باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: متخصصان میگویند کم کاری یا پرکاری تیروئید را میتوان با مصرف برخی مواد غذایی کنترل کرد.
به نقل از اِوِرلی وِل، بیش از یک درصد جمعیت جهان به کم کاری یا پرکاری تیروئید مبتلا هستند. در کنار داروهایی که پزشک برای بیمار تجویز میکند، مواد غذایی که فرد مصرف میکنند نیز میتواند بر روی بیماریهای تیروئید تاثیر بگذارد.
از این رو، همواره به افرادی که از مشکلات تیروئید رنج میبرند، توصیه میشود به مواد غذایی که مصرف میکنند توجه ویژهای داشته باشند. در این مطلب به مواد غذایی و تاثیرات آن بر غده تیروئید میپردازیم:
۱- بهترین مواد غذایی مفید برای عملکرد غده تیروئید چیست؟
برخی مواد مغذی نقشی کلیدی در سلامت و عملکرد غده تیروئید دارند، به ویژه آنکه برخی افراد نسبت به دیگران در خطر بیشتری برای کمبود ید در بدن مواجه هستند. بدن روزانه به ۱۵۰ میلی سی گرم ید احتیاج دارد. در صورتی که این میزان ید در بدن وجود نداشته باشد، غده تیروئید توانایی تولید میزان کافی هورمون را ندارد.
از بهترین منابع غذایی غنی از ید میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
۱- ماهی و غذاهای دریایی به ویژه ماهی تن، میگو
۲- محصولات لبنی از جمله ماست، شیر و پنیر
۳- تخم مرغ و تخم ماکیان (مانند اردک، غاز و …)
۴- آجیلها
۵- نمک طعام حاوی ید
۲- برای کم کاری تیروئید چه مواد غذایی مصرف کنیم؟
اگر از جمله افرادی هستید که از فعالیت کم تیروئید رنج میبرید علاوه بر مصرف داروهای تجویز شده پزشک، باید از رژیم غذایی مخصوصی پیروی کنید. شاید شما هم شنیده باشید که مصرف روغن نارگیل باعث کمک به افزایش تولید هورمون تیروئید میشود، اما حقیقت این است که چنین شایعاتی صحت ندارد.
برای این افراد بهترین راهکار دریافت داروهایی است که جایگزین هورمونهای تیروئید محسوب میشود. با این حال، میتوانید از مواد غذایی ذیل برای کمک به بهبود عملکرد تیروئید استفاده کنید:
۱- گردو
۲- آرد سویا
۳- کنجاله تخم پنبه
۴- مکمل آهن و یا مولتی ویتامینهای حاوی آهن
۵- مکملهای کلسیم
۳- غذاهای مناسب برای پرکاری تیروئید چیست؟
گرچه هیچ رژیم غذایی خاصی برای افراد مبتلا به پرکاری تیروئید وجود ندارد، اما بیماری گریوز که نوعی بیماری خودایمنی است یکی از دلایل اصلی بروز پرکاری تیروئید محسوب میشود و باید به رژیم غذایی متناسب با آن توجه داشت. از همین روی میتوانید از مواد غذایی خاص به منظور کمک به تقویت سلامت سیستم ایمنی و عملکرد کلی تیروئید بهره بگیرید.
از مهمترین این مواد غذایی میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
۱- محصولات لبنی، آب پرتغال، تخم مرغ، سالمون، و دیگر مواد غذایی غنی از کلسیم و ویتامین D
۲- غذاهای غنی از پروتئین مانند مرغ، بوقلمون، حبوبات و آجیلها
۳- سبزیجات چلیپایی مانند کلم، کلم بروکسل، و گل کلم
2323
آخرین دیدگاه