پس از تنفیذ حکم ریاست جمهوری آیت الله رئیسی توسط مقام معظم رهبری، ایشان میبایست در تاریخ 14 مردادماه 1400، که مصادف است با سالگرد صدور فرمان مشروطیت، در مجلس شورای اسلامی حضور یابند و مراسم تحلیف یا همان سوگند خوردن را در حضور مقامات داخلی و خارجی ادا نمایند.
اما بر اساس آمار اعلامشده (تاکنون) 115 مقام رسمی از 73 کشور جهان اعلام آمادگی برای حضور در مراسم تحلیف کردند؛ از بین این مقامات 10 رئیس کشور در تراز سران کشورها، 20 رئیس مجلس، 11 وزیر امور خارجه، 10 مقام از وزرای دیگر کشورها و همچنین فرستاده ویژه و نواب رؤسای مجالس، رؤسای کمیسیونها و هیئتهای پارلمانی در این مراسم حضور پیدا میکنند. همچنین رؤسای مقامات 11 سازمان بینالمللی و منطقهای، نماینده دبیرکل سازمان ملل، رئیس اوپک، اتحادیه اروپا، اوراسیا، اتحادیه بینالمجالس کشورهای اسلامی و آسیایی، سازمان اکو، سیکا و D8 برای حضور در این مراسم دعوت شدند و اعلام آمادگی کردند.
با توجه به استقبال گرم مقامات و نمایندگان خارجی جهت شرکت در مراسم تحلیف سیزدهمین دولت جمهوری اسلامی ایران (آن هم در شرایط شیوع عالمگیر کرونا)، ناگفته پیداست که این سطح از مشارکت میتواند چه آثار مثبتی را در سطوح کشوری؛ منطقهای و فرامنطقهای داشته باشد.
همانگونه رهبری انقلاب در مراسم تنفیذ فرمودند، موضعگیریهای آیت الله رئیسی کاملا انقلابی بوده و باید همین شعارها و مواضع در دستور کار خود قرار گیرد. در این راستا میتوان گفت که آیت الله رئیسی در سطح منطقهای، خواهان همکاری و همگرایی و به تَبَع آن صلح و امنیت برای کشورهای منطقه است. اما برای دستیافتن به این مهم، میبایست بین کشورهای بزرگ غرب آسیا؛ نزدیکی و وفاق اندیشه و منافعی، جمعی صورت پذیرد. از جمله کشورهای مهم منطقهای میتوان به عراق، قطر، عمان، امارات و بویژه عربستان سعودی، در این زمینه اشاره کرد. با توجه به حوادثی که در سالهای گذشته میان دو کشور بزرگ منطقه (ایران و عربستان) رخ داد، و زیانهایی که این دو قدرت بزرگ از یکدیگر دیدند، میتوان گفت که حضور نمایندگان عالی رتبه سعودی، در مراسم تحلیف، گام بزرگی در جهت رفع مشکلات دو کشور باشد تا کدورت بوجود آمده، از بین برود و دوباره شاهد همکاری مثبت دو کشور باشیم.
لذا در جهت پربارتر شدن مراسم تحلیف دولت سیزدهم و همکاریهای مثبت منطقهای، لازم میدانم توصیههایی به مقامات دو کشور بزرگ نامبرده داشته باشم:
دعوت رسمی از مقامات کشورهای حوزه خلیجفارس بویژه عربستان سعودی و امارت در مراسم تحلیف؛
دیدار دوستانه مقامات ایرانی و سعودی پس از مراسم تحلیف، در راستای تدوین روابط راهبردی؛
بازگشایی مجدد سفارتخانهها و کنسولگریها در خاک یکدیگر؛
مذاکره در راستای حل و فصل نمودن تضادهای منافع در منطقه (یمن، سوریه، عراق و …)؛
اطمیناندهی به مقامات سعودی از صنعت هستهای ایران (عدم ساخت و تکثیر تسلیحات هستهای)،
انتقال فناوریهای روز به کشورهای منطقه (نانوتکنولوژی، پتروشیمی، انتقال فرمول واکسن کرونا و …)؛
برگزاری رزمایشات نظامی مشترک با کشورهای همسایه، در خلیجفارس و دریای عمان؛
دعوت کشورهای عضو شورای همکاری خلیجفارس از ایران جهت شرکت در نشستهای این شورا؛
تلاش جهت برگزاری هر چه با شکوهتر مراسم حج تمتع و عمره (با حضور پرشور زائران ایرانی).
آخرین دیدگاه