کارگردان «ف- الف» معتقد است مستندساز، چشم نگران جامعه است و اگر آنها نسبت به حوزه یا موضوعی خاص واکنش نشان دهند، این موضوع نشانگر آن است که در آن عرصه، دچار چالشهایی هستیم.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، فرشاد اکتسابی، مستندساز کشورمان، سال گذشته فیلم «ف-الف» را درباره فساد اقتصادی ساخت که جایزه دوم بخش کارآفرینی جشنواره سینما حقیقت را دریافت کرد و در بخش ملی، نامزد بهترین کارگردانی شد.
این کارگردان، درباره ساخت این فیلم توضیح داد: «در ساخت «ف-الف»، به دنبال افشاگری شخص یا جریان خاصی نبودم و نگاه ژورنالیستی به قضیه نداشتم. درواقع به دنبال نگاهی علمی و پژوهشی بودم تا بگویم چه عواملی به این منجر میشود که حاکمیت اقتصادی یک کشور دچار معضلی به نام فساد شود.»
کارگردان فیلم «سعدی کارنو»، درباره تنوع موضوع و مضمون در سینمای مستند گفت: «به تنوع موضوعی در سینمای مستند باید از این منظر نگاه کنیم که آنچه مستندساز میسازد، تابعی از شرایط جامعه است. اگر در یک برهه تاریخی، فیلمهای مستندسازان به سمت مسایل اجتماعی پیش میرود، باید به این نتیجه رسید که مشکلاتمان بیشتر در شرایط اجتماعی خلاصه میشود.»
این مستندساز ادامه داد: «مستندساز، چشم نگران جامعه است. اگر مستندسازان نسبت به حوزه یا موضوعی خاص واکنش نشان داده و تمایل به ساخت آثاری اجتماعی یا اقتصادی داشته باشند، این موضوع نشانگر آن است که در آن حوزه دچار چالشهایی هستیم و مستندسازان هم درگیر آن موضوع میشوند.»
اکتسابی با اشاره به اینکه شرایط ساخت مستند بسیار دشوار شده است، گفت: «فیلمسازی، کاری پرهزینه است، شرایط اقتصادی کشور در وضعیت بدی قرار دارد و در چنین شرایطی، حوزه فرهنگ اولین جایی است که ضربه میخورد. وقتی شرایط اقتصادی بد باشد، حوزه فرهنگ و هنر و آموزش و پرورش بسیار آسیب پذیرتر از سایر حوزهها میشود، چراکه دیگر در اولویت قرار ندارد. مشکلات و دغدغههای فرهنگی همواره در اولویتهای آخر هستند و با بحرانی شدن شرایط اقتصادی، دولتمردان تنها به شرایط معیشتی فکر میکنند.»
اکتسابی درباره فعالیتهای تازهاش گفت: «چند کار امسال پیشنهاد شد که یکی از آنها پروژهای برای تلویزیون بود که کارهای پژوهشی آن را انجام دادم اما کار بهخاطر کمبود بودجه در صدا و سیما متوقف شد و به سرانجام نرسید.»
این کارگردان ادامه داد: «به عنوان یک مستندساز بیکار ننشستهام و با دوستانم در حال ساخت یک مستند اجتماعی با بودجه شخصی هستیم. میدانیم این فیلم عواید مالی برایمان نخواهد داشت ولی اصرار به ساخت آن داریم. این فیلم مضمونی اجتماعی دارد و درباره شرایط زندگی زنانی است که از همسرانشان جدا شدهاند. اینکه در جامعه چه جایگاهی پیدا میکنند و شرایط زندگی، شغل و…برایشان چطور میشود و با چه چالشها و دغدغههایی روبرو هستند؛ از دغدغههای اقتصادی گرفته تا مشکلات فرهنگی.»
او افزود: «کارهای پژوهشی این کار با هزینه شخصی انجام شده است و بعید میدانم در ادامه از این مستند حمایت مالی شود.»
اکتسابی در پایان گفت: «من یک بار با مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی همکاری داشتم و از این همکاری رضایت دارم. زمان ساخت فیلم «ف–الف» هیئتی سه نفره در مرکز گسترش من را در تمام مراحل ساخت فیلم همراهی کردند. آنها از زمان طراحی و پیش تولید تا پایان در کنار ما بودند. این موضوع تعاملمان را با مرکز بهبود بخشید و در کیفیت نهایی فیلم موثر بود. همه چیز هماهنگ و برنامهریزی شده بود و من با خیالی آسوده سر فیلمبرداری میرفتم. این شیوه را بسیار دوست داشتم و همکاری راحت و جذابی بود.»
۵۷۵۷
آخرین دیدگاه