بسیاری از افراد چندان به موانع موفقیت توجه نمیکنند، چرا که فقط در جستجوی موفقیت هستند و کاملا فراموش میکنند که چه موانعی آن ها را از رسیدن به اهداف بازمیدارد.
اکثر افراد بخش زیادی از زمان خود را صرف جستجوی موفقیت میکنند اما از خود نمیپرسند چه چیزیهایی مانع موفقیتشان میشود. درنتیجه بارها با مشکلات زیادی روبهرو میشوند.
محمدباقر حبّی روانشناس بالینی در گفتوگویی درباره موانع درونی انسان در مسیر موفقیت، اظهار کرد: امروزه خواست بسیاری از انسانها دستیابی به موفقیت است و در نظر دارند که با شروع هر کاری به موفقیتهای قابل توجه در آن مسیر برسند.
این روانشناس بالینی با اشاره به دو سوال مهم که بسیاری از افراد به دنبال پاسخ آن هستند، ادامه داد: چطور موفق شوم/ چطور میتوانم راههای موفقیت را طی کنم. این امر لازم است که فرد برای کسب موفقیت راهها و روشهای مختص به خود را به کار گیرد تا موفقیت لازم کسب شود در غیر اینصورت لاجرم باید طعم شکست و مواجه شدن با ناکامی را تجربه کند.
وی افزود: در مسیر موفقیت موانعی وجود دارد که به چند بخش تقسیم میشوند مانند موانع بیرونی و درونی که ریشه اساسیترین آنها در راه رسیدن به موفقیت موانع درونی انسان است که باید به آن توجه داشت و برای برطرف کردن آن چاره اندیشید.
وی تصریح کرد: ناتوانی فرد در هدف گذاری یکی از موانع دورنی است و برای اینکه فرد موفق شود باید توانایی تعیین یکسری اهداف را برای خود داشته باشد مانند اهداف بلند مدت،میان مدت و کوتاه مدت که طبیعتا در این مسیر هدفهایی قابل دسترسی هستند که ویژگیهایی همچون قابل دسترس،قابل سنجش و چالش برانگیز باشد یعنی نه خیلی ساده و نه بسیار سخت باشد.
حبّی روانشناس بالینی ادامه داد: اهدافی تحریک کننده که شخص را برانگیخته کند میتواند به فرد انگیزه رسیدن به موفقیت را دهد اما ناتوانی در اولویت بندی هم مانع دورنی است یعنی شخص اهداف زیادی را برای خود معین میکند ولی گام اساسی، اولویت بندی آن است که باید روی این هدفها و اولویتهای نخست تمرکز کند چراکه ناتوانی در تمرکز بر روی اولویت بندی اهداف میتواند فرد را دچار سردرگمی و باعث عدم انسجام در اهداف شخص شود.
وی با اشاره با مانع درونی دیگری، افزود: نداشتن پشتکار و استمرار برای رسیدن به اهداف یکی دیگر از موانع درونی انسان است چراکه هر هدفی پس از معین شدن آن فرد باید پشتکار و استمرار لازم برای رسیدن به هدف را در برنامههای خود داشته باشد یعنی نمیتوان با داشتن برنامههای پراکنده موفق شد.
وی مانع درونی دیگر را نداشتن شدت،خواست و اراده قوی دانست و تصریح کرد: برای رسیدن به موفقیت لازم شخص اراده قوی برای مقابله با مشکلات و سختیهای مسیر پیشروی موفقیت را داشته باشد تا برنامهریزی های صورت گرفته به نتیجه برسد چراکه نداشتن اراده قوی میتواند کار را با سستی مواجه کند.
وی ادامه داد: عدم اعتماد بنفس،ترس از شکست و توقف در اهداف ابتدایی، کافی است تا فرد را در رسیدن به موفقیت ناکام بگذارد.
حبّی روانشناس بالینی افکار غیرمنطقی و منفی را از موانع درونی دانست و گفت: افرادی که در مسیر موفقیت در حال حرکت هستند ممکن است با افکار منفی و غیرمنطقی درگیر شوند که میتواند آنها را دچار ناکامی کند افکاری مانند جلب رضایت همه آدمها،کمال گرایی،احساس بینقص بودن و دنبال کردن قانون هم یا هیچ که میتواند از موارد موانع درونی انسان در مسیر موفقیت باشد.
وی خاطرنشان کرد: نداشتن روحیه مقاومت و تابآوری یا عدم شناخت نقاط قوت و ضعف از موارد مهم موانع درونی در مسیر موفقیت هستند.این امر مهم است که هر فرد نسبت به نقاط قوت و ضعف خود شناخت لازم را داشته باشد و برای تقویت نقاط مثبت تلاش کرده و در رفع نقاط ضعف خود کوشا باشد.
آخرین دیدگاه