برترین‌های موزه در ایران معرفی شدند

60a480405a7a6_60a480405a7a8 برترین‌های موزه و موزه‌داری همزمان با روز جهانی موزه معرفی شدند.

مراسم تقدیر از موزه‌داران با حضور علی‌اصغر مونسان – وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی – در حیاط کاخ گلستان برگزار شد. بیشتر تقدیرشده‌ها به دلیلی محدودیت‌های کرونا در مراسم حضور نداشتند و وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به دلیل آفتاب و گرمای هوا در این مراسم سخنرانی نکرد.
محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی این وزارتخانه، نیز در سخنانی از کارشناسان موزه و مفاخر میراث فرهنگی، باستان‌شناسان و مرمتگران درگذشته یادی کرد و در ادامه با اشاره به شعار روز جهانی موزه، اظهار کرد: کرونا مشخص کرد رویکرد قدیم در موزه‌داری دیگر پاسخگو نیست. تا قبل از کرونا، ٢٣ میلیون بازدیدکننده حضوری از موزه‌ها داشتیم و اکنون وارد دوره جدیدی شده‌ایم که باید منعطف ‌و خلاق برخورد کنیم.

او به مناسبت هفته میراث فرهنگی گزارش عملکردی از سایر فعالیت‌های این حوزه داد و گفت: شش‌هزار بنای تاریخی مرمت و احیا شده که بیشتر با بودجه مردم بوده، ۲۵۰۰ کارگاه مرمتی نیز در کشور فعال شده، بالغ بر ۶۰ هزار اثر موزه‌ای مرمت شده و حدود ۵۰۰ پروژه در صف افتتاح و بهره‌برداری است. ١٨۵٠ استرداد در دوسه سال گذشته نیز انجام شده. همچنین در سال‌های اخیر ۱۴۴۰ اثر در فهرست آثار منقول ثبت شده است.
محمدرضا کارگر، مدیرکل امور موزه‌ها هم گزارشی از وضعیت موزه‌ها در کشور ارائه کرد و افزود: بیش از ۷۴٠ موزه فعال در کشور وجود دارد که ١٧٠ موزه از بین آن‌ها خصوصی است.

او با اشاره به روند رو به رشد احداث موزه در ایران، گفت: قبل از دولت تدبیر و امید ۴۵۵ موزه فعال در کشور وجود داشت و حدود ۳۰۰ موزه در هشت سال به این مجموعه اضافه شد. درحال حاضر هر پنج روز یک موزه راه‌اندازی می‌شود.

در ادامه این مراسم این افراد به عنوان برترین‌ها تقدیر شدند: آفرین امامی به عنوان مدیر موزه ستادی، میریم افسری (از موزه گلیم و دست‌بافته‌های عشایری سیرجان) و حجت‌الله کمالی (از موزه شهاب سنگ‌های ایران) به عنوان موزه‌دار خصوصی، محمدرضا پهلوان و پرستو قاسمی از استان‌های خراسان رضوی و زنجان به عنوان نمایندگان موزه‌های استانی، صادق شیخی (از موزه ایذه خوزستان)، مژگان صفامهر (از موزه‌دار میراث استان اصفهان) و زهرا کوهساریان (از موزه مردم‌شناسی آزادشهر) به عنوان موزه‌دار، منصوره آزادواره‌ای (از کاخ گلستان) و نینا رضایی (از موزه ملی ایران) فعال عرصه موزه‌داری، گل بهشت تقوا (از موزه ملی)، جواد محمدی (از زنجان) و ناهیده رضایی (از آذربایجان غربی) به عنوان امین اموال، بنفشه کهلایی (از مجموعه فرهنگی ـ تاریخی سعدآباد) مسؤول اموال برتر موزه‌ها، کبری دهقان‌نژاد (از موزه ملی)، پیمانه برناک (از چهارمحال و بختیاری)، شادی مرادی و آرمان رزم (از بخش خصوصی) به عنوان مرمتگران برتر، بهمن جلیلی (مردم‌شناسی گیلان) و سیدحسن موسوی (مردم‌شناسی خراسان رضوی) به عنوان مجموعه‌دار خصوصی، زهرا وطن‌پرست، آرش میلانی‌نیا، معصومه بیدخوری، فیروز فیروز، تورج رستمی، علی یاوری و ابراهیم ولدی (از تهران) در زمینه طراحی و تجهیز موزه، محمدحسین سیف، علی طهرانچی، سپیده پورمحمدی، مرضیه صفارمحمدآبادی در زمینه حفاظت پیشگیرانه و مدیریت بحران و علیرضا محمودی آشتیانی و امیر عاشوری در حوزه پیشتیبانی و نگهداری موزه‌ها.

همچنین پنج جلد از مجموعه کتاب‌های میراث‌فرهنگی و طبیعی که توسط اداره‌کل ثبت و حریم آثار میراث معنوی و طبیعی به چاپ رسیده است به همراه کتاب حراست حقوقی از میراث‌فرهنگی ناملموس در این مراسم با حضور وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی رونمایی شد. مونسان سپس نمایشگاه اسناد و اقلام پستی را که در کاخ گلستان برپا شده افتتاح کرد. با توجه به تعطیل بودن موزه‌ها، آثار این نمایشگاه مجازی نمایش داده می‌شود.

پست بعدی

تعدیل تعداد مسکن در واحد سطح با نوسازی ساختمان‌های قدیمی/ مالکان چگونه در این راهبرد همکاری خواهند کرد؟

چ مه 19 , 2021
آیا می توان با استفاده از پتانسیل خانه های اصطلاحا کلنگی و بافت های فرسوده برای افزایش تعداد آپارتمان در واحد سطح استفاده کرد و قیمت تمام شده مسکن را کاهش داد؟ به نظر می رسد راه حل های مهمی در این زمینه وجود دارد. مسکن یکی از مشکلات سال […]

اجتماعی

منوی شبکه های اجتماعی تنظیم نشده است. شما باید منویی ایجاد کنید و آن را به منوی شبکه های اجتماعی در تنظیمات منو اختصاص دهید.

آخرین دیدگاه

000