محمدرضا صاحبی، مستندساز، باور دارد اکران آنلاین و عادتدادن مخاطب به تماشای فیلم از خانه، ممکن است باعث شود سینماروها پس از کرونا هم قید رفتن به سالن را بزنند. با اینحال، او اکران آنلاین را برای آثار مستند و فیلمهای هنری کم مخاطب، یک فرصت میداند که ویروس کرونا، باعث و بانی آن بوده است.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، کلاب هاوس خبرآنلاین با موضوع «سینمای ایران در ژانر وحشت از کرونا؛ فردا چه میشود؟» دیشب (دوشنبه ۲۲ شهریور)، با حضور گروهی از کارگردانان، تهیهکنندگان، سینماداران و کارشناسان و منتقدان برگزار شد.
محمدرضا صاحبی، کارگردان مستند (رم_شهبازان) که این روزها به صورت آنلاین اکران شده است، از جمله مهمانان این کلاب هاوس بود.
او درباره تجربه اکران آنلاین فیلمها در این روزهای کرونایی گفت: «جای اصلی فیلم روی پرده سینماست و اتفاقی که در دوران کرونا برای سینما رخ داد، بد بود. امیدوارم با گذر از این ماجرا، از نظر میزان استقبال مخاطب حداقل به وضعیت قبل از کرونا برگردیم. در دوران کرونا، اکران آنلاین بیش از پیش توجهها را به خود جلب کرد که بخش عمده آن حاصل اجبار ناشی از تعطیلی سینماها و نگرانی مردم از سینما رفتن بود اما اکران آنلاین مشخصا در مورد سینمای مستند فرصت به شمار آمد.»
این کارگردان در ادامه افزود: «متاسفانه در کشور ما، سینمای مستند، مشکل اکران دارد، چرا که برای مخاطبانی محدود و همچنین پراکنده در نقاط گوناگون جغرافیایی، به نمایش درمیآید. در نتیجه روی پرده سینمارفتن یک فیلم مستند و استقبال مخاطب از آن به قدری که سالن پر شود و این اکران را توجیه کند، اتفاقی نادر است. بنابراین اکران آنلاین، هم فرصتی برای فیلمساز ژانر مستند است که اثرش را به دیدِ مخاطب برساند و هم فرصتی برای مخاطب که به تماشای اثر مورد علاقهاش بنشیند.»
صاحبی در جمعبندی صحبتهایش گفت: «از نظر من، اکران آنلاین درمجموع، هم تهدید است و هم فرصت. تهدید است چون مخاطب سینمارو که پیش از این به سینما میرفته است، تغییر رویکرد میدهد و در خانه به تماشای فیلم مینشیند. همچنین یک فرصت برای فیلمهایی است که مخاطبان محدودتری دارند و اکرانشان روی پرده سینما از نظر اقتصادی قابل توجیه نیست.»
۵۷۲۴۵
آخرین دیدگاه