کنترل زندگی خود را به دست بگیریم

60879dd6c30c9_2021-04-27_09-45 شما در هر زمان و شرایطی می‌توانید طراح زندگی خود باشید. زندگی موقعیت‌های ثابت و متغیری دارد که برخی از آن‌ها را نمی‌توان تغییر داد. اما می‌توان از زنجیرهای محدود کننده خود خلاص شد و زندگی‌ را در جهت دلخواه، پیش برد.

طراحی زندگی یعنی عواملی که متغیر هستند را کنترل کنید و آن‌ها را در جهت رسیدن به خواسته‌های خود به کار بگیرید. طراحی زندگی شامل مراحل و اصولی است که با دانستن آن‌ها می‌توانید یک طرح برای خود بسازید و از این طریق مسیر آینده را تعیین کنید. طراحی سبک و شیوه‌ی زندگی از جمله مهارت‌های مهم در زندگی است. در ادامه مقاله به بررسی کامل طراحی زندگی می‌پردازیم.

چرا لازم است تا طراح زندگی خود باشید؟
هیچ تضمینی وجود ندارد که زندگی آن طور که می‌خواهید پیش برود. زندگی سرشار از اتفاقاتی می‌باشد که از اراده انسان خارج است. مثلا شما نمی‌توانید خانواده، محل تولد و اتفاقات دوران کودکی خود را کنترل کنید وآینده را نیز نمی‌‎توانید پیش بینی کنید ولی می‌توانید تصمیم بگیرید که از این نقطه‌ای که قرار گرفته‌اید شروع به کنترل و طراحی زندگی خود کنید.

در واقع تنها عاملی که می‌توان آن را کنترل کرد، طراحی شیوه و سبک زندگی امروز است که مسیر زندگی آینده را نیز تعیین می‌کند. مثلا اگر خانواده شما همیشه در شهر کوچکی زندگی کرده‌اند، دلیل نمی‌شود که شما هم تا آخر عمر در آن شهر زندگی کنید و سبک زندگی والدین‌تان را در پیش بگیرید. با طراحی زندگی می‌توانید آن را در مسیری که دوست دارید پیش ببرید.

با انجام مراحل زیر طراح زندگی خود باشید
برای این که بتوانید زندگی خود را با قدرت و آن طور که می‌خواهید طراحی کنید، لازم است تا مراحل گام به گام آن را بشناسید و اصول اولیه آن را رعایت کنید. این مراحل به شرح زیر می‌باشند:

1. طرح ریزی
همان طور که ساخت یک خانه نیاز به یک طرح اولیه دارد، طراحی زندگی نیز یک طرح مشخص می‌خواهد. شما باید در مرحله اول اهداف و خواسته‌های خود را مشخص کنید. برای خود تعریف کنید که در کجا قرار دارید و به کجا می‌خواهید برسید، سپس می‌توانید زندگی شخصی، روابط دوستانه وعاطفی، شغل و غیره را بر مبنای آن مشخص کنید.

2. تمرکز و اعتقاد
بعد از این که طرح خود را مشخص کردید، باید ذهن خود را متمرکز کنید. ذهنیت مثبت باعث می‌شود که بتوانید با تمام قدرت طرح خود را پیش ببرید و شانس موفقیت در زندگی را افزایش دهید. شما باید افکار خود را به خوبی بشناسید و آن‌ها را در جهت رسیدن به هدف حفظ کنید.

باید به توانایی‌های خود برای رسیدن به هدف اطمینان داشته باشید و ذهن خود را برای رسیدن به آن چه می‌خواهید متمرکز کنید. آنچه که پیش از عمل کردن اهمیت دارد تلاش ذهنی شماست. ابتدا ذهنتان را در شرایط هدف قرار دهید و جوری وانمود کنید که کنترل و طراحی زندگی خود را تماما در اختیار دارید. تنها در این صورت است که اقدامات و فعالیت‌هایتان ثمربخش می‌‌شوند.

3. اقدام کردن
پس از این که طرح خود را مشخص کردید و ذهنتان متمرکز شد، آماده هستید تا اقدام به اجرای طرح خود بکنید. مثلا ممکن است با توجه به طرح، اولین اقدام این باشد تا در کلاس‌هایی که سطح مهارت شما را در حرفه مورد نظرتان افزایش می‌دهند شرکت کنید. هر اقدام مثبت جهت کامل کردن طرح زندگی، گامی برای رسیدن به اهداف است.

4. نظارت بر طرح و اصلاح مداوم آن
طرح اولیه باید متناسب با شرایط و موقعیت جدید شما اصلاح شود. در صورتی که به موفقیت‌های کوچکی می‌رسید، طرح خود را در جهت موفقیت‌های بزرگ‌تر اصلاح کنید. ممکن است شما طرح خود را برای کارآموزی در یک کار آماده کرده باشید ولی الان وقتش رسیده باشد که درخواست ارتقا کنید. اصلاحاتی که بر روی طرح انجام می‌شود گامی در جهت کامل شدن آن است. اگر احساس می‌کنید طرح اولیه اشتباه است و شما را از مسیر رسیدن به هدف دور می‌کند، آن را اصلاح کنید و تغییر دهید.

طراح زندگی خود باشید/ نکات کلیدی
برای این که بتوانید طرح خود را به خوبی مشخص کنید و در این مسیر پیش بروید، لازم است تا به نکات زیر توجه نمایید:

_اهداف خود را به طور کامل مشخص کنید چرا که بدون هدف موفقیت چشم گیری برای انسان به وجود نمی‌آید.

_برای رسیدن به هدف لازم است در مواقعی رسیک کنید ولی در بدترین شرایط نیز قبل از ریسک کردن یک ارزیابی کلی از موقعیت پیش رو داشته باشید.

_به زمان توجه داشته باشید و دقت کنید که فقط یک بار و در زمانی محدود زندگی می‌کنید پس این که اشتباه کنید و بخواهید از اول شروع کنید کار راحتی نیست.

_کنجکاو باشید و از یادگرفتن چیزهای جدید نترسید. کنجکاوی ذهن، نقش بسیار مهمی در کامل شدن طرح زندگی و رسیدن به اهداف دارد.

پست بعدی

اگر با یک سیگاری زندگی می‌کنید، این مطلب را بخوانید

س آوریل 27 , 2021
نتایج تحقیق جدید نشان می‌دهد، فردی غیرسیگاری که با شخصی سیگاری زندگی می‌کند، ۵۱ درصد بیشتر از سایرین در معرض خطر ابتلا به سرطان دهان قرار دارد. مدت زمان زیادی است که محققان دریافتند، سیگار کشیدن خطر ابتلا به سرطان دهان، گلو، لب، ریه، لوزالمعده، معده و سایر اندام‌ها را […]

اجتماعی

منوی شبکه های اجتماعی تنظیم نشده است. شما باید منویی ایجاد کنید و آن را به منوی شبکه های اجتماعی در تنظیمات منو اختصاص دهید.

آخرین دیدگاه

000