نشست سران گروه هفت در حالی روز جمعه در بریتانیا آغاز خواهد شد که کشورهای عضو این گروه در نظر دارند یک میلیارد دوز از واکسن کرونا را به کشورهای فقیر جهان اختصاص دهند.
بنا به اعلام دولت بریتانیا که ریاست دوره ای گروه هفت را برعهده دارد «طرحی برای گسترش تولید واکسن» نیز از سوی کشورهای عضو اعلام خواهد داشت. بریتانیا قرار است ۱۰۰ میلیون دوز از یک میلیارد دوز وعده داده شده را تامین کند. پیشرفت قابل توجه کارزار واکسیناسیون در بریتانیا به لندن امکان داده است تا دوزهای اضافی خود را به دیگر کشورهای جهان اختصاص دهد.
تاکنون نزدیک به ۷۰ میلیون دوز از واکسن کرونا در بریتانیا تزریق شده است. نیمی از یک میلیارد دوز وعده داده شده از سوی گروه هفت را ایالات متحده آمریکا تامین خواهد کرد. جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در این مورد گفت: «وظیفه بشردوستانه ما این است که تا حد ممکن جان آدم ها را نجات دهیم.»
یک میلیارد دوز واکسنی که گروه هفت وعده آن را داده قرار است از طریق ساز و کار «کوواکس» در بین «۹۲ کشور جهان» تقسیم شود. از این میان ۲۰۰ میلیون دوز قرار است تا پایان سال ۲۰۲۱ در اختیار کشورهای فقیر قرار گیرد.
ساز و کار «کوواکس» تاکنون بیش از ۸۰ میلیون دوز از واکسن بیماری همه گیر «کووید ۱۹» را در ۱۲۹ کشور یا منطقه جهان تقسیم کرده است.
علاوه بر آمریکا و بریتانیا کشورهای کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا و ژاپن نیز عضو گروه هفت هستند. رهبران این کشورها قرار است علاوه بر مقابله با همه گیری ویروس کرونا در مورد احیای اقتصاد پس از این همه گیری و تغییرات آب و هوایی نیز با یکدیگر گفتگو کنند. سران گروه هفت همچنین در نظر دارند به طور رسمی اخذ دستکم ۱۵ درصد مالیات از شرکت ها در سطح جهان را اعلام کنند.
وزرای دارایی کشورهای عضو گروه هفت هفته گذشته در مورد وضع مالیات ۱۵ درصدی در سطح جهان به توافق دست یافتند. این تصمیم در راستای مقابله با فرارهای مالیاتی و استقرار شرکت ها در گریزگاه های مالیاتی اتخاذ شده است.
رهبران گروه هفت قرار است با الیزابت دوم، ملکه بریتانیا و دیگر اعضای ارشد خاندان سلطنتی این کشور نیز دیدار کنند.
آخرین دیدگاه