلام توسط گمرک پخش شده که حاکی از واردات لوازم خانگی به صورت مکرر از طریق گمرک است.
وی ادامه داد: این لوازم خانگی که اخیراً از گمرک ترخیص شده است کلاً از رویه مرزنشینی، کولهبری و تهلنجی وارد کشور شدهاند و با ثبت آماری که در واقع همان ثبت در سامانه جامع تجارت از طریق وزارت صنعت است و همچنین تعیین منشأ ارز امکان واردات را پیدا کرده است و این فرایندی است که اگر انجام شده باشد گمرک موظف به ترخیص این کالاهاست.
ارونقی افزود: در بین این کالاها لوازم خانگی اروپایی و کرهای وجود دارد و علی رغم ممنوعیت واردات حجم این کالاها حاکی از این است که نه تنها قاچاق نیستند بلکه در واقع سهمیههایی که به مرزنشینان به صورت قانونی داده شده است علت واردات این کالاهاست.
معاون فنی گمرک بیان کرد: حجم واردات این لوازم خانگی بسیار زیاد است و ما در حال بررسی آمارهای واردات این کالاها هستیم تا آن را اعلام کنیم، اما برای مثال در ششم مهرماه ثبت آماری برای گمرک ارسال شده که حاکی از واردات یخچال ساید. لباسشویی و ظرفشویی یک برند کرهای در سامانه کوله بری و مرزنشینی است که تنها یک مورد ۲۰ هزار کیلوگرم وزن دارد و یخچال ساید هم به تعداد ۵۵ دستگاه به ثبت رسیده است.
وی افزود: ثبت آماری در واقع همان ثبت سفارش است که در وزارت صنعت اتفاق میافتد و واردات این کالا توسط گمرک تنها به دلیل اجازه ورود آن به وزارت صنعت است، اما چرا این سهمیهها در اختیار بعضی افراد قرار گرفته سیاستگذار باید آن را توضیح دهد و گمرک به عنوان یک مجری تنها موظف است بر اساس قانون این کالاها را وارد کند هرچند ما در مورد ادامه این روند واردات از وزارت صنعت سوال کردهایم و منتظر پاسخ آنها هستیم.
223223
آخرین دیدگاه