ایلنا نوشت: یک فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: دوستان در مجلس باید بدانند که جامعه ما در طول تاریخ هیچگاه نمیتواند تبدیل به جامعهای مانند کره شمالی شود، ایران یک جامعه تاثیرگذار است، گذشته تاریخیاش هم همین را نشان میدهد که با پیرامونش نقش تعاملی داشته است و نمیتواند به یک جامعه بسته تبدیل شود.
غلامرضا ظریفیان، درباره «طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی» که قرار است در مجلس مورد بررسی قرار گیرد و پیامدهای تصویب آن، گفت: درحال حاضر مجلس عمدتا در اختیار اصولگرایان است که این جریان هم در رقابتهای انتخاباتی از آقای رئیسی حمایت کرد، خاطرتان باشد ایشان هم در گفتوگوهایی که هنگام انتخابات داشتند، بخصوص در مناظرات به صراحت اعلام داشتند که از حقوق اساسی مردم حمایت و دفاع خواهند کرد و به هیچ وجه نیامدهاند که منعهایی را فرا روی ملت قرار دهند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب خاطر نشان کرد: اقدامات مجلس در خصوص محدودسازی شبکههای اجتماعی و فضای مجازی یک پیام بسیار منفی در آغاز دولت جدید است، چراکه این ذهنیت در افکار عمومی ایجاد خواهد شد که وقتی اصولگرایان از آقای رئیسی حمایت کردند و ایشان هم در وعدههای خود بارها بر دفاع از حق مردم تاکید کرده الان در شعارهایش در دفاع از حقوق اساسی مردم دست نگه داشته است بنابراین اجرای برخی طرحها در مجلس اصولگرا، به دولت رئیسی ضربه میزند.
وی با بیان این که یکی از اساسیترین حقوق مردم استفاده از فضای مجازی است، اظهار داشت: فضای مجازی امروز صرفاً معطوف به برخی از نارساییها نمیشود، هنگامی که شما پنجره را باز میکنید و تلاش دارید از هوای خوب بهره ببرید، ممکن است در آن فضا پشه و مگس هم وجود داشته باشد، انسان خودش را به خاطر وجود حشرات از هوای خوب محروم نمیکند!
ظریفیان خاطرنشان کرد: تجربه بشری و جهانی و تجربه حداقل ۳۰ ساله اخیر کشور ما نشان داده است که هر زمان مردم را با موانع غیراصولی روبهرو کردیم، آنها را بالغ ندانستیم و نسبت برخی از نارساییها آگاهشان نکردیم، نتوانستیم به چیزی که میخواهیم دست پیدا کنیم و همیشه هم نتیجه برعکس گرفتهایم.
وی تاکید کرد: هنگامی که ما جامعه را بالغ ندانیم و از رویههای شکست خورده و غیرعقلانی استفاده کنیم، قطع به یقین جامعه را به قاعده لج انداختهایم.
این فعال سیاسی اصلاحطلب بیان کرد: عمدتا هرگاه موانع غیراصولی و عاقلانه متکی بر این که ما قیم مردم هستیم را مطرح کردیم، آن هم در عرصهای که اساساً امکان تحقق حتی آنچه را که تبدیل به قانون نداریم، با شکست روبهرو شدهایم.
وی یادآور شد: استفاده مردم از ماهوارهها بیانگر همین استراتژی شکست خورده است؛ مگر ما در ارتباط با استفاده از این وسلیه قانون نداشتیم، اما شاهد بودیم هنگامی که برای مردم تصمیم گرفتیم، به یکباره استفادهکنندگان ۲۰ درصدی از این وسلیه به قاطبه مردم تبدیل شدند.
چک سفید امضا به دولت ندادهایم
همچنین، سید غنی نظری خانقاه، با اشاره به گمانه زنیها درباره ترکیب کابینه سید ابراهیم رییسی اظهار کرد: عدهای واقعا به قصد خدمت پا پیش گذاشته اند که هم تجربه و علم آن را دارند و هم پاکدست هستند و امتحان خود را پس دادهاند، که قابل تقدیر است. اما عدهای هم هستند که به هر قیمتی شده میخواهند خود را وارد کابینه کنند.
بنابر گزارش ایرنا، وی افزود: مثلا فردی ۵ حکم از ستاد آیتالله رییسی دریافت کرده است. به یکی از این آقایانی که چندین حکم دارد به مزاح گفتم احکام شما از احکام خود آقای رییسی بیشتر است. به نظرم این تیپ افراد بیشتر فرصت طلبند تا خدمتگزار.
این نماینده مجلس با بیان اینکه کارآمدی باید ملاک انتخاب افراد باشد، گفت: باید کاری کنیم که ۴۸ درصد رای دهنده در انتخابات بعدی به ۶۰ و۷۰ درصد برسد. این میزان رای برای ما زنگ خطر است و باید به فکر افزایش آن باشیم.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس یادآورشد: کابینه باید کارآمد و به دور از مسائل حاشیهای باشد و به مشکلات اصلی جامعه رسیدگی کند، اتخاذ این روش در مشارکت بعدی تاثیر خواهد گذاشت.
وی با بیان اینکه انصافا برخی از افرادی که امروز در فضای رسانهای مطرح میشوند در حد وزیر و معاون وزیر نیستند، گفت: برخی افراد خودشان را در فضای مجازی را در کنار افراد دارای صلاحیت به عنوان گزینه فلان وزارتخانه مطرح میکنند. از این جهت لیستهای مختلفی که برای کابینه دولت سیزدهم بیرون میآید، غیررسمی و بیاعتبارند.
وی با اشاره به فرایند معرفی و انتخاب اعضای کابینه گفت: برای کابینه جاهای مختلفی باید نظر بدهند، مجلس باید رای بدهد. سوابق، صلاحیت و گذشته افراد بسیار مهم است. اگر کسی مطرح شود ولی نتواند در مجلس رای اعتماد بگیرد چه سودی دارد؟ من و همکارانم در مجلس یازدهم برای انتخاب کابینه دولت فقط کارآمدی و صلاحیت افراد معرفی شده را در نظر میگیریم. اگر فردی معرفی شود که ضعیف باشد قطعا با رای مخالف مواجه خواهد شد.
نظری خانقاه یادآورشد: جبهه انقلاب کمک کرد تا آیتالله رییسی منتخب مردم شود، ولی مجلس چک سفید به دولت نداده و چشم بسته به کابینه رای نخواهد داد. مجلس هم اختیار دارد و هم استقلال. شاید برخی از نمایندگان به بحث اختیار و استقلال مجلس علاقهمند نباشند ولی من خود را دارای استقلال و اختیار میدانم.
27215
آخرین دیدگاه