روز خوب بورس های جهانی

6047e410b1f2d_6047e410b1f32 بیشتر شاخص های مهم بورسی جهان صعود کردند.

داده های منتشر شده جدید نشان می دهد که بانک مرکزی اروپا به نحو قابل توجهی از شدت حضور خود در بازار اوراق و میزان خرید اوراق بدهی کاسته است. اگرچه احتمال توقف کامل سیاست های محرک بانک مرکزی در مقطع کنونی بعید به نظر می رسد اما با توجه به اوج گیری تورم در بسیاری از کشورهای اروپایی این احتمال مطرح است که به تدریج از ابعاد این برنامه کاسته شود. برخلاف بانک مرکزی اروپا، بانک مرکزی آمریکا به سیاست های حمایتی خود ادامه می دهد و رییس این بانک نیز صراحتا گفته است شرایط فعلا تا بازگشت به قبل کرونا فاصله دارد.

مجلس سنای آمریکا پس از هفته ها بحث و جدل به بسته محرک ۱.۹ تریلیون دلاری پیشنهادی دولت بایدن برای حمایت از بخش های مختلف اقتصاد این کشور در برابر پیامدهای کرونا رای مثبت داد. این بسته که بزرگ ترین بسته حمایتی در تاریخ معاصر آمریکا نیز محسوب می شود شامل پرداخت یارانه نقدی ۱۴۰۰ دلاری به خانوارهای آمریکایی و هم چنین وام های کم بهره برای کسب و کارهای کوچک و متوسط نیز می شود. به عنوان بخش دیگری از تلاش دموکرات ها برای تقویت وضعیت اقتصادی شهروندان آمریکایی، نمایندگان این حزب در تلاش هستند تا موافقت جمهوری خواهان را برای افزایش سطح حداقل دستمزد به ۱۵ دلار در هر ساعت جلب کنند.

با توقف روند کاهشی نرخ بیکاری در قاره سبز، تا پایان ژانویه ۲۰۲۱ نرخ بیکاری در منطقه یورو با ۰.۷ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه ماه قبل به ۸.۱ درصد رسید اما این نرخ در سطح اتحادیه اروپا با ۰.۱ درصد کاهش نسبت به ماه قبل در سطح ۷.۳ درصد باقی ماند. این نرخ بیکاری بالاترین نرخ بیکاری ثبت شده در کشورهای عضو منطقه یورو در سه ماه اخیر بوده است. در مقایسه با ماه قبل، شمار افراد بیکار در اتحادیه اروپا ۲۹ هزار نفر و در سطح منطقه یورو ۸۰۰۰ نفر افزایش یافته است.

نگرانی از افزایش شدید تورم پس از انتظار آمار تورم در سطح اتحادیه اروپا و منطقه یورو بار دیگر احتیاط معامله گران را افزایش داده است. طبق اعلام مرکز آمار اتحادیه اروپا، متوسط نرخ تورم در ۱۹ کشور عضو منطقه یورو در ۱۲ ماه منتهی به ژانویه با ۱.۲ درصد افزایش نسبت به رقم مشابه منتهی به ماه قبل به ۰.۹ درصد رسیده است. در سطح اتحادیه اروپا این نرخ به طور متوسط ۱.۲ درصد بوده که از ماه قبل ۰.۹ درصد بیشتر شده است. نرخ بهره در سطح منطقه یورو اکنون در محدوده منفی قرار دارد و کاهش بیشتر آن بعید به نظر می رسد.

انتظارات معامله گران برای افزایش نرخ تورم پس از صحبت های رییس بانک مرکزی آمریکا افزایش یافته است. جروم پاول گفته بازگشایی کسب و کارها که به تدریج در حال انجام شدن است منجر به افزایش نرخ تورم در کوتاه مدت خواهد شد. در اروپا هم نگرانی از وضعیت اقتصادی پس از انتظار آمار رشد بخش خرده فروشی بیشتر شده است. در ماه ژانویه متوسط رشد بخش خرده فروشی در ۱۹ کشور عضو منطقه یورو منفی ۵.۹ درصد بوده که این رقم بزرگ ترین رشد منفی از ماه آوریل سال قبل تاکنون بوده است. فعالان بازار انتظار داشتند که این رشد حداکثر منفی ۱.۱ درصد اعلام شود.

با پیشبرد روند واکسیناسیون انتظار می رود تا سه ماه آینده بخش قابل توجهی از جمعیت آمریکا واکسینه شوند. در روزهای اخیر شمار مبتلایان و همچنین قربانیان کرونا در بسیاری از کشورها به طور چشمگیری کاهش یافته است و با تداوم این روند امید می رود تا پایان امسال ریسک های کرونا بر روی اقتصاد جهانی به حداقل برسد. به گفته بانک جهانی، در سال ۲۰۲۰ شیوع کرونا باعث شد متوسط رشد اقتصادی جهان به منفی ۴.۳ رسید که بدترین عملکرد ثبت شده در قرن بیست و یکم بوده است.

