در حالی که تنها دو روز دیگر به مراسم تحلیف رئیس جمهوری منتخب نیجر باقی است صدای انفجار در نزدیکی کاخ ریاست جمهوری در نیامی شنیده شد که برخی رسانهها از این اقدم به عنوان تلاش برای کودتا در این کشور نام بردند.
خبرگزاری فرانسه اعلام کرد: چندین سرباز پس از اقدام به کودتا در نیجر دستگیر شدند. این رسانه فرانسوی به نقل از منابع امنیتی نوشت: پس از دستگیری نیروهای ارتش در پشت صحنه تلاش برای کودتا، اوضاع در نیجر «تحت کنترل» است.
پیشتر، خبرگزاری فرانسه به نقل از یکی از شاهدان در منطقه پلتو در نزدیکی کاخ ریاست جمهوری نوشت که تیراندازی از ساعت ۳ صبح به وقت محلی حدود ۲۰ دقیقه به طول انجامید.
این خبرگزاری همچنین به نقل از یکی از ساکنان محلی نوشت که تیراندازی شدید بود و سلاح های سنگین و سبک به کار گرفته شد.
ویدئوهای چند ثانیهای که به سرعت در شبکههای اجتماعی منتشر شد حاکی از آتشهای پراکنده در تاریکی مطلق است.
دوم فروردین، دادگاه قانون اساسی نیجر، انتخاب محمد بازوم نامزد حزب حاکم به عنوان رئیس جمهوری جدید این کشور که بیش از ۵۵ درصد آرا را در دور دوم انتخابات از آن خود کرده بود، تایید کرد.
رئیس جدید دولت نیجر از دوم آوریل (۱۳ فروردین) کار خود را آغاز میکند. به این ترتیب، بازوم جانشین محمد ایسوفو که دو دوره پنج ساله رئیس جمهوری نیجر بود، میشود. پس از تایید انتخابات از سوی دادگاه قانون اساسی، در سلسله حملات هماهنگ به روستاهای جنوب غرب نیجر، ۱۳۷ نفر به دست یک گروه مسلح ناشناس کشته شدند.
در حمله تروریستی به غیرنظامیان در روز چهارشنبه ۲۷ اسفند در مرز نیجر با کشور مالی نیز ۵۸ نفر جان خود را از دست دادند.
تاریخ نیجر به عنوان یکی از فقیرترین کشورهای ساحلی در جهان که گرفتار حملات مرگبار گروههای تروریستی است با کودتا نوشته شده است.
نیجر در طول کمتر از نیم قرن گذشته شاهد چهار کودتا در سالهای ۱۹۷۴، ۱۹۹۶، و ۱۹۹۹ و ۲۰۱۰، بوده است .
آخرین مورد کودتا در این کشور به فوریه سال ۲۰۱۰ برمیگردد که در آن ممدو تانجا رئیس جمهوری وقت نیجر ساقط شد.
دراین کودتا که در کمتر از ۲۴ ساعت رئیس جمهوری برکنار شد. کودتاچیها یک رهبر جدید برای کشورشان تعیین کردند.
در سال ۱۹۷۴، هامانی دیوری رئیس جمهوری وقت در یک کودتای نظامی به رهبری سرهنگ سینی کنچه از قدرت خلع شد. سینی کُنچه پس از کودتا با برقراری دولت نظامی، ۱۲ نفر را به عنوان اعضای دولت نظامی منصوب کرد. در سال ۱۹۷۶ با فشارهای داخلی، کُنچه سرانجام با تشکیل یک دولت غیرنظامی موافقت کرد.
در سال ۱۹۹۳ اولین انتخابات چند حزبی در نیجر برگزار شد، که در آن عثمان محمن به عنوان رئیسجمهوری انتخاب اما حکومت او به دلیل اختلافات شدیدش با مجلس و دیگر بخشهای حکومتی، در ژوئیه ۱۹۹۶، با یک کودتای نظامی به رهبری ابراهیم باره میاناسارا سرنگون شد و رهبر کودتا در یک انتخابات فاقد اعتبار خود را رئیسجمهور نامید.
در دوران رئیسجمهوری ابراهیم باره، فساد اداری و اقتصادی تمام کشور را فراگرفت و یکی از بدترین دوران در تاریخ نیجر بهشمار میرود، حکومت او نیز پس از سه سال از این کودتا، با کودتای دیگری در آوریل ۱۹۹۹ سرنگون و نامبرده نیز به همراه چند تن دیگر از افراد گارد شخصی او کشته شد.
سایت با دوربینسایت خبری اخبار آزادمنبع : خبرفوری
آخرین دیدگاه