روشهای جلوگیری از سرطان سینه

60a347663358d_2021-05-18_09-19 طبق نتایج به دست آمده از تحقیقات سرطان سینه تا ۵ سال دیگر ۶۳ درصد افزایش خواهد داشت پس از حالا باید به فکر پیشگیری باشیم .

خبر افزایش بروز سرطان سینه تا ۶۳ درصد تا سال ۲۰۲۵ میلادی را یکی از اعضای هیئت علمی پژوهشکده سرطان جهاد دانشگاهی خانم دکتر «شهپر حقیقت» بر اساس تازه‌ترین نتایج تحقیقات بیان و این نکته را یادآوری کرده است که میانگین سن تشخیص سرطان در کشور‌های در حال توسعه نسبت به کشور‌های اروپایی و آمریکایی کمی پایین‌تر است. با توجه به پایین بودن سن ابتلا و روند سالمند شدن جامعه در سال‌های نه چندان دور شاهد افزایش احتمال ابتلا به سرطان سینه خواهیم بود. پس باید به فکر دادن آگاهی بیشتر درباره این بیماری و پیشگیری از آن باشیم. ادامه مطلب را در این زمینه مطالعه کنید:

دلایل ابتلا به سرطان سینه
با این که هنوز علت مشخصی برای ابتلا به سرطان سینه ذکر نشده است، اما عوامل متعددی در بروز این بیماری نقش دارد از جمله:

۱- افزایش سن
به گفته دکتر فرشید اربابی متخصص انکولوژی و رادیوتراپی، تنها ۱۰ تا ۱۵ درصد سرطان‌های سینه در خانم‌های زیر ۴۰ سال دیده می‌شود. در حالی که خانم‌های بالای ۶۰ سال بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند.

بیشتر بخوانید:

کاهش ابتلا به سرطان سینه با ۱۵ دقیقه ورزش روزانه

زنان درمان سرطان سینه را از ترس ناباروری به تعویق نیندازند

۲- سابقه خانوادگی
افرادی که سابقه سرطان سینه را در بین اعضای درجه یک خانواده خود دارند دو برابر دیگران در معرض ابتلا قرار دارند.

۳- جهش‌های ژنی
برخی جهش‌های ژنی ارثی، شانس ابتلا به این سرطان را افزایش می‌دهد. تست‌های ژنتیکی، میزان بروز مشکلات ژنتیکی به خصوص در افرادی را که سابقه خانوادگی دارند نشان می‌دهد.

عوامل مستعد کننده ابتلا
چاقی به ویژه چربی دور شکم، کم تحرکی و رژیم غذایی نامناسب، بافت غدد و چربی متراکم در سینه، ناباروری یا بارداری در سنین بالا (۳۵ سال) یا به عبارتی اولین بارداری بعد از ۳۰ سالگی و مصرف طولانی مدت هورمون‌ها از جمله عوامل زمینه‌ساز ابتلا به سرطان سینه است.

نشانه‌های سرطان سینه
تورم تمام یا قسمتی از سینه
حفره حفره شدن پوست (شبیه به پوست پرتقال)
درد
تو رفتگی نوک سینه
قرمز شدن، پوسته پوسته شدن یا ضخیم شدن پوست سینه
ترشح

یک راه تشخیص مطمئن
یکی از بهترین و دقیق‌ترین روش‌های غربالگری در تشخیص سرطان سینه ماموگرافی است. ماموگرافی توسط دستگاه‌های پیشرفته و با تابش ناچیز اشعه، بدون هیچ عارضه‌ای قادر به تشخیص توده‌های غیر قابل لمس و رسوبات آهکی است که قبل از ایجاد سرطان تشکیل می‌شود.

بیشتر بخوانید:

علائمی که نشان‌دهنده احتمال سرطان سینه هستند

متوسط سن ابتلا به سرطان سینه در ایران ۱۰ سال جوان‌تر از جهان است

خودآزمایی برای تشخیص به موقع

نگاه کردن
در برخی موارد، سرطان سینه باعث بروز تغییراتی در ظاهر آن می‌شود که با نگاه کردن قابل تشخیص است؛ بنابراین لازم است که با ظاهر این اندام خود آشنا باشید تا بتوانید هر گونه تغییر احتمالی را تشخیص دهید.
۱- دست‌ها را در دو طرف بدن به حالت آویزان قرار دهید.
۲- دست‌ها را از کنار سرتان صاف بالا بکشید.
۳- دست‌ها را از آرنج خم کنید و به کمر فشار دهید (دست‌ها را به کمر بزنید و فشار دهید).
۴- دست‌ها را صاف به جلو بکشید و کمی به سمت جلو خم شوید.
هر گونه تغییر غیر عادی مانند قرمزی، فرورفتگی و پوسته شدن، انحراف یا برآمدگی را جدی بگیرید.

لمس کردن
بهتر است از قسمت انتهایی بند آخر سه انگشت میانی استفاده کرد. هیچ وقت بافت سینه را بین انگشتان فشار ندهید، زیرا به‌طور کاذب وجود توده را احساس می‌کنید. در حالی که واقعاً توده‌ای وجود ندارد. محدوده‌ای که بین استخوان ترقوه از بالا، استخوان جناغ سینه و زیر بغل از دو طرف و دو انگشت پایین‌تر از لبه پایین سینه، در محل کش لباس زیر از پایین قرار دارد، باید معاینه شود.

راه‌های پیشگیری
انتخاب سبک زندگی سالم
پرهیز از دخانیات
کنترل وزن
فعالیت مناسب فیزیکی
شیردهی
حاملگی در سن مناسب (۲۰ تا ۳۵ سالگی)
رژیم غذایی سالم
کاهش قرارگیری در معرض تابش‌های آزمایشگاهی
محدود کردن درمان‌های هورمونی
مصرف انواع ویتامین و مواد مغذی
خواب کافی و دوری از استرس

پست بعدی

به بازپرس گفتم با یک فرغون سند و مدرک آمدم/ صدا و سیما به قالیباف تریبون داد، اما به من نه

س مه 18 , 2021
عضو شوراى شهر تهران گفت: در جریان شکایت آقای قالیباف از من در شعبه 15 دادگاه، بازبرس این شعبه که بعدا در جریان پرونده طبری محکوم هم شد، بعد از مراجعه من در نهایت به وكيل من گفت که به او بگویید من دهنش را زیپ می کشم. محمود ميرلوحى […]

اجتماعی

منوی شبکه های اجتماعی تنظیم نشده است. شما باید منویی ایجاد کنید و آن را به منوی شبکه های اجتماعی در تنظیمات منو اختصاص دهید.

آخرین دیدگاه

000