کارگزارانیها همزمان با اعلام کاندیداهای حزبی خود، از عدم کاندیداتوری جهانگیری خبر دادند.
احزاب اصلاحطلب در حال بررسی برای معرفی کاندیدای خود به جبهه اصلاحات ایران هستند، آنهم در حالی که تاکنون تقریبا تمامی احزاب اصلاحطلب با وجود آنکه میگویند گزینه اختصاصی خود را دارند، ولی تاکید دارند که نظر آنان همان است که جبهه اصلاحات ایران درنهایت بنابر خرد جمعی و خروجی نهایی مذاکرات اعلام خواهد کرد. این یعنی اگر کاندیدای اصلی آن حزب از سوی جبهه اصلاحات ایران کنار گذاشته شد، احزاب نیز تبعیت میکنند و پشت کاندیدایی میایستند که کاندیدای نهایی جبهه اصلاحات است، نه الزاما کاندیدای اختصاصی این یا آن حزب و تشکل اصلاحطلب. در این بین کارگزاران سازندگی فعالیتهایی جدی را در دستورکار قرار داده و درحالی از گزینههای نهایی خود رونمایی کرده که برخی کاندیداهای احزاب اصلاحطلب، مشترک هستند و اتفاقا از گزینههای اصلی جریان اصلاحطلبی نیز محسوب میشوند؛ چهرههایی از جمله محمدجواد ظریف که کارگزاران اعلام کرده یکی از گزینههای مطلوبشان است.
محسن هاشمیرفسنجانی، رییس شورای مرکزی و البته رییس ستاد انتخابات کارگزاران سازندگی دیروز از آخرین تصمیمات انتخاباتی این تشکل سیاسی به خبرگزاری اصولگرای تسنیم خبر داده و گفته است: «آنچه در شورای مرکزی حزب به تصویب رسید، حضور در نهاد اجماعساز اصلاحطلبان بود، البته اعضای حزب بنده و دکتر ظریف را به عنوان یک گزینه مصوب کردند، اما بنای کارگزاران بر تبعیت از خرد جمعی در نهاد اصلاحطلبی است؛ بنابراین منتظر اعلام نظر نهاد اجماعساز هستیم؛ البته دکتر جهانگیری قبلا گفتهاند تصمیم به کاندیداتوری ندارند و به همین علت در شورای مرکزی روی ایشان بحث نشد. اگر در تصمیم خود تجدیدنظر کنند، طبیعتا کارگزاران هم موضوع را مورد بحث قرار خواهند داد.» با این تفاسیر اسحاق جهانگیری از میدان خارج میشود. جهانگیری ازجمله چهرههای شاخصی بود که نامش از همان روزهای انتخابات 96 برای انتخابات 1400 مطرح بود، اما حوادث این 4 سالی که گذشت، به نحوی رقم خورد که ظاهرا او حامیان خود را از دست داد و حالا گویا دیگر تمایلی به کاندیداتوری ندارد. حال آنکه طی ماههای اخیر بارها اخبار ضد و نقیضی از کاندیداتوری او در شبکههای اجتماعی منتشر شده بود و برخی ناظران میگفتند که ممکن است جهانگیری در روزهای نامنویسی کاندیداها از تصمیم نهایی پرده بردارد اما حالا سخنان محسن هاشمی نشان میدهد که جهانگیری تصمیم قطعی خود را برای نیامدن گرفته است. هر چند جهانگیری از جمله چهرههایی بود که تنها موردنظر کارگزاران نبود و در صورت اعلام کاندیداتوری احتمالا مورد حمایت احزاب دیگر هم قرار میگرفت.
تا اینجای کار اما محسن هاشمی و ظریف گزینههای کارگزاران هستند. چهرههایی که قرار است هفته آینده دربارهشان در جبهه اصلاحات بحث و بررسی آغاز شود، آنهم در حالی که ظریف این روزها با چالشهای جدی مواجه است و پیش از این و این اواخر بهکرات اعلام کرده که قصد کاندیداتوری ندارد. محسن هاشمی نیز دیروز گفته بود: «تا جایی که اطلاع دارم دکتر ظریف با وجود محبوبیت بالا، بنایی بر حضور در انتخابات ندارد و این موضوع را بارها اعلام کرده و شاید طرح مساله کاندیداتوری ایشان در شرایط حساس مذاکرات هم با هدف تخریب روند مذاکرات صورت بگیرد، حوزه سیاست خارجی، حوزه حساسی است و باید ملاحظاتی برای دیپلماتها که سربازان کشور در سیاست خارجی هستند، درنظر گرفته شود و فراتر از مسائل جناحی و بهصورت ملی به موضوع نگاه کنیم.»
همزمان البته محمد عطریانفر، دیگر عضو ارشد حزب کارگزاران سازندگی نیز توضیحات محسن هاشمی را تکمیل کرد ضمن تکرار آنچه هاشمی درباره دو گزینه نهایی این تشکل سیاسی اعلام کرده بود، به باشگاه خبرنگاران جوان گفته است: «از موضع جبهه اصلاحطلبان آقای محمدجواد ظریف مورد تایید است و از نظر احزاب هم آقای محسن هاشمی به عنوان منتخب حزب کارگزاران معرفی شده است. نکته قطعی از نظر حزب کارگزاران این است که به دنبال مشارکت جمعی و همگرایی در درون جبهه اصلاحات هستیم و باید به شخصیتی دست پیدا کنیم که مورد نظر تمامی جریانها و احزاب اصلاحطلب باشد.» عطریانفر، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی با اشاره به اینکه هیچ حزبی تصمیم قطعی برای حضور یک نامزد خاص در انتخابات ریاستجمهوری نمیگیرد، میگوید: «ورود محسن هاشمی به انتخابات، بستگی به نظر تمامی احزاب اصلاحطلب دارد که این موضوع در دست بررسی است.»
خبر تصمیمگیری کارگزاران درباره گزینههای نهایی خود اما در حالی منتشر میشود که پیش از این زمزمههای کاندیداتوری محسن هاشمی مطرح بود و برخی منابع مدعی بودند که او با 2 شرط تایید صلاحیت و حمایت حداکثری اصلاحطلبان وارد گود رقابت خواهد شد. حالا که کارگزاران رسما از کاندیداتوری او خبر داده و به نظر میرسد که او دستکم از برخی جوانب اطمینان یافته است. این درحالی است که فارغ از بحث تاییدصلاحیت و اجماع اصلاحطلبان، بحث مشارکت شهروندان هم دغدغه این روزهای اصلاحطلبان است و محسن هاشمی در این باره گفته است: «در شرایط فعلی که فضای انتخابات سرد است و مشارکت در پایینترین سطح نسبت به دورههای گذشته قرار دارد، به نظرم هر نوع فعالیت و بحث و گفتوگو درباره انتخابات مثبت است و موجب توجه افکار عمومی به انتخابات میشود، بنابراین حتی گفتوگو با کسانی را که قائل به رای دادن هم نیستند، مثبت میدانم؛ چون اولین گام برای رای دادن آنها، گفتوگو درباره علت رای ندادن است تا مسکوت گذاشتن موضوع.»
آخرین دیدگاه