مدعیان نخل طلایی جشنواره کن تا امروز

مدعیان نخل طلایی جشنواره کن تا امروز

باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: ایندی‌وایر در گزارشی به بررسی مدعیان نخل طلای جشنواره کن ۲۰۲۱ پرداخت و نظرش در مورد برندگان احتمالی را منتشر کرد.

اگرچه پاندمی کرونا در سال گذشته نتوانست به طور کامل بر فصل جوایز ۲۰۲۰ غلبه کند، اما جای خالی یکی از جشنواره‌های مهم احساس می‌شد. برای هر فیلمسازی نخل طلای کن یکی از برجسته‌ترین جوایزی است که می‌تواند دریافت کند.

بعداز آنکه در سال ۲۰۱۹ فیلم سینمایی «انگل» ساخته بونگ جون هو از کشور کره جنوبی توانست جایزه نخل طلا را دریافت کند و موفقیت‌های تجاری و بین المللی زیادی از جمله بردن جایزه بهترین فیلم اسکار را دریافت کند، عده زیادی انتظار داشتند که در دوره بعدی هم کن بتواند یک سکوی پرتاب برای فیلم‌های بین المللی باشد؛ اما این اتفاق در سال ۲۰۲۰ نیفتاد و فستیوال لغو شد اما در سال ۲۰۲۱ به شکل قبلی خود بازگشت.

در حالی که اسپایک لی ریاست هیئت داوران این دوره از جشنواره را بر عهده دارد، به نظر می‌رسد رقابت‌های کن همیشه یکی از غیرقابل پیش بینی‌ترین‌ها بوده است. هیئت داوران امسال ترکیبی از فیلمسازها و بازیگران است که بخش بیشتر آن را زنان تشکیل می‌دهند.

ایندی وایر در ادامه نوشت: از آنجا که داوران در ده روز جشنواره، روزانه دو فیلم تماشا می‌کنند و می‌توانند بر هر اساسی تصمیم بگیرند، هیچ معادله‌ای برای پیش بینی نخل طلای کن وجود ندارد. در واقع بعضی از فیلمسازها تمایل دارند به فیلمی جایزه دهند که بر خلاف آثار مشابه خودش است. همه به یاد دارند که جین کمپیون اولین و تنها فیلمساز زنی بود که جایزه نخل طلای کن را برای فیلم «پیانو» دریافت کرد، اما کمتر کسی به یاد دارد که در آن دوره دیوید لینچ ریاست هیئت داوران را بر عهده داشت.

در این لیست که ایندی‌وایر منتشر کرده نامی از «قهرمان» اصغر فرهادی که هنوز چند روزی تا اکران آن باقی مانده برده شده، اما این سایت نوشت که لیست پیش بینی خود از مدعیان نخل طلای کن خود را طی برگزاری جشنواره به روز خواهد کرد.

در اولین مورد، نام فیلم سینمایی «لینگویی» ساخته محمد صالح هارون از کشور چاد آورده شده که یکی از معدود سینماگران آفریقایی است که چندین بار در رقابت‌های جشنواره کن حضور داشته است. این فیلم از جهات مختلفی می‌تواند اثر محبوب داوران برای جایزه نخل طلایی باشد. قهرمان اصلی فیلم هارون یک زن است و داستان آن در روستایی سنت گرا روایت می‌شود که یک زن قصد دارد، فرزند دخترش را درحالی که عواقب خطرناکی خواهد داشت سقط کند.

مورد بعدی فیلم «بدترین انسان زمین» است که به کارگردانی یواخیم تری‌یر نروژی ساخته شده است. داستان فیلم در مورد زنی به نام جولی است که زندگی عاشقانه‌ای دارد، اما تلاش می‌کند بتواند مسیر شغلی خود را از میان آشفتگی‌های زندگی پیدا کند. ایندی‌وایر معتقد است این فیلم احتمالا می‌تواند در بخش فیلمنامه یا بهترین بازیگر زن مدعی باشد.

فیلم سوم «زانوی احد» از نداف لاپید است که برای فیلم قبلی اش به نام «مترادف ها» در سال ۲۰۱۹ از جشنواره فیلم برلین جایزه گرفت.

«همه چیز خوب پیش رفت» فیلم بعدی معرفی شده از سوی ایندی‌وایر است که توسط فرانسوا اوزون کارگردانی شده است. او یکی از برترین کارگردان‌های فرانسه است که آثار او معمولاً در بخش رقابتی کن مورد استقبال قرار می‌گیرند. این فیلم در مورد یک پدر مسن است که از دخترش می‌خواهد به زندگی اش پایان بدهد. بیشتر داستان این فیلم در بیمارستان می‌گذرد که ممکن است در سالی که سوژه‌های این چنینی مطرح شده‌اند، چندان جذاب به نظر نرسد.

آخرین فیلم هم «آنت» ساخته لئوس کاراکس است که در شب افتتاحیه نمایش داده شد. این فیلم نظرات مختلفی را از مخاطبانش دریافت کرده، اما بر اساس آخرین آماری هم که سایت اسکرین از منتقدان منتشر کرده نشان از برتری نسبی این فیلم نسبت به دیگر آثار دارد.

۵۸۵۸

پست بعدی

اولویت مجلس انقلابی از نگاه یک نماینده/ وقت گذاشتن برای موضوع فضای مجازی خیانت به مردم است

ش جولای 10 , 2021
ایلنا نوشت: یک نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی گفت: اولویت مجلس انقلابی باید حل مسائل و مشکلات اقتصادی باشد و پرداختن به اموری غیر از آن خیانت به ملت است. میرحمایت میرزاده، درباره طرح مجلس یازدهم برای فضای مجازی با عنوان «صیانت از کاربران در فضای مجازی» که علیرغم گفته […]

اجتماعی

منوی شبکه های اجتماعی تنظیم نشده است. شما باید منویی ایجاد کنید و آن را به منوی شبکه های اجتماعی در تنظیمات منو اختصاص دهید.

آخرین دیدگاه

000