چین در حال مطالعه روی راهکارهایی است تا جلوی بروز نوسانات شدید در بازارهای مالی خود را بگیرد. مقامات این کشور نگرانند ترکیدن حباب بازارهای سهام و تلاطم در بازار مسکن به اقتصاد لطمات جدی وارد کند. یکی از اقدامات احتمالی مقامات چینی در این زمینه اتخاذ رویکرد انقباضی بیشتر خواهد بود که این مساله نیازمند ایجاد تغییرات جدید در نرخ بهره و سیاست های پولی بانک مرکزی خواهد بود. با توجه به گستردگی روابط چین با جهان، رویکرد انقباضی خبر خوبی برای طرف های خارجی همکار چین نخواهد بود.

تاکنون بیش از ۱۱۸ میلیون و ۱۶ هزار و ۴۲۹ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین دو میلیون و ۶۱۷ هزار و ۶۰۲ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۵۳۹ هزار و ۹۷۲ نفر، برزیل با ۲۶۶ هزار و ۶۱۴ نفر، مکزیک با ۱۹۰ هزار و ۹۲۳ نفر، هند با ۱۵۸ هزار و ۷۹ نفر و انگلیس با ۱۲۴ هزار و ۷۹۷ نفر بوده است.

آرتور هوگان – تحلیلگر ارشد بازار سرمایه در موسسه نشنال سکیوریتیز کورپوریشن – گفت: اکنون زمان آن رسیده است که توجه معامله گران و فعالان بازار به شاخص های بنیادی جلب شود. اخبار مربوط به ویروس امیدوارکننده تر از قبل هستند اگرچه هنوز تا خلاصی از آن فاصله زیادی داریم اما می توانیم رد پای بهبود تدریجی در بخش های مختلف را مشاهده کنیم. با توجه به حضور خوب و نیرومند سیاستگذاران پولی، بازارها کمتر نسبت به کافی نبودن سیاست های پولی و مالی برای حمایت از رشد اقتصادی نگران اند.

بورس آمریکا

در وال استریت همه شاخص ها صعودی بودند؛ تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالا تری از روز قبل خود بسته شدند.

شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۶۲ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۳۱ هزار و ۹۶۷.۵۴ واحد بسته شد. شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۲.۰۶ درصد جهش تا سطح ۳۸۹۶.۸۷ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۴.۲۱ درصد افزایش در سطح ۱۳ هزار و ۱۴۰.۱۵ واحدی بسته شد.

بورس‌های اروپایی

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۰.۱۷ درصد صعود نسبت به روز قبل و در سطح ۶۷۳۰.۳۴ واحد بسته شد. شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با افزایش ۰.۴ درصدی و ایستادن در سطح ۱۴ هزار و ۴۳۷.۹۴ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با پیشروی ۰.۳۷ درصدی در سطح ۵۹۲۴.۹۷ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۰.۶۲ درصد بالا رفت و به ۸۴۹۶.۴۰ واحد رسید.

بورس‌های آسیایی

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد خوبی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با صعود ۰.۹۹ درصدی تا سطح ۲۹ هزار و ۲۷.۰۴ واحدی بالا رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ‌کنگ ۰.۸۸ درصد بالا رفت و در سطح ۲۸ هزار و ۷۷۳.۲۳ واحد بسته شد. در چین شاخص "شانگهای کامپوزیت" افت ۲.۱۵ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۴۹۷۱ واحد بسته شد.

در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۰.۴۷ درصد افزایش و ایستادن در سطح ۶۷۷۱.۱۶ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن صعودی بود. (معیار محاسبه تغییرات قیمتی، ساعت پایانی معاملات روزانه بورس نیویورک بوده است.)

نفت

در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها نزولی بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با ۱.۵۸ درصد کاهش به ۶۴.۰۲ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با ریزش ۱.۱۶ درصدی به ازای ۶۷.۴۵ دلار در هر بشکه مبادله شد.

طلا و نقره

همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا با افزایش ۲.۰۷ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۷۱۷.۹۴ دلار معامله شد. هر اونس نقره با صعود ۲.۳۱ درصدی به ازای ۲۶.۱۱ دلار مبادله شد.

badoorbin.com
akhbarazad.com
منبع : خبرفوری

پست بعدی

عقبگرد دلار

چ مارس 10 , 2021
شاخص دلار جهانی نتوانست کانال ۹۲ واحدی را حفظ کند و با ۰.۲۹ درصد کاهش نسبت به روز گذشته در سطح ۹۱.۹۷ واحد بسته شد. اگرچه شدت شیوع کرونا در بسیاری از مناطق کاهش یافته است اما باید منتظر تداوم پیامدهای کرونا بر روی اقتصاد جهانی در مدت طولانی تری […]

اجتماعی

منوی شبکه های اجتماعی تنظیم نشده است. شما باید منویی ایجاد کنید و آن را به منوی شبکه های اجتماعی در تنظیمات منو اختصاص دهید.

آخرین دیدگاه

000