کرونا باعث بروز دیابت در افراد مستعد می‌شود

کرونا باعث بروز دیابت در افراد مستعد می‌شود

ایرنا نوشت: فوق تخصص غدد درون ریز و متابولیسم(اندوکرینولوژی) گفت: ویروس کرونا می‌تواند باعث بروز دیابت در افراد مُستعد شود بطوری که در برخی از بیماران، نخستین تظاهر کرونا به شکل دیابت است.

دکتر علی کچویی، روز یکشنبه افزود: همانطوری که کرونا، ریه، تیروئید و دستگاه گوارش را درگیر می‌کند روی لوزالمعده فرد مبتلا هم اثر می‌گذارد.

وی با اشاره به اینکه کرونا با درگیر کردن پانکراس و تغییر سلول‌های جزیره ای، قند خون را بالا می‌برد و به شکل دیابت بروز می‌کند، ادامه داد: ابتلا افراد به کرونا بدلیل اخذ اطلاعات نادرست و درمان‌های دریافت شده، عامل افزایش قند خون می‌شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اظهار داشت: قند خون بیماران با ابتلای فرد به "کولیت اولسراتیو" افزایش و به تبع آن با کاهش سیستم ایمنی، بدن بیمار نمی‌تواند خوب از خود دفاع کند و درنتیجه محیط برای ضرر و زیان وارد کردن ویروس آماده می‌شود.

"کولیت اولسراتیو" شکلی از بیماری التهابی روده‌ایست که می‌تواند بر اثر عوامل میکروبی بروز کند و روده‌ها بخصوص روده بزرگ شامل پس‌روده(کولون) و راست‌روده (رکتوم) را درگیر و زمیینه ایجاد پس‌روده‌ آماس(کولیت) را فراهم سازد.

دکتر کچویی اضافه کرد: در این شرایط کنترل قند خون اهمیت بالایی دارد و دیده شده بهترین درمان در زمان کرونا، تریق انسولین است.

شدت و میزان مرگ و میر دیابتی‌ها بیش از غیردیابتی‌ها

وی با توصیه به بیماران دیابتی برای زدن واکسن تاکید کرد: در صورت بروز تب و علائم دیگر، تست قند خون بیماران دیابتی ضروریست.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اضافه کرد: مصرف مایعات و آب زیاد هنگام بروز تب در بیماران دیابت واکسن زده ، توصیه می‌شود.

دکتر کچویی با بیان اینکه از نظر تئوری انتظار می‌رود بیماران دیابتی بیش از افراد غیردیابتی کرونا بگیرند اما این مساله اثبات نشده است، گفت: با توجه به اینکه قند خون در افراد دیابتی بالاتر است بنابراین از سیستم ایمنی ضعیف‌تری برخوردارند.

فوق تخصص غدد درونریز و متابولیسم(اندوکرینولوژی) و متخصص داخلی با بیان‌اینکه علائم ابتلا به کرونا در افراد دیابتی با غیردیابتی‌ تفاوت چندانی ندارد، ادامه داد: شدت و میزان عوارض کرونا و مرگ و میر در بیماران دیابتی بین متغییر یک و نیم تا دو برابر بیش از بیماران غیردیابتی است.

بر اساس برخی آمار، در ایران ۱۱ درصد جمعیت بالای ۲۵ سال یعنی بیش از پمج میلیون نفر مبتلا به دیابت و ۱۸ درصد جمعیت نیز پره دیابتی هستند که معادل ۷ تا ۸ میلیون نفر از جمعیت کشور را شامل می شوند.
قند خون افراد پره دیابتی نرمال نیست، اما در حد دیابتی‌ها هم نیستند، با این حال تعداد زیادی از این افراد بدلیل سبک غلط زندگی، در سال‌های آینده به دیابت دچار خواهد شد.

۴۷۲۳۱

پست بعدی

ارزش دلاری واکسن‌های وارداتی اعلام شد

ی سپتامبر 12 , 2021
ایسنا نوشت: طبق اعلام معاون فنی گمرک ایران ارزش حدود ۴۹.۸ میلیون دز واکسنی که تاکنون وارد ایران شده حدود ۴۲۱ میلیون دلار است. آخرین اعلام گمرک از وضعیت واردات واکسن از نیمه بهمن سال گذشته تا به امروز که با نظارت گمرک ایران ترخیص و به وزارت بهداشت تحویل […]

اجتماعی

منوی شبکه های اجتماعی تنظیم نشده است. شما باید منویی ایجاد کنید و آن را به منوی شبکه های اجتماعی در تنظیمات منو اختصاص دهید.

آخرین دیدگاه

000