محقق اصلی کارآزمایی بالینی واکسن رازی کوو پارس، تا این مرحله هیچ گونه عارضه مهمی که نیاز به مداخله یا متوقف کننده مطالعه باشد، مشاهده نشده است.
دکتر سعید کلانتری با اشاره به تزریق دوز اول این واکسن تا پایان روز گذشته به ۹۴ داوطلب گفت: تا این مرحله هیچ عارضه مهمی که نیاز به مداخله یا متوقف کننده مطالعه باشد، مشاهده نشده است.
وی روز چهارشنبه ۱۱ فروردین درباره آخرین وضعیت کارآزمایی بالینی واکسن رازی کوو پارس گفت: از میان داوطلبان واجد شرایط تا کنون ۹۴ داوطلب واکسینه شدهاند که از این تعداد ۱۸ نفر دوز دوم واکسن را نیز دریافت کرده و تا پایان این فاز ۳۹ داوطلب دیگر باید واکسینه شوند.
دکتر کلانتری تاکید کرد: تا این مرحله هیچ گونه عارضه مهمی که نیاز به مداخله یا متوقف کننده مطالعه باشد، مشاهده نشده است.
محقق اصلی کارآزمایی بالینی واکسن رازی کوو پارس تصریح کرد: نتایج مطالعه تا این جا نشان می دهد واکسن کم عارضه یا بی عارضهای است و داوطلبان حتی با علائمی مانند تب و بدن درد اذیت نخواهند شد.
کلانتری همچنین یادآور شد: در این مطالعه چون به صورت دوسوکور است، تعدادی از افراد ادجوانت (واکسن نما) و تعدادی هم واکسن با دوزهای ۵، ۱۰ و ۲۰ میکروگرم در میکرولیتر دریافت کرده اند که در این مرحله قابل تشخیص نیست و در پایان فاز مطالعاتی پس از جمع آوری کامل اطلاعات می توان تعداد دقیق دریافت کنندگان واکسن را مشخص کرد.
وی در مورد زمان پایان فاز نخست کارآزمایی بالینی واکسن رازی کوو پارس هم گفت: پیش بینی می شود واکسیناسیون ۱۳۳ داوطلب فاز اول تا هفته آتی پایان یابد اما تجزیه و تحلیل داده های این فاز، ۳۵ روز پس از آخرین داوطلبی که واکسن اول را دریافت می کند، انجام می شود بنابراین اواخر اردیبهشت ماه، فاز اول به طور کامل به پایان می رسد.
آخرین دیدگاه