عوارض تماشای تلویزیون برای سلامتی

609b8ee957fb9_2021-05-12_12-46 تماشای چند ساعته تلویزیون عوارض جانبی بسیار بدی برای سلامتی ایجاد می‌نماید، اما روش‌های مختلفی وجود دارد که می‌توان از این مشکلات اجتناب نمود.

این انتظار که از یک فرد معتاد به تماشای تلویزیون خواسته شود که از تماشای تلویزیون پرهیز نماید امری نسبتاً ناممکن است اما می‌توان از این افراد خواسته شود که یک ساعت قبل از خوابیدن تماشای تلویزیون را متوقف نماید و یا فقط آخر هفته‌ها یک توقف نسبتاً طولانی داشته باشند.

خطرات اعتیاد به تماشای تلویزیون در سالمندان

تماشای بیش از حد تلویزیون می‌تواند یکی از مشکلات جوانان تلقی شود، که به‌صورت یک عادت ناسالم در سرتاسر جهان در حال افزایش است. اما لازم است بدانید که این فقط جوانان نیستند كه بیش از حد تلویزیون تماشا می‌کنند بلکه افراد مسن نیز با نرخ بالایی به دیدن برنامه‌های تلویزیون اعتیاد دارند. عوارض ناشی از اعتیاد در این زمینه در بین جوانان راحت‌تر درمان می‌شود اما در سنین بالاتر مانند 55 تا 70 سالگی خطراتی مانند بی‌خوابی و سکته‌های قلبی و مغزی سلامت سالمندان را تهدید می‌نماید.همچنین، نسلی جوانی که از سنین پایین به دیدن تلویزیون اعتیاد دارند قطعاً در سنین بالاتر عوارض بیشتری را تجربه خواهند نمود.

دردسرهای سریال‌های بی‌پایان

تماشای قسمت‌های بی‌پایان یک سریال پدیده‌ای است که اخیراً شایع شده است زیرا در گذشته برای پیگیری قسمت‌های یک سریال لازم بود که برای آخرین قسمت‌ها یک هفته صبر کنید، اما خدمات شبکه‌هایی مانند فیلیمو و نماوا به این معنی است که هر زمان که بخواهید می‌توانید هر چیزی را تماشا کنید.اما مطالعه‌ای که اخیراً در ژورنال Clinical Sleep Medicine منتشر شده است، نشان داده است که این رفتار در واقع می‌تواند برای ما عوارض بدی داشته باشد. در این تحقیق 423 نفر از افراد 18 تا 25 ساله شرکت کردند که از آنها خواسته شد در یک نظرسنجی آنلاین درباره عادات تلویزیونی، کیفیت خواب، خستگی، بی‌خوابی و هوشیاری قبل از خواب خود شرکت نمایند.بسیاری از این افراد چندین قسمت متوالی از یک سریال را در یک نشست تماشا می‌نمودند. از هر 10 شرکت کننده هشت نفر خود را به‌عنوان یک تماشاگر حریص معرفی می‌کنند، که هر هفته 20% افزایش نرخ تماشای سریال نسبت به ماه گذشته را داشتند.همانگونه که بیان شد بیش از نیمی (52%) از کسانی که به تماشای بیش از حد اذعان کرده‌اند سه تا چهار قسمت را در یک نشست مشاهده می‌کردند که میزان متوسط زمان آن 3 ساعت و 8 دقیقه طول می‌کشید. این تماشاگران خستگی بیشتر، علائم بی‌خوابی، کیفیت پایین خواب و احساس هوشیاری بیشتر قبل از خواب را گزارش کردند.

اثرات منفی بر کیفیت خواب

به‌طورکلی، کسانی که بیش از حد تلویزیون تماشا می‌کنند 98 درصد بیشتر از افراد دیگر خواب بی‌کیفیت‌تری دارند.محققان بر ای باورند که سریال‌های پرحادثه اغلب ساختار داستانی پیچیده‌ای دارند كه باعث می‌شود بینندگان كاملاً در داستان غوطه‌ور شوند. این تعامل شدید با محتوای تلویزیونی ممکن است شرایطی را به وجود آورد که ذهن را به مدت طولانی مشغول نماید و بنابراین روی خواب تأثیر می‌گذارد.به گفته محققان یکی از اصلی‌ترین مشکلات ناشی از تماشای بیش از حد می‌تواند افزایش احساس هوشیاری قبل از خواب باشد.هر فعالیتی که پیش از خواب انجام می‌دهیم ممکن است باعث ایجاد تغییر در کیفیت خواب شود از جمله ناتوانی در خواب و کیفیت پایین خواب.گروه سنی مورد مطالعه معمولاً در خوابیدن مشکل ندارند بنابراین اگر مشکلی در خواب آنها پیش بیاید لازم است موردتوجه و پیگیری قرار گیرد. تماشای مونیتورهای نورانی، به‌خصوص در شب می‌تواند خواب شما را مختل نماید، زیرا این یکی از نشانه‌هایی است که به حفظ ریتم ساعت شبانه‌روزی بدن کمک می‌کند.وقتی هوا تاریک می‌شود، بدن ما برای خواب آماده می‌شود، اما چراغ‌های روشن ممکن است مغز ما را فریب دهند و فکر کنند هنوز روز ادامه دارد. در حقیقت نور ساطع شده از صفحات مانیتورها توانایی ما را در ترشح ملاتونین کاهش می‌دهد. ملاتونین در هنگام عصر و کاهش نور ترشح می‌شود و سبب می‌شود که ما برای خوابیدن آماده شویم اما با تماشای یک مانیتور پر نور ترشح ملاتونین کاهش می‌یابد و خوابیدن را دشوار می‌کند.

