کارشناس آزمایشگاه کنترل مواد غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: تغییر سبک زندگی و مصرف زیاد غذاهای آماده موجب افزایش بیماریهایی نظیر چاقی، قلبی و عروقی، سرطان و دیابت میشود.
انسیه رحیمی افزود: غذاهای آماده (فست فود) شامل پیتزا، همبرگر، چیز برگر، انواع ساندویچ، مرغ سوخاری، ناگت مرغ و سیبزمینی سوخاری است که از رستورانهای عرضهکننده تهیه و جزو جدای ناپذیری از برنامه غذایی روزانه ما شده است.
وی اظهار داشت: این غذاهای آماده که در ظاهر شیک، متنوع و خوشمزه هستند در اصل بیماریزا بوده و استفاده چندین وعده از آنها در هفته سلامتی ما را به خطر میاندازد.
این کارشناس مواد غذایی گفت: براساس آخرین اعلام سازمان بهداشت جهانی، غذاهای آماده به دلیل اینکه حاوی مقدار زیادی چربی و مواد افزودنی هستند، حجم زیادی از کالری را وارد بدن میکند که موجب بیماریهایی نظیر چاقی و دیابت میشود.
وی با بیان اینکه مصرف فست فودها تهدیدی برای سلامت قلب، گفت: غذاهای آماده چون حاوی روغن و چربی ناسالم و نمک زیاد هستند حداکثر پنج تا هفت برابر غذاهای سالم، انرژی دارند.
رحیمی تاکید کرد: مصرف مداوم و زیاد این نوع غذاها به این دلیل که حاوی چربیهای اشباع شده و کالری زیاد است میتواند خطر چربی خون بالا و بیماریهای قلبی و عروقی را افزایش دهد.
وی اضافه کرد: در مراحل تهیه غذاهای آماده و کنسروی چون حرارت قابل کنترل نیست به دلیل حرارت بالا ویتامینهای موجود در آن از بین میرود.
روغن به کار رفته در پخت این غذاها سرطانزا است
این کارشناس مواد غذایی گفت: برای پخت فست فودها، معمولا از روغنهایی که اسید چرب اشباع دارند، چندین بار برای سرخ کردن استفاده میشود و حرارت زیاد باعث سوختن روغن و ایجاد ترکیباتی در آن میشود که میتواند سرطان زا باشد.
وی افزود: همچنین در سوسیس و کالباسها از نیتریت به عنوان رنگ دهنده استفاده میشود که افزایش مصرف این نوع خوراکی موجب بیماری سرطان در سیستم گوارشی بدن میشود.
رحیمی عنوان کرد: مصرف فست فودها در طول زمان سیستم ایمنی بدن را بیشتر مورد حمله قرار داده و خطر ابتلا و پیشرفت بیماریهای حاد را افزایش میدهد.
وی در پایان گفت: این اثرات تا زمان تغییر رژیم غذایی و جایگزین کردن غذاهای سالم در برنامه غذایی روزانه و مصرف میوه و سبزیجات به جای مواد غذایی غیر مغذی و مضر برای سلامت عمومی بدن، ادامه خواهد یافت.
آخرین دیدگاه