عدم تصویب FATF عضویت ایران در سازمان شانگهای را به خطر نمی‌اندازد؟

عدم تصویب FATF عضویت ایران در سازمان شانگهای را به خطر نمی‌اندازد؟

برنا نوشت: عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: عضویت ایران در پیمان شانگهای با اطلاع از جریان برجام و موضع ایران در برابر FATF انجام شده است، روسیه و چین این را پذیرفتند بنابراین منعی وجود ندارد.

شهریار حیدری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به این سوال که با توجه به آن‌که سازمان همکاری شانگهای یکی از نهادهای بین‌المللی است که به عضویت FATF در آمده، آیا عدم تصویب لوایح FATF عضویت دائم ایران در سازمان شانگهای را به خطر نمی‌اندازد؟ گفت: چین، هند، پاکستان و روسیه کشورهای قدرتمند منطقه عضو سازمان شانگهای هستند و قرار است ایران هم به این کشورها بپیوندد. دو قدرت جهانی مثل چین و روسیه عضو این پیمان شانگهای هستند. عضویت ایران در پیمان شانگهای با اطلاع از جریان برجام و موضع ایران برابر FATF انجام شده و روسیه و چین این را پذیرفتند بنابراین منعی وجود ندارد.

او در ادامه گفت: لابی‌های صهیونیستی و آمریکایی به دنبال این هستند تا ایران عضو اصلی و دائم این پیمان نباشد زیرا پیمان شانگهای با عضویت ایران به یک قدرت جهانی و فرامنطقه‌ای تبدیل خواهد شد از این جهت آنها نگران هستند. عضویت طبیعتا تعهداتی برای اعضا ایجاد می‌کند که این تعهدات، تعهدات سیاسی، امنیتی و اقتصادی است. پس از مدت‌ها که ایران به عنوان ناظر در این پیمان حضور داشته اکنون به یک عضو اصلی ثابت تبدیل شده است. علی‌ایحال این موضوعات حاشیه‌ای است و به‌خاطر به حاشیه بردن اصل موضوع و تحت شعار قرار دادن قدرت منطقه‌ای ایران و کمرنگ کردن پیمان شانگهای، مطرح می‌شود که ناشی از لابی صهیونیستی و آمریکایی است که تاثیری هم ندارد. مطرح کردن این موضوع اثبات می‌کند جمهوری اسلامی ایران یک قدرت فرامنطقه‌ای است و در معادلات جهانی، نقش آفرینی دارد.

نماینده مردم قصر شیرین در مجلس شورای اسلامی گفت: کشورها بنا به دلایلی می‌توانند عضویت در FATF را بپذیرند و یا بنا به دلایلی مخالفت داشته باشند. اکنون بحث FATF در مجمع تشخیص مطرح است برای ایران باید بحث FATF شفاف شود برای کشور ما تبعات و ابعاد آن شفاف نیست. اعضای شانگهای عضویت ایران را به اتفاق آراء پذیرفتند و ایران هم می‌تواند عضو اصلی پیمان شانگهای باشد. FATF در دستور کار مجمع است هر زمانی که نوبت رسیدگی باشد حتما مجمع به آن می‌پردازد. مجمع تشخیص هم یک مرجع قانونی است و از سوی کمیسیون امنیت هیچگونه درخواستی مبنی بر تعجیل بخشیدن در پذیرفتن و یا نپذیرفتن FATF مطرح نشده است.

پست بعدی

پیش‌بینی مدیرعامل فایزر از سرنوشت کرونا و جهان

د سپتامبر 27 , 2021
ایسنا نوشت: مدیرعامل شرکت داروسازی فایزر گفت: پیش بینی میشود در مدت یک سال آینده بتوانیم به زندگی عادی بازگردیم این درحالیست که ظهور سویه های جدید کروناویروس همچنان ادامه خواهد یافت. "آلبرت بورلا" مدیرعامل شرکت داروسازی فایزر روز گذشته (یکشنبه) در اظهاراتی گفت: معتقدم در مدت یک سال آینده […]

اجتماعی

منوی شبکه های اجتماعی تنظیم نشده است. شما باید منویی ایجاد کنید و آن را به منوی شبکه های اجتماعی در تنظیمات منو اختصاص دهید.

آخرین دیدگاه

000