تاثیرات کافئین بر خواب

ممکن است فکر کنید بهتر است که در هنگام بیدار شدن از خواب و برای احساس هوشیاری بیشتر مقداری نوشیدنی کافئین دار بخورید اما لازم است بدانید که ممکن است پس از گذشت دو هفته، اثرات منفی و طولانی‌مدت این عادت را مشاهده کنید.نوشیدنی‌های کافئین دار بعد از چند هفته سبب کاهش میزان هوشیاری افراد در حین بیداری می‌گردد و عملکرد ذهن آنها را به‌شدت کاهش می‌دهد و فرد دیگر توانایی حفظ هوشیاری خود را حتی در شرایط بحرانی مانند رانندگی نخواهد داشت.در این شرایط توانایی پردازش ذهن کاهش می‌یابد و فرد قادر نخواهد بود اطلاعات جدید را به ذهن بسپارد.

همچنین ممکن است شاهد تغییر در سیستم ایمنی بدن باشید و بدن توانایی مقابله با سرماخوردگی و ویروس‌های دیگر را نداشته باشد.همچنین احتمال افزایش خطر چاقی در طولانی مدت، بیماری قلبی، خطر سکته مغزی، خطر ابتلا به سرطان وجود دارد. بنابراین عواقب طولانی مدت انجام این کار، برای سلامتی ما بسیار مضر است.ممکن است گروهی از افراد با تصور این‌که از نظر ژنتیکی مستعد ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی هستند چندان به علت بیمار شدن خود که ناشی از مشکلات خواب است توجه نکنند و به رویه ناسالم زندگی خود ادامه دهند و مشکلات جسمی خود را بیشتر نمایند.

راه حل این مشکل چیست؟

واضح است که بیشتر افرادی که به تماشای تلویزیون معتاد شده‌اند به‌راحتی این عادت را ترک نخواهند نمود، بنابراین چگونه می‌توانیم با این اعتیاد به تماشای تلویزیون مقابله نماییم؟محققان بر این باورند که بهترین روش برای انجام این کار استفاده از زمان آخر هفته برای تماشای تلویزیون است و یا به‌جای عصرها بهتر است در ساعات اولیه روز به تماشای برنامه مورد علاقه خود بپردازیم.استفاده از حالت توقف در بین تماشای برنامه ممکن است روشی مؤثر برای کاهش میزان تماشای تلویزیون باشد اما گاهی فرد پس از صرف غذا یا صحبت با دیگران و انجام کارهای شخصی، برای دنبال کردن برنامه مجدداً اقدام خواهد نمود و در این حالت زمان تماشای فیلم از 2 یا 3 ساعت به حدود 5 ساعت یا بیشتر منجر خواهد شد و آسیب زیادی را متوجه فرد خواهد نمود.در عوض می‌توان تحت هر شرایطی پس از ساعت 6 عصر به‌هیچ‌وجه تلویزیون تماشا ننمود و این قانون را به‌صورت جدی اعمال کرد تا کیفیت خواب شبانه بهبود یابد.بهتر است هرگز صورت‌مسئله را پاک نکنید و با خوردن داروی خواب به دنبال بهبود کیفیت خواب شبانه خود نباشید زیرا استفاده از این روش به‌سلامت عمومی بدن شما آسیب خواهد زد.

پست بعدی

پیامک های عجیب سیاسی – انتخاباتی با هشتگ همراه اول!

پ مه 13 , 2021
سرشماره ای با هشتگ همراه اول، با ارسال یک پیامک عجیب برای مشترکان خود، از آنها خواسته یکی از چهره هایی که تاکنون برای انتخابات ثبت نام نکرده اند را انتخاب کرده و آنها را به عرصه انتخابات دعوت کنند. فارغ از اینکه چه نام هایی در فهرست پیامک منسوب […]

اجتماعی

منوی شبکه های اجتماعی تنظیم نشده است. شما باید منویی ایجاد کنید و آن را به منوی شبکه های اجتماعی در تنظیمات منو اختصاص دهید.

آخرین دیدگاه

000