بسیج دانشجویی پردیس دانشگاه تهران در نامهای خطاب به رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، از سکوت او در برابر اصلاح قانون سربازی اجباری انتقاد کرد.
در این نامه آمده است:
جناب آقای سرلشکر باقری
ریاست محترم ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران
سلام علیکم
طی چندین سال اخیر که کشور با خیل عظیم جوانان دهههای شصت و هفتاد روبهرو بوده، مسئلهی سربازی با توجه به شرایط اقتصادی سخت و ویژهی کشورمان، به دغدغهی اصلی جوانان تبدیل شده است. دغدغهای که پیامدهای آن را به صورت مستقیم و غیرمستقیم میتوان در نیمی از جمعیت کشور یافت. پیامدهایی نظیر افزایش سن ازدواج و تحصیل اضافی دانشجویان صرفا برای فرار از سربازی، تلف شدن دوسال از بهترین دوران عمر یک جوان و فاصله افتادن میان فارغالتحصیلی و ورود به بازار کار، مهاجرت نخبگان، عدم تناسب میان مهارتها و تخصصهای سربازان با امور محوله به ایشان که باعث هدر رفتن منابع انسانی و مالی کشور میشود و دهها پیامد مخرب دیگر که مجالی برای تفصیل آنها نیست. به همین جهت، در چند سال اخیر بحثها و انتقادات نسبت به موضوع سربازی جدیتر شده است و کارشناسان و دلسوزان کشور طرحهای متعددی برای بهبود این معضل بزرگ و اساسی ارائه دادهاند، اما ستاد کل نیروهای مسلح و شخص شما همواره رفتاری ناامیدکننده داشتهاید و گویا صدای معترضِ جوانان این کشور برایتان اندکی اهمیت ندارد.
سخنان اخیر سردار شکارچی سخنگوی ستاد کل نیروهای مسلح مصداق بارز همین رفتارهای ناامید کننده بود و مشی کلی ستاد کل را در برابر خواست عمومی مردم مشخص کرد. در همین راستا لازم می دانیم نکاتی را در مورد سخنان ایشان خدمتتان عرض نماییم:
متاسفانه هر زمان سخن از اصلاح سربازی به میان میآید با گره زدن این موضوع به امنیت ملی و تقدستراشی برای آن، جلوی هرگونه تغییر و اصلاحی گرفته میشود و به جوانان این کشور که برای رهایی از این معضل به هر ریسمانی متوسل شدهاند و تنها در یک نمونه از آن بیش از ۵۰ هزار نفر در پویشی که در یکی از خبرگزاریهای منتسب به نیروهای مسلح است شرکت کردند، انگ خیانت به کشور زده میشود. شما، که افراد فعال در این حوزه را خواهان قدرت و شهرت خواندهاید و کارهای رسانهای پیرامون سربازی را آسیب زننده به امنیت ملی قلمداد میکنید؛ آیا به امنیت روحی و روانی جوانان و تخریب بنیانهای خانواده در اثر سربازی فکر کردهاید؟ آیا به آسیبهایی که سربازی در زمینههای اقتصادی، فرهنگی، علمی، اجتماعی و…. به جوانان وارد کرده است اندکی توجه داشتهاید؟ در حالی که بررسی مسئلهی امنیت ملی نیازمند نگاه جامع و کامل است.
در یک سال گذشته پیشنهادات و نظرات افراد مختلف را مرتبط با انتخابات میدانید، در حالی که انتقاد به سربازی از زمانی شروع شد که اصلا فضای انتخاباتی بر کشور حاکم نبود. پرواضح است با روندی که ستاد کل نیروهای مسلح پیش گرفته است در هر شرایطی برچسبی وجود دارد که در زمانهای مختلف تنها عنوان آن عوض میشود و به مثابه مهر خاموشی بر دهان منتقدین و فعالین این حوزه است. البته نمی شود از اغراض تعداد کمی از افراد که در این زمینه فعال هستند اطمینان داشت ولی تعمیم دادن این الفاظ به تمام افراد، ارگانها و رسانههای فعال امری غیرقابل قبول است.
این ادعا که تامینکنندگان امنیت ملی شایستهترین افراد برای امتیازات و مزایا میباشند متاسفانه برای سربازان هیچگاه عملی نشده و صرفا در حد حرف باقی مانده است و سربازان به دلایل واهی از حقوق اولیه خود نظیر پرداخت ۶۰ الی ۹۰ درصد حقوق کارمندان، تامین معشیت زندگی خانوادهی سربازان، پرداخت هزینه پوشاک و ایاب و ذهاب و… محروم شدهاند. در رابطه با این موضوع متاسفانه ارگانهای مختلف همواره کمکاریها را به گردن سایر سازمانها انداخته و قبول نکردن مسئولیت این مسئله تبدیل به معضلی بزرگ شده است.
جناب آقای سرلشکر باقری
ناظر به صحبتهای متعدد مطرح شده ذیل موضوع سربازی و کمکاریهای صورت گرفته از طرف تمامی ارگانها در سالیان متعدد و انباشته شدن مشکلات کوچک و بزرگ، امید بر این است از این پس ستاد کل نیروهای مسلح تغییر رویه¬ی جدی داده و نقش خود را برای بهبود وضعیت سربازی به نحو احسن انجام دهد. بیشک سکوت چندین و چندباره جنابعالی در این موضوع و تصمیمات ناگهانی و شوکآور نظیر افزایش مدت سربازی از ۲۱ ماه به ۲۴ ماه و همچنین نگاه تکبعدی و امنیتزده حاکم بر این مسئله مجددا ناامیدی را در بین جوانان تشدید میکند و گویای این مدعا است که ستاد کل نیروهای مسلح هیچ عزمی برای بهبود شرایط فعلی و بررسی منطقی و کارشناسی مسئلهی سربازی ندارد. در همین راستا از جنابعالی خواهشمندیم نادیده گرفتن اعتراضات بحق جوانان و گروههای مختلف فعال در رابطه با مسئلهی سربازی را کنار بگذارید و یک بار هم که شده گوش شنوایی برای شنیدن صدای منتقدان داشته باشید.
لذا برای اثبات حسن نیت دلسوزان این صحنه، از افراد مربوطه در ستاد کل نیروهای مسلح دعوت میشود تا با حضور در دانشگاه، طی جلساتی علمی و تخصصی با کارشناسان این حوزه، در رابطه با مشکلات و مسائل خدمت سربازی بحث و تبادل نظر صورت گیرد تا انشاالله بهترین نتیجه حاصل شود.
آخرین دیدگاه