همگانیشدن یک نوار ویدیویی که در آن دیده میشود، یک نیروی مرزی در گذرگاه تورخم یک زن را مورد ضرب و شتم قرار میدهد، واکنش سخنگوی طالبان را نیز در پی داشت که با نشر این ویدیو در توییتی نوشت: «انسانیت و حقوق زن کجاست؟»
از دو روز این طرف ویدیویی از ضربوشتم یک زن برقعپوش از سوی یک نیروی سرحدی تورخم در شبکههای اجتماعی میان کاربران دست به دست میشود و واکنشهای زیادی را به همراه داشته است.
طارق آرین؛ سخنگوی وزارت داخله میگوید، این ویدیو مربوط به یکسال قبل است و «از آنزمان تا حال اصلاحات زیاد به شمول مجازات عوامل بدرفتاری و فاسد و نیز تغییر افراد بهوجود آمده است».
محمد نعیم وردک؛ سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در دوحه در واکنش خود نوشته که «انسانیت و حقوق زن کجاست؟»
وردک امروز (پنج شنبه، ۵ حمل) توییت کرد که این زن بیمار و مسن بوده و میخواسته برای معالجه به پاکستان سفر کند.
این توییت وردک واکنشهایی را نیز در پی داشته است.
شاه حسین موتضوی؛ مشاور فرهنگی ریاست جمهوری در توییتی نوشته که «همینکه طالبان بجای انتحار، انفجار، محکمه صحرایی، پرسش مطرح می کنند یک تحول است».
صحرا کریمی؛ رییس افغان فیلم در توییتی سوال وردک را «فکاهی بهار ۱۴۰۰» خوانده است.
کریمی خطاب به طالبان نوشته است: «شما نخست در ذهن معیوب، مفلوک و عقب مانده خودتان انسانیت و حقوق زن را تعریف کنید! و تمام جنایاتی که در قبال زنان انجام داده اید را توضیح دهید! بعد با دیده درآیی و چشم سفیدی و وجدان مُردگی این سوال را بپرسید!»
طالبان در دوران حاکمیتشان بر افغانستان، رویکردهای زنسیتزانه را به اجرا گذشتند.
زنان و دختران از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ از حقوقشان از جمله حق آموزش و کار در بیرون از خانه، محروم بودند و بدون محرم مرد اجازه بیرونشدن از خانه را نداشتند.
با افزایش تلاشها برای صلح و احتمال سهم گرفتن طالبان در قدرت، زنان نگران قربانی آزادیهای دو دهه اخیر شان هستند و بر افزایش حضور شان در روند صلح و حفظ دستاوردهای شان تاکید دارند.
سایت با دوربینسایت خبری اخبار آزادمنبع : خبرفوری
آخرین دیدگاه