ماجرای کمبود ۳ قلم داروی بیماران کرونایی/«برخی تجویزها غیرمنطقی بود»

ماجرای کمبود ۳ قلم داروی بیماران کرونایی/«برخی تجویزها غیرمنطقی بود»

مهر نوشت: مدیرکل امور دارویی سازمان غذا و دارو، در ارتباط با وضعیت تامین داروهای بیماران کرونایی توضیحاتی ارائه داد.

سید حیدر محمدی، روز دوشنبه در نشست خبری که به صورت مجازی برگزار شد، درباره میزان مصرف داروهای مورد استفاده در درمان کرونا، گفت: "رمدسیویر" را سال گذشته بعد از چند هفته اول شیوع بیماری و شروع مصرف این دارو در دنیا و تاییدیه ای که اخذ شد، مقدار کمی واردات داشتیم و پس از آن بلافاصله کارخانجات داخلی تولید آن را آغاز کردند و در حال حاضر هشت تولید کننده رمدسیویر داریم در زمانی که پیک بیماری و افزایش مصرف را نداشته باشیم، بخشی از آن صادرات نیز می‌شود.

وی افزود: مصرف این دارو در خردادماه به ۶۰۰ هزار عدد، تیرماه به یک میلیون و ۳۰۰ هزار عدد و مرداد ماه به ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار عدد رسید؛ به طوری که در دو هفته اول مرداد ماه هشت برابر مصرف رمدسیویر که البته بخشی از آن تجویز غیرمنطقی را نشان می‌دهد و خیلی از بیمارانی که این دارو را دریافت کردند شاید نیاز به مصرف آن نداشتند؛ چراکه این دارو صرفاً در فاز ویروسی اثرگذار است؛ نه در ابتدای مثبت شدن تست بیماری و نه در انتهای فاز التهابی شدید، اثرگذاری ندارد. اما متأسفانه در این دوره دارد مصرف می‌شود.

محمدی درباره فاویپیراویر نیز گفت: مصرف این دارو نیز در مجموع ۶ ماهه دوم سال ۹۹ به ۱۱ میلیون رسید؛ در صورتی که مصرف همین دارو در تیر ماه امسال به ۱۱ میلیون و ۹۰۰ هزار عدد رسید.

وی ادامه داد: داروی دیگر توسیلیزومب است که در فاز التهابی شدید مصرف می‌شود و باید همکاران پزشک در صورت عدم اثرگذاری کورتون‌های دیگر، آن را تجویز کنند اما متأسفانه الان در خیلی از بیماران دارد تجویز می‌شود و مصرف آن غیر منطقی است؛ به طوری که مصرف آن در تیر ماه ۳۰ هزار عدد و در دو هفته اول مرداد به ۴۲ هزار عدد افزایش یافت.

مدیرکل امور دارویی سازمان غذا و دارو ادامه داد: این افزایش پیش بینی نشده بیماری و تعداد زیادی که در شیوع بیماری به وجود آمد، غیرمنتظره بود؛ به همین دلیل افزایش ۸ برابری را شاید نشود به راحتی پیش بینی کرد. موجودی ما برای رمدسیویر حداقل ۶ ماه بود که متأسفانه کل رمدسیویر در تیرماه مصرف شد و البته در مردادماه بلافاصله تأمین شد و کمبودی ایجاد نشد. فاویپیراویر نیز با وجود عدم اثراگذاری آن در بیماری و تأیید کمیته‌های علمی مرتبط، اما با توجه به تجویز برخی همکاران پزشک و نیاز جامعه موظف بودیم دارو را تأمین کنیم و این کار انجام شد.

محمدی با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای واردات این داروها، گفت: به همین دلیل ناچار شدیم که با توجه به کمبود، واردات داشته باشیم؛ اما به محض رفع کمبود، واردات قطع و کماکان از تولید داخل استفاده می‌شود.

۴۷۲۳۷

پست بعدی

کارگردان‌های معروفی که از پروژه‌های سینمایی اخراج شدند

د آگوست 16 , 2021
باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: در پروژه‌های سینمایی همه چیز خوب پیش نمی‌رود و گاهی اتفاقاتی می‌افتد که منجر به اخراج کارگردان‌های مطرح از این پروژه‌ها می‌شود. در اینجا می‌توانید تعدادی از کارگردان‌های برجسته را ببینید که به دلایل مختلفی از فیلم‌ها اخراج شدند. برایان سینگر برایان سینگر شاید یکی از […]

اجتماعی

منوی شبکه های اجتماعی تنظیم نشده است. شما باید منویی ایجاد کنید و آن را به منوی شبکه های اجتماعی در تنظیمات منو اختصاص دهید.

آخرین دیدگاه